دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برگزاری سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی صنعت نیشکر در خوزستان

دکتر سید حسین فاضلی از برگزاری سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی صنعت نیشکر در خوزستان خبر داد و تأکید کرد نگاهی به آمارهای تلخی که درباره محیط زیست استان خوزستان ارائه می‌شود، گویای ضعف‌های اجرایی و نداشتن برنامه‌ریزی همراه با آینده‌نگری درباره آلودگی زیست محیطی است.
کد خبر : 44355

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید حسین فاضلی مدیر کمیته برگزاری سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی -اجتماعی صنعت نیشکر در خوزستان ضمن اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر این که از این پس مردم باید قضاوت کنند که کدام دستگاه ها به وظیفه خود برای حفظ محیط زیست عمل می‌کنند و کدام دستگاهها برای حفظ محیط زیست، تلاش و اقدام لازم را انجام نمی‌دهند گفت: «این فرمایشات زنگ بیداری برای مردم است که باید به طرف حفاظت از محیط زیست گام جدی بردارند و به عنوان همیار دولت، از خدمت‌گذار خود یعنی دولت بخواهد که تمام پروژه‌های خود را در راستای حفاظت محیط زیست تصویب و اجراء یا از پروژه‌های غیر کارشناسی تصویب شده یا در حال اجراء جلوگیری کنند.»


او افزود: «نیاز است تا دقت شود که مسئولین از دولت‌های گذشته تا امروز نسبت به درخواست و حساسیت‌های مقام معظم رهبری درباره محیط ‌زیست استان خوزستان چگونه اقدام کرده‌اند؟ آیا برای حفاظت محیط زیست خوزستان، قوانین جامع و لازم را آماده‌سازی، تدوین یا اجراء کرده‌اند؟ و سوالات دیگر که با هدف توجه بیش از پیش به حفاظت از محیط زیست مطرح می‌شوند.»


فاضلی گفت: «در این راستا نمونه بارز کنونی نقض حفاظت از محیط زیست استان خوزستان و عدم رعایت حقوق مردم استان خوزستان را می‌توان در فعالیت‌های شرکت نیشکر یافت. باران خاکستر و بوی تعفن نیشکر به عنوان نمونه‌های بارز ارمغان فعالیت‌های شرکت نیشکر است. مشکل شرکت نیشکر از خاکستر و بوی تعفن شروع می‌شود ولی به ابهاماتی بزرگ می‌رسد که نیاز به بررسی علمی دارند.»


او افزود: «نگاهی به آمارهای تلخی که این روزها درباره محیط زیست استان خوزستان ارائه می‌شود، گویای ضعف‌های اجرایی و نداشتن برنامه‌ریزی مستمر همراه با آینده‌نگری درباره آلودگی زیست محیطی است که نیشکر برای مردم استان خوزستان بوجود آورده است.»


او خاطر نشان کرد: «اگرچه تجارب تلخ گذشته مرتبط با نحوه نگرش دولتمردان به معضلات زیست محیطی است و از جمله تبعات زیست محیطی نیشکر نشان داده است که محیط زیست خوزستان نتوانسته است جایگاه حقیقی خود را داشته باشند و تا زمانی که حیات آن رو به نابودی می‌رفت یا واقعاً نابود می‌شد و یا زنگ خطر آنها در رسانه‌ها منعکس می‌شد، توجه دولتمردان را به خود معطوف می‌کرد.»


او در ادامه افزود: «ابهامات موجود در روند برخورد با استان خوزستان و کاشت نیشکر نیاز به بررسی دقیق علمی و پیگیری جدی دارد که مثلاً تولید شکر از طریق صنعت نیشکر در کشور با توجه به معضلات پیش آمده، آیا صرف اقتصادی دارد؟ آیا به توجه معضلات زیست محیطی پیش آمده، کاشت نیشکر در جهت تولید شکر توجیه زیست محیطی دارد؟ چرا اهمیت چغندر به عنوان عاملی برای بهبود و بهسازی خاک، در قبال وعده‌های عملی نشده نیشکر، مورد غفلت قرار گرفته است؟ چرا علی‌رغم گذشت بیش از 20 سال از آغاز طرح نیشکر، صنایع جانبی نیشکر به عنوان دلیل برتری نیشکر یا اصلا ایجاد نشده و یا به طور کامل به آنها پرداخت نشده است؟ و سوالات دیگر که نشان از ابهامات دارند و نیاز به بررسی دارد.»


فاضلی خبر داد: «در این راستا، سمینار علمی بررسی تبعات زیست محیطی- اجتماعی صنعت نیشکر با هدف بررسی چالش‌های زیست محیطی و اجتماعی صنعت نیشکر در استان خوزستان در 28 آبان ماه 1394 توسط مؤسسه پژوهشگران اندیشمند برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در این سمینار علمی به وب سایت کنفرانس ملی رودخانه کارون www.karoon1393.ir مراجعه کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب