دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1394 - 11:25

ناسا: زمین از خطر انقراض شهاب‌سنگی نجات یافت

یک شهاب‌سنگ عظیم که قطری بیش از 2 کیلومتر داشت و احتمال برخورد آن با زمین می‌رفت، دیروز (شنبه 18 مهر 1394) از فاصله‌ای دورتر از مدار زمین گذشت.
کد خبر : 43180

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از CNN، گروهی از دانشمندان علوم فضایی به همراه تعدادی از شهروندان همیشه نگران، گروهی را تشکیل داده‌اند که «روز شهاب‌سنگ» نام دارد.


این گروه از خردادماه 94 فعال شده و کارش اطلاع‌رسانی درباره اجرام فضایی بزرگی است که در اطراف زمین سرگردانند و ممکن است دیر یا زود با آن برخورد کنند. هدف اصلی این گروه نیز ترغیب ناسا و دیگر سازمان‌های فضایی برای مقابله با این خطر بالقوه است که ممکن است حیات روی کره زمین را نابود کند.


بخش بررسی اجرام سرگردان نزدیک زمین در سازمان فضایی آمریکا دیروز درباره نگرانی‌هایی که مردم درباره یک شهاب‌سنگ عظیم در حال حرکت به سوی زمین داشتند اعلامیه‌ای صادر کرد و رسما گفت: «شهاب‌سنگ 86666 یا 2000FL10 روز شنبه با فاصله‌ای معادل 15 میلیون مایل (24 میلیون کیلومتر) از کنار کره زمین عبور کرد و هیچ خطری از سوی این شهاب‌سنگ متوجه زمین نیست».



برای درک بهتر فاصله‌ای که این شهاب سنگ از زمین داشت لازم است بدانیم که فاصله ماه تا زمین 238 هزار مایل (380 هزار کیلومتر) و فاصله زحل از زمین نیز 40 میلیون کیلومتر است. این شهاب‌سنگ که قطری معادل 2/6 کیلومتر داشت، در صورت برخورد با زمین حتی ممکن بود سیاره ما را از مدارش خارج کند.



نگرانی‌ها درباره این شهاب‌سنگ از ابتدای تابستان بالا گرفت و همه موضوع شهاب‌سنگی را که ناسا در سال 2013 نادیده گرفته بود به شمال روسیه برخورد کرد، یادآوری می‌کردند.


آن شهاب‌سنگ یک نمونه بسیار کوچک از اجرام سرگردان فضایی در اطراف زمین بود و با یک انفجار معادل 330 هزار تن مواد منفجره (TNT)، شیشه هزاران خانه را شکست و به 1000 نفر صدماتی وارد کرد.


با وجود این، ناسا در اعلامیه خود رسما گفته است که شانس برخورد اجرام فضایی با زمین طی 100 سال آینده تنها یک‌صدم درصد است و از این بابت جای هیچ نگرانی وجود ندارد.


در واقع با این شانس، احتمال اینکه شما بر اثر برخورد صاعقه زمینی آسیب ببینید، بسیار بیشتر از احتمال این است که در طول عمر خود در اثر برخورد یک شهاب‌سنگ دچار مشکل شوید.


اغلب اجرام اطراف زمین بسیار کوچک هستند و در برخورد با جو اطراف سوخته و از بین می‌روند و احتمال اینکه برخوردی ایجاد شود بسیار کم است. برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین به دلیل سرعت بسیار بالایی که این اجرام دارند، می‌تواند منجر به انفجارهای مهیب شود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب