دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1394 - 13:16

صندوق ملی محیط زیست دوباره دایر شد

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: صندوق ملی محیط‌ زیست که حدود 8 تا 10 سال دچار رکود بود، دوباره دایر شد و از ظرفیت خوبی برای جذب کمک‌های ملی و بین‌المللی برخوردار است.
کد خبر : 44150

به گزارش گروه اجتماعی آنا، معصومه ابتکار در نشست خبری در جمع خبرنگاران خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: این صندوق می‌تواند کمک‌هایی برای رفع نیازهای بخش‌های صنعت، تولید و تجارت باشد و به تصفیه‌خانه، فیلتراسیون و کاهندگی آلودگی کمک کند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود، یوزپلنگ را یکی از نمادهای ملی و از گونه‌های در معرض تهدید دانست و یادآور شد: برنامه گسترده‌ای با همکاری کارشناسان داخلی و سازمان ملل متحد برای حفاظت از این گونه اجرا می‌شود و حفاظت از این حیوان به عنوان طرحی ملی با قدرت ادامه پیدا خواهد کرد.


ابتکار گفت: تمام مناطقی که در آنها تردد یوزپلنگ گزارش شده باشد در طرح‌های حمایتی سازمان قرار گرفته و یوز ایرانی و دام‌هایی که در خطر حمله این حیوان هستند توسط برخی بانک‌ها بیمه شده‌اند.


وی در ادامه به احیای « کشف رود» با همکاری مناسب سازمان‌ها و ارگان‌های مرتبط اشاره کرد و افزود: در این راستا اقداماتی نظیر آزادسازی بخش عمده رودخانه از تصرفات در محدوده 16 کیلومتری حومه شهر مشهد صورت گرفته است.


ابتکار گفت: گام مهمتر این است که با یک برنامه مطالعاتی برای شناسایی و کنترل آلایندگی، رفع تصرفات و آلودگی‌های ناشی از پسماندهای خانگی و صنعتی، اعتبار اختصاص دهیم.


معاون رئیس جمهوری ادامه داد: طرح ساماندهی سگ‌ها و حیوانات ولگرد شهری بر عهده شهرداری است و سازمان محیط‌ زیست نقش نظارتی دارد.


وی گفت: خط قرمز نمایندگان مجلس درباره اینکه اولویت فعالیت‌های این سازمان امور سیاسی است یا محیط‌ زیست، باید بر اساس اخلاق اسلامی و رعایت انصاف باشد.


ابتکار اضافه کرد: آمار مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی نشان می‌دهد با وجود افزایش جمعیت و وسایل نقلیه و زائر، از سال 1392 تا 1394 با فعالیت‌های انجام‌شده، گرد و غبار و آلودگی در مشهد روند رو به بهبودی را طی کرده است که البته هنوز با نکته مطلوب فاصله دارد.


وی گفت: برنامه مدونی برای استان‌هایی نظیر خوزستان در دست اجراست که در آن آغاز عملیات مبارزه با گرد و غبار، تدوین و فصل مناسب برای کشت گونه‌های مقاوم در این استان تعیین شده است.


رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست اظهار کرد: در چند ماه آینده این طرح آغاز خواهد شد اما شرایط اقلیمی خوزستان وخیم‌تر شده و کاهش بارندگی و رطوبت زمین، کانون‌های گرد و غبار را افزایش داده است.


ابتکار افزود: سوال این است که چرا باید برنامه مبارزه با گرد و غبار در سال 94-1393 تدوین شود؛ در حالی که مشکل از سال 87 خود را به روشنی نشان داد.


وی اظهار کرد: در گذشته امکان آن بود که مشکلات کشور نظیر ریزگردها و بحران آب با 900 میلیارد دلار اعتبارات حل شود و این در حالی است که به دلیل نبود آزادی بیان، امکان مطرح کردن این موضوع در آن زمان نبود.


گروهی که تا دیروز خاموش بودند، امروز «دلواپسانه» انتقاد می‌کنند


ابتکار ادامه داد: امروز مسئولان در دولت یازدهم پاسخگویی درباره مشکلات را وظیفه خود می‌دانند و در حالی که برای این مشکل راهکار تهیه شده است، گروهی که تا دیروز خاموش بودند، امروز «دلواپسانه» انتقاد می‌کنند.


وی گفت: برای منشأ گرد و غبار خارجی در عراق و عربستان سعودی اقدامی صورت نگرفته است و اکنون نیز نمی‌توان اقدام خاصی صورت داد.


معاون رئیس جمهوری افزود: تالاب هورالعظیم به علت بی‌توجهی‌های گذشته وضع مناسبی نداشت که با اقدام‌های صورت گرفته، دارای شرایط مناسب‌تری شده است. باید این روند ادامه پیدا کند و دانش آموزان، بسیج و دیگر ارگان‌ها برای کاشت نهال در جهت تثبیت خاک در این منطقه ما را همراهی خواهند کرد.


ابتکار گفت: دولت یازدهم با جدیت، اقداماتی را به منظور توسعه فضای سبز شهری دنبال می‌کند که ایجاد کمربند سبز برای جلوگیری از رشد بی‌رویه شهر از جمله آنهاست.


رئیس سازمان محیط زیست گفت: دولت یازدهم با کمک استانداران و شهرداری‌ها مدیریت پسماندهای ویژه، بیمارستان‌ها و ساختمان‌ها را دنبال می‌کند.


وی در ادامه این نشست با بیان اینکه آب دریاچه بزنگان مشهد از چشمه‌های کف دریاچه و نیز سیلاب‌ها تغذیه می‌شد که به دلیل خشکسالی از میزان هر دو منبع کاسته شده است، یادآور شد: اما با پیگیری‌های انجامشده، کشاورزان مازاد آب مصرفی خود را به سمت دریاچه هدایت کرده‌اند.


به گفته ابتکار، با تمهیدات دولت، قسمتی از آب روستای بزنگان نیز از طریق خط لوله به این دریاچه انتقال یافته که تأثیر بسزایی در احیای این دریاچه داشته است.


وی گفت: به علت سنگین بودن پروژه‌های محیط‌ زیست، تصمیم‌گیری در مورد آنها در سطوح مختلف استانی و ملی صورت می‌گیرد اما در عین حال، در جلسه مشترک با استانداران تصمیم‌گیری درباره 23 مورد از 53 سرفصل‌های مرتبط با محیط‌ زیست، به استانداری تفویض شده است.


ابتکار به آتش‌سوزی جنگل‌ها نیز اشاره کرد و افزود: مساحت جنگل‌های آسیب دیده از آتش‌سوزی نسبت به سال گذشته حدود 40 درصد کاهش داشته که علت آن، برخورد منسجم، هماهنگی و مدیریت بین بخشی است.


رئیس سازمان محیط زیست اضافه کرد: با همکاری استانداران در استان‌های مختلف، ستادهای مبارزه با آتش شکل گرفت و در 14 استان مانور آتش‌سوزی برگزار شد تا آمادگی لازم برای پیشگیری حاصل شود که کاهش خسارات آتش‌سوزی جنگل گلستان از نتایج این مانورها است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب