طرح موضوع تقلیل مجازات حبس در مجلس، موجب تزلزل قانون مجازات اسلامی میشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابطعمومی قوه قضائیه، حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضائی با تسلیت ایام شهادت امام حسن عسکری (ع)، 13 آبان را نماد هویت و اصالت استکبارستیزی انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: چهار دهه است که جمهوری اسلامی، پرچم استکبارستیزی را به دوش دارد و به رغم همه فتنهها و توطئههای دشمنان بهویژه آمریکا، امروز دست تفوق و برتری از آن جبهه انقلاب اسلامی است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه فهرست خباثتهای آمریکا در منطقه و جهان، طوماری بلندبالا است، ادامه داد: 13 آبان، نماد و نمود استکبارستیزی امت اسلامی و نشان دهنده ماندگاری این پرچم در همه نسلها و عصرهاست؛ چنانکه امروز دانش آموزان، دانشجویان و نسلهای سوم، چهارم و پنجم انقلاب روز به روز با این فرهنگ آشناتر میشوند تا در مواقع لازم، با زمان شناسی خود، عکسالعملهای درخور نشان دهند و در صحنه حضور یابند.
وی، جمهوری اسلامی را الگویی موفق از چهل سال حکومتداری و سیاستورزی بدون آمریکا برای مردم و دولتهای منطقه و جهان توصیف کرد و یادآور شد: امروز علیرغم جنگ سنگین اقتصادی، سیاسی، روانی و اقتصادی دشمن علیه ملت ایران، به لطف خدا جمهوری اسلامی با ابتنا به ارزشهای اسلامی، خواست مردم و رهبریهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب در مسیر تعالی و پیشرفت خود به پیش میرود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتشار گزارش گزارشگر حقوق بشر ایران، تأکید کرد: ما در چهار دهه گذشته بارها اعلام کردهایم که حکومتمان مبتنی بر شریعت است و در خصوص آنچه مربوط به اجرای احکام الهی در بحث کیفرها و مجازاتهاست، با هیچ فرد و نهادی سخن و بحث نداریم؛ در قوه قضائیه نیز شرع انور، مبنای اصلی کار است و تعجب میکنم فردی که مسلمان است، بدون توجه به آیات، روایات و سنت نبوی، مطالبی را تدوین کرده و توجه ندارد که ما به هیچ عنوان از مبنای دینی خود دست برنمیداریم.
رئیس قوه قضائیه افزود: نکته دوم این است که بخش جدی این گزارشها از منابع ناسالم و معاند با نظام جمهوری اسلامی دریافت شده است که گزارشهایی کاملاً غلط و بیمبناست. چنین گزارشهایی باید براساس اطلاعات معتبر و از منابع رسمی و مورد تأیید باشد. البته این گزارش مورد توجه نخواهد بود زیرا بر اساس حقد و کینه نسبت به جمهوری اسلامی تنظیم شده است اما به هر حال هر اطلاعاتی برای تنظیم گزارش در زمینه حقوق بشر باید از ستاد حقوق بشر و منابع رسمی اخذ شود، نه گروههای معاند.
وی، راهبرد جدی دستگاه قضائی را تعامل با قوا عنوان کرد و گفت: امروز همکاری و تعامل را یکی از راهبردهای جدی و تنها راه برون رفت از مشکلات، رونق تولید، مبارزه با فساد و ساماندهی امور میدانیم.
رئیسی تصریح کرد: همه اقدامات ما و جراحیهای قضائی در جهت تداوم سلامت نظام اداری کشور، صیانت از دولتمردان و حمایت از خدمتگزاران به مردم است. طبعاً ممکن است این اقدامات ابتدا مثل یک دارو در کام برخی افراد تلخ بیاید اما نهایتاً تبدیل به سلامت نظام اداری کشور میشود. بر همین مبنا، امروز دولت، مجلس، دستگاهها و همه دغدغه مندان ارزشهای انقلاب و پیشرفت کشور را در مسیر مبارزه با فساد در کنار خود میبینیم و تأکید میکنیم که مبارزه با فساد، اصلاح امور و سلامت اداری در ذات انقلاب اسلامی است. لذا هیچگونه ناسلامتی و فساد، زیبنده نظام نیست و هیچکس نباید آن را بپذیرد.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه هیچ پروندهای جز مواردی که شأن پرونده اقتضا میکند، در دستگاه قضائی نباید بدون تعیین زمان رسیدگی بماند، اظهار کرد: نباید به نتیجه رسیدن پروندهها به گذشت زمان سپرده شود بلکه باید مدت زمان رسیدگی به یک پرونده و به سرانجام رسیدن آن تعیین شود و برای خود قاضی مشخص باشد. این امر علاوه بر افزایش رضایتمندی مردم میتواند از اطاله دادرسی نیز جلوگیری کند.
وی با اشاره به نتایج یک نظرسنجی که از سوی رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه در جلسه مطرح شد، خاطرنشان کرد: یکی از موارد مهم در دستگاه قضائی، بازسازی سرمایه اجتماعی است و آماری که در حال حاضر در باب رضایتمندی مردم از رویکرد دستگاه قضائی به دست آمده است، برای ما مسئولیتآور است. اینکه نگاه عموم مردم مثبت شود، در گرو اقدامات ماست و اگر این اقدامات دنباله نداشته و مقطعی باشد، نظر مردم برمیگردد، لذا این نرخها قطعی نیست و همه چیز به تلاش و پیگیری ما بستگی دارد. از طرفی، نباید فراموش کنیم که بین رویکرد کلی قوهقضائیه و آنچه که در محاکم میگذرد، باید تفاوت قائل شد؛ یعنی ممکن است مردم از رویکرد دستگاه قضائی در مبارزه با فساد، رونق تولید و ... رضایت داشته باشند اما مثلاً از رفتار قضات یا کارکنان راضی نباشند؛ لذا باید به طور جدی در نشستهایی با قضات و کارکنان، توصیههای لازم صورت گیرد تا میزان رضایتمندی مردم از محاکم نیز افزایش یابد.
رئیسی در ادامه در خصوص تحولات اخیر در عراق نیز تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی در این قضایا، حمایت از دیدگاههای مرجعیت دینی عراق است و برای ما مطالبات مردم به اندازه امنیت عراق اهمیت دارد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به طرح موضوع تقلیل مجازات حبس در مجلس، این امر را موجب تزلزل قانون مجازات اسلامی دانست و به نوعی مخالفت دستگاه قضائی با تصویب چنین طرحی را اعلام کرد.
وی با اشاره به آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان پزشکی قانونی و همچنین گزارش یکی از پژوهشگران اجتماعی در نشست روز شنبه با فعالان حوزه مطالعات آسیبهای اجتماعی، تأکید کرد: سقط جنین، مادامی که با مجوز پزشک و در چارچوب رویکرد درمانی باشد، مانعی ندارد اما موارد غیرمجاز آن باید بهعنوان حرام شرعی مسلم، قتل نفس محترمه و خلاف نظامات اجتماعی مورد توجه قرار گیرد و بر همین اساس دادستانها باید بهشدت با افرادی که برای سودجویی در مراکز زیرزمینی اقدام به این کار میکنند، برخورد کنند. در این زمینه لازم است نشستهای مشترک با وزارت بهداشت و مسئولان حوزه سلامت نیز داشته باشیم تا به یک راهکار صحیح در این خصوص دست یابیم.
رئیسی درباره مصوبات سفرهای استانی نیز، ظهور همه آثار این سفرها را در اجرای مصوبات دانست و بر ضرورت تسریع در اجرای مصوبات سفرهای استانی تأکید کرد.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/