دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آبان 1398 - 00:10
آنا گزارش می‌دهد؛

ویرانی خانه‌ها مهم‌ترین دغدغه سیل‌زدگان بود

امسال بعد از بارندگی‌های ابتدای سال که منجر به وقوع سیل شد بسیاری از مردم شهرها و روستاهای خوزستان دچار مشکل شدند و این سیل ویرانگر تعداد زیادی از خانه‌ها را تخریب کرد. خانه مهم‌ترین دغدغه سیل‌زدگان خوزستان بود.
کد خبر : 443667
_ALI6029.jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- مریم حضرتی؛ با نزدیک شدن به فصل سرما و بارش باران، مشکلات وحشتناک سیل برای همه مردم به‌خصوص مناطق جنوبی و شمالی کشور که دچار سیل شدند، بیش از پیش می‌شود. مشکلاتی که اگر در آن مدیریت بحران برنامه‌ریزی نکند، ممکن است منجر به اتفاقات ناخوشایند دیگری شود؛ اتفاقاتی که ویرانی‌های بسیاری را برای مردم مناطق به‌وجود می‌آورد.


آغاز سال 98،  سیلی در خوزستان، لرستان و گلستان رخ داد؛ سیلی که منجر به ویرانی‌ها و همین‌طور مشکلات روانی در بین مناطق سیل زده شد که الحمدلله با تشکیل ستاد مدیریت بحران اندکی از آلام و نگرانی‌های مردم سیل‌زده کم کرد.


اگرچه هشت ماهی از این اتفاق می‌گذرد اما باید در نظر داشت که باز به همان تاریخ و به همان آب و هوا نزدیک می‌شویم و به منظور مقابله با سیل که بر اثر بارش‌های شدید و آب‌گرفتگی صورت می‌گیرد؛ ستاد مدیریت بحران باید خدماتی انجام دهد.


برای جلوگیری از وارد آمدن خسارات به دام‌داران، کشاورزان و روستاییانی که در حاشیه رودخانه‌ها زندگی می‌کنند سازمان مدیریت بحران خوزستان باید تدابیری بیاندیشد چرا که خسارات ناشی از سیل گذشته هم‌چنان هست و مردم با آن هنوز دست به گریبانند.


ویرانی خانه‌ها اولین مشکل و مهم‌ترین دغدغه سیل زدگان بود


ویرانی خانه‌ها اولین مشکل و مهم‌ترین دغدغه سیل‌زدگان بود. مشکلی که پس از وقوع سیل دولت را بر آن داشت تا اعتباری برای این منظور به مردم سیل‌زده بدهد.


اسحاق جهانگیری مصوبه تخصیص مبلغ ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور تسویه تنخواه پرداختی به برخی استان‌ها برای تأمین هزینه‌های اضطراری ناشی از سیل سال جاری را برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط ابلاغ کرد.


هیئت‌وزیران در جلسه ۱۷ مهر ۱۳۹۸ به پیشنهاد وزارت کشور و تأیید سازمان برنامه‌ و بودجه کشور با تخصیص مبلغ ۲۳۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای و مبلغ ۱۲۸ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی سرمایه‌ای به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌های خوزستان، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، فارس، مازندران و گلستان بابت تسویه تنخواه پرداختی هزینه‌های اضطراری مرتبط با حوادث غیرمترقبه سیل سال جاری موافقت کرد.


بهزیستی به منظور کاهش استرس افراد تحت پوشش خدماتی ارائه داد


در این میان بسیاری از مردم که تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی بودند؛ خانه‌هایشان ویران شد و یا آسیب دید. سازمان بهزیستی به منظور کاهش استرس افراد تحت پوشش خدماتی را در زمان وقوع سیل انجام داد، خدماتی که با تأمین آن آرامش از دست رفته را به آرامی به خانواده‌ها برگرداند.


البته بسیاری از خیرین در کنار سازمان بهزیستی با ارائه کمک‌های خود لوازم منزل مورد نیاز افراد سیل‌زده تحت پوشش را تأمین کردند.


۳۰ مهد کودک سیار راه اندازی شد


غلامرضا صدیق‌راد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت افراد سیل‌زده تحت پوشش سازمان بهزیستی گفت: پس از بحران سیل و با تشکیل ستاد مدیریت بحران بسیاری از مراکز نگهداری شبانه‌روزی سالمندان، معلولان، ایتام و بهبودیافتگان که در مسیر سیل بودند شناسایی شدند. ۲۱ تیم اورژانس اجتماعی تشکیل شد که به ارائه خدمات حمایتی و روان‌شناختی به آن‌ها پرداختند.


مدیرکل بهزیستی استان خوزستان با بیان این‌که تعداد ۳۰ مهد کودک سیار هم به‌منظور نشاط افزایی و کاهش استرس کودکان و خانواده‌های آنان راه اندازی شده است؛ گفت: ۱۵ پایگاه خدمات اجتماعی به‌همراه تیم کارشناسی در ارائه خدمات تخصصی به سیل‌زدگان مستقر شدند.


وی افزود: ۶ میلیارد ریال کمک موردی بین خانوارهای تحت پوشش سازمان در شهرهای سیل‌زده، گفت: ۲۰۳ کیسه انواع اسباب‌بازی و لوازم‌التحریر، ۸ هزار و ۸۹۶ کیسه البسه، ۱۱ هزار و ۱۲۵ کارتن لوازم بهداشتی و شوینده‌ها، ۳ هزار ۹۳۸ قلم لوازم منزل، ۴۲ هزار و ۴۸۸ قلم مواد غذایی و ۲۸۶ عدد لوازم کمک‌توانبخشی شامل عصا، ویلچر، واکر و ... جمعاً به ارزش ریالی بالغ بر ۲۳ میلیارد ریال از محل کمک‌های مردمی توزیع شد.


 اما این‌که خانه‌های افراد سیل‌زده تحت پوشش سازمان بهزیستی چگونه آسیب دید و یا تخریب شد و به چه صورت بود حالا پس از گذشت هشت ماه از وقوع سیل، چطور به سامان رسیده است را باید بررسی کرد.


تمام خانه‌های افراد سیل زده تحت پوشش بهزیستی بازسازی شده است


در این زمینه معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی خوزستان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا می‌گوید که در وقوع سیل خوزستان ۵۰ خانه از منازل افرادی که تحت پوشش بهزیستی بودند، به‌طور کامل تخریب شد و از طرفی ۱۶۶ خانه نیز به‌طور جزئی تخریب شد که البته درحال حاضر تمام این خانه‌ها بازسازی شده است.


مهران کریمیان ادامه داد: از میان 50 خانه تخریب شده، 29 خانه نیز با مشارکت سازمان بسیج در دست احداث است که مراحل ساخت آن‌ها صورت گرفته، ضمن این‌که مالکان برخی از خانه‌ها نیز با دریافت وام، اقدام به ساخت خانه‌های تخریب کردند.


به گفته کریمیان، ۴۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه، ۱۰ میلیون وام بلاعوض از سوی بنیاد مسکن و دولت و ۱۰ میلیون هم وام بلاعوض از سوی سازمان بهزیستی برای مددجویان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی برای ساخت منازل این افراد در نظر گرفته شده است.


بنابراین امیدواریم که تا پایان سال عملیات ساخت 50 خانه افراد تحت پوشش به پایان برسد تا آن‌ها نیز به مانند دیگر افراد جای امنی برای زندگی داشته باشند.


چه خوب است تا تدبیری اندیشیده شود که در هنگام بروز حوادث و بلایای طبیعی هم‌چون سیل و زلزله مردم نگران زندگی پس از آن نباشند.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب