دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مهر 1394 - 09:23

برترین‌های مسابقات روز ملی بتن به روایت استادان

سیزدهمین دور مسابقات روزملی بتن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت با همکاری انجمن بتن ایران و حوزه معاونت پژوهشی سازمان مرکزی 26 شهریور 94 برگزارشد. در این مسابقات واحدهای شال، مرند و خوراسگان به ترتیب مقام اول تا سوم را کسب کردند.
کد خبر : 43621

مسابقات بتن یکی معیار ارزیابی کیفیت علمی دانشجویان عمران است و این مسابقات همیشه از سوی دانشگاه‌ها مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد.


در همین باره دو تن از استادان راهنمای تیم‌های شرکت‌کننده در مسابقات روز ملی بتن درباره عملکرد و چگونگی موفقیت‌شان به سوالات خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا پاسخ داده‌اند.


انگیزه بالا عامل جذب دانشجویان در مسابقات بتن


مهندس حمیدرضا قبادی، سرپرست تیم بتن واحد شال درباره موفقیت این واحد در سیزدهمین مسابقات دانشجویی روز بتن گفت: «همه موفقیت دانشجویان برگرفته از تلاش و پیگیری‌شان بود.»


استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شال افزود: «من خود در دوران دانشجویی در مسابقات مختلف شرکت کرده‌ام و مقام‌های بسیاری در این باره کسب کرده‌اند. به همین منظور همه تجربیات خود را در اختیار دانشجویان قراردادم تا بتوانند مراحل سخت این مسابقات را با سهولت پشت سر بگذارند و این هم یکی از دلایل موفقیت دانشجویان من بوده است.»


قبادی با تأکید بر اهمیت جذب دانشجویان ورودی جدید برای موفقیت بیشتر در مسابقات اظهار کرد: «من سعی کردم از دانشجویان ورودی پایین استفاده کنم چراکه انگیزه بالا و روحیه آماده‌تری دارند.»


او افزود: «مسابقات بتن هرسال با 5 گرایش برگزار می‌شود و من قرار است به دانشجویانم همه این گرایش‌ها را آموزش دهم.»


قبادی درباره میزان تجهیزاتی که واحد شال در اختیار دانشجویان قرار داده پاسخ داد و گفت: «ما مجبور بودیم از برخی امکانات بیرون از دانشگاه استفاده کنیم چرا که برای انجام کارهایمان به دستگاه جک قوی، آون و اوتوکلاو با دمای بالا نیاز داشتیم که در دسترس نبود. »


استاد دانشگاه واحد شال درباره کیفیت آموزش‌های داده‌شده به دانشجویان در این واحد افزود: «صرف تئوری به درد دانشجویان نمی‌خورد، و چون بازار کار عمرانی دچار رکود است، همیشه دانشجویانم را ترغیب می‌کنم دروس عملی را جدی‌تر پی‌گیری کنند و روحیه اجرایی خود را پرورش دهند.»


قبادی درباره امکانات و تجهیزات واحد شال گفت: «خیلی از واحدها به دلیل کمبود بودجه و نداشتن استانداردهای لازم دانشگاهی ازلحاظ تجهیزات آزمایشگاهی دچار کمبودهایی هستند که خوشبختانه واحد شال از این قاعده مستثناست و از آزمایشگاه‌های کاملی برخوردار است.»


او ضمن اشاره به بین‌المللی شدن این مسابقات افزود: «ما با رکوردهای بین‌المللی آشنایی داریم و برنامه‌هایی که به گروه می‌دهیم بر اساس استانداردهای داخلی و خارجی تنظیم می‌شود.»


قبادی در پایان از گروه همراهی‌کننده خود در مسابقات قدردانی کرد و گفت: «از دانشجویان عزیزم که با صبر و پشتکار ویژه در این مسابقات شرکت کردند و با قهرمانی در این مسابقات توانستند برای واحد شال سرافرازی به ارمغان بیاورند سپاسگزارم .»


تلاش و توکل به خدا عامل موفقیت واحد خوراسگان


دکتر علیرضا زارعی استاد دانشگاه واحد خوراسگان درباره عوامل موفقیت گروه این واحد به خبرنگار آنا گفت: «گروه بتن دانشگاه آزاد واحد خوراسگان در زمینهٔ شرکت در مسابقات بتن و آزمایشگاه‌های بتن فعالیت‌های زیادی درگذشته داشتند. در این دوره هم کارها را با جدیت دنبال می‌کردند، پشتکار بسیار زیادی در این زمینه از خود نشان دادند. گروه، گزارش‌ها کارشان را تحت نظر اساتید ارسال می‌کردند و عاملی جز تلاش و توکل به خدا برای موفقیت ما دخیل نبود.»


زارعی درباره تجهیزات و امکانات دانشگاه آزاد واحد خوراسگان اظهار داشت: «واحد خوراسگان آزمایشگاه‌های بتن ، مقاومت مصالح ، هیدرولیک آزمایشگاه‌های مکانیک خاک و سایت های کامپیوتری متنوع دارد. دستگاه‌های آزمایشگاه‌های بتن ما بسیار مجهز هستند و همه امکانات یک آزمایشگاه متعارف رادارند و دانشجویان می‌توانند از دستگاه‌های خارجی استفاده کنند.»


استاد راهنمای تیم بتن دانشگاه واحد خوراسگان ضمن تأکید بر اهمیت آموزش عملی دروس عمران افزود: «وقتی دانشجویان از آزمایشگاه‌های مجهز برای آموزش دروس عمران استفاده کنند، دروس را به‌صورت عملی‌تر آموزش می ببینند چراکه رشته عمران صرفاً تئوری نیست و باید به جنبه عملی آن اهمیت بسیار داد. باید بتوانند مسائل مربوط به جنبه اجرایی عمران را در بازار کار پیاده کنند و با این کار می‌توانند با شرکت مخابرات با انجام آزمایش‌های عملی در آزمایشگاه‌ها تا قبل از ورود به محیط اجرایی این تجربه را کسب کنند.»


او درباره روند جذب دانشجویان برای شرکت در مسابقات روز ملی بتن تصریح کرد: «دانشجویان علاقه‌مند را که معمولاً از مقطع کارشناسی عمران هستند جذب می‌کنیم. البته در مقطع ارشد هم همکاری‌هایی داشتیم ولی دانشجویان کارشناسی بیشتر در مسابقات بتن شرکت می‌کنند. چراکه کارشناسان ارشد عمران بیشتر درزمینهٔ پژوهشی و تولید مقاله و پایان نامه با دانشگاه همکاری می‌کنند.


زارعی در پایان ضمن اشاره به بین‌المللی شدن مسابقات که از برنامه‌های آتی دانشگاه آزاد است گفت: «اگر به ما اطلاع‌رسانی شود قطعاً خودمان را آماده می‌کنیم و به دلیل داشتن امکانات برنامه‌ریزی کرده کمبودها را از بین می‌بریم و تا آنجا که بشود خود را به استانداردهای بین‌المللی نزدیک می‌کنیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب