سل شایعترین عامل کشنده بزرگسالان/ شمار مبتلایان بیش از 20 میلیون نفر در جهان است
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد جعفر صادقی با توجه به 23 مهر ماه روز جهانی سل، گفت: سل یک بیماری عفونی است که در اثر مجموعه مایکوباکتریومهای سلی ایجاد میشود و تقریبا تمام اعضای بدن را درگیر میسازد.
وی افزود: تداوم سرفه بیشتر از دو هفته، کاهش اشتها و وزن، بیحالی، خستگی زودرس، ضعف عمومی، درد مفاصل، سرماخوردگیهای مکرر و تورم غدد لنفاوی از دیگر نشانههای این بیماری به شمار میرود.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی با توجه به اینکه بیماری سل به دو شکل ریوی و خارج ریوی بروز میکند، گفت: شایعترین شکل این بیماری سل ریوی است که از طریق تنفس منتقل میشود.
وی با بیان اینکه درمان بیماری سل 6 ماه به طول میانجامد، گفت: فرآیند درمان بیماری سل شامل توزیع و مصرف دارو با نظارت همکاران پزشکی مقیم در مراکز بهداشتی به صورت جدی دنبال میشود.
مدیر گروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری سل اگر درمان نشود میتواند سالانه 10 تا 15 نفر را به این بیماری مبتلا کند، اظهار کرد: لازم است اگر فردی نشانههای اعلام شده بیماری سل را دارد هر چه سریعتر به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه کند.
وی افزود: در حال حاضر در بین بیماریهای میکروبی در تمام دنیا سل شایعترین عامل کشنده بزرگسالان است. تاکنون یک سوم جمعیت جهان به میکروب سل آلوده شدهاند و سالانه 10 میلیون مورد جدید سل بروز میکند که به موارد قبلی اضافه میشود در حال حاضر بیش از 20 میلیون نفر به بیماری سل مبتلا هستند.
بر اساس این گزارش، 23 مهر ماه سالروز وفات محمد بن زکریا رازی به پاس تحقیقات ارزنده وی در بیماری سل «روز ملی مبارزه با سل» نامگذاری شده است.
انتهای پیام/