اثر مثبت مصرف رزماری بر کوفتگی عضلانی ورزشکاران
معصومه هلالیزاده نگارنده مقاله «اثر عصاره رزماری بر کوفتگی عضلانی تأخیری پس از فعالیت ورزشی اکسنتریک» در گفتگو با خبرنگار حوزه پایاننامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: تمرکز اصلی این مقاله بر کوفتگی عضلانی در ورزشکاران است که عمدتاً بر کیفیت اجرای جلسات آتی تمرین، آثار مخربی داشته و درد و ناراحتی ورزشکار تا چند روز پس از فعالیت را بههمراه دارد.
وی ادامه داد: در این مقاله، در خصوص آثار مفید و درمانی گیاهان دارویی در پیشگیری و رفع کوفتگی تأخیری عضلانی بحث شده و اثر مصرف مکمل گیاهی رزماری در دو دوز کم (25/0 میلیلیتر) و زیاد (5/0 میلیلیتر) تا 72 ساعت پس از فعالیت بر شاخصهای آسیب عضلانی شامل کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، تعداد لمفوسیت ها و نوتروفیل ها، میزان ورم و درد عضله ارزیابیشده است.
این عضو هیئتعلمی پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر اساس نتایج این مطالعه، شاخص اصلی آسیب عضلانی یعنی کراتین کیناز در پاسخ به مصرف دوز بالای رزماری نسبت به دوز پایین آن و مصرف دارونما افزایش کمتری نشان داد. محققان گزارش کردند مصرف عصاره رزماری میتواند موجب کاهش کوفتگی عضلانی پس از تمرین آسیبزا شود و میتواند جایگزین مصرف داروهای مسکن که عمدتاً عوارض جانبی مخربی برای بدن دارند، شود.
مقاله ISI معصومه هلالیزاده عضو هیئت علمی پژوهشگاه با عنوان: «اثر عصاره رزماری بر کوفتگی عضلانی تأخیری پس از فعالیت ورزشی اکسنتریک» در نشریه Comparative Exercise Physiology با ضریب تأثیر 0/5 پذیرفته و بهصورت آنلاین به چاپ رسید.
مقاله پژوهشی عضو هیئت علمی پژوهشگاه تربیتبدنی و علوم ورزشی در یکی از مجلات معتبر خارجی به چاپ رسید؛ این مجله در چارک دوم (Q2) نشریات بهعنوان «The effect of essential oil of rosemary on eccentric exercise-induced delayed-onset muscle soreness in non-active women» قرار دارد.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/