آب نشانه حیات نیست!
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از انگجت، دانشمندان همواره در جستجوی سیارات قابل سکونت برای انسانها در کهکشان راهشیری و فراتر از آن بودهاند. در این راه وجود آب در یک سیاره نشانه قطعی از وجود حیات به شمار میرفت اما نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که احتمال وجود حیات در سیارات دارای منابع آبی قطعی نیست.
براساس یافتههای جدید، هیچ شواهد روشنی از وجود «شدیددوستان» (ارگانیسمی که در شرایط و محیطهای خشن و شدید زندگی میکند) در گودال داناکیل اتیوپی پیدا نشده است. گودال داناکیل اتیوپی خانه اسیدیترین، شورترین و داغترین آبهای جهان است. به عبارت دیگر، وجود آب در محیطی به معنای وجود حیات در آن محیط نیست.
نتایج مطالعه جدید نشان میدهد در آبی که تنها ویژگی آن شوری بسیاری است، شکلهایی از «شدیددوستان» وجود دارد که برخی از آنها پیش از این کشف نشده بودند. وجود آب در یک محیط نمیتواند تمام شرایط لازم برای حیات را فراهم کند.
در محیطهای بسیار خصمانه شکلهایی از بیومورف یا دانههای سیلیکای در اندازه نانو که شبیه به سلولهای کوچک است وجود دارد. نتایج مطالعه جدید نگرانیهایی را در خصوص جستجوگرهای رباتیکی که در سیارات دوردست به دنبال شواهدی از حیات هستند، ایجاد کرده است. احتمال دارد که این جستجوگرهای رباتیک دانههای سیلیکای موجود در آبهای سیارات دوردست را با شکلی از حیات اشتباه بگیرند و آن را نشانهای از وجود حیات در دنیاهای بیگانه بنامند.
البته این امر بدین معنا نیست که زیستشناسان باید جستجوی حیات فرازمینی در سیارات دیگر را کنار بگذارند بلکه از دانشمندان میخواهد در مواجه با شواهد وجود حیات در سیارات دوردست تعابیر احتیاطی و شرایط سیاره را در نظر بگیرند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/