پوست خوک و درمان سوختگیهای نوع دوم و سوم
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وقتی فردی دچار سوختگی شدید میشود در اسرع وقت باید یک پوشش محافظ بهطور موقت بر روی محل زخم پیوند زده شود. اگرچه این پوشش بهطورمعمول متشکل از پوست یک جسد انسان است، اما سلول پوست خوک اکنون برای اولین بار در این نوع پوشش استفادهشده است.
برای محافظت سوختگیهای درجه دوم و سوم در برابر عفونت و ترشح مایعاتی که ناشی از سوختگی میتواند همراه باشد، لایهای از پوست بدن انسان استفاده میشود که در اصلاح به آن آلو گراست گفته میشود. پس از تثبیت گیرندگی آلو گرافت برداشته میشود و تکهای از پوست خود بیمار از قسمت دیگر بدن بهطور دائمی بر روی زخم پیوند زده میشود.
متأسفانه بااینوجود، آلو گرافها اغلب به دلیل گران بودن با کمبود همراه هستند. با توجه به این موضوع، دانشمندان بیمارستان عمومی ماساچوست (MGH) یک خط اصلاحشده ژنتیکی از خوکها را در دهه 1990 ایجاد کردند. این حیوانات فاقد ژنی هستند که در انسان وجود ندارد و این امر به بدن اجازه میدهد تا پیوندهای پوستی از خوکها نسبت به سیستم ایمنی بدن بیمار تأثیرگذاری بالایی داشته باشد.
این فناوری پسازآن توسط شرکت spinoff XenoTherapeutics به شکل پیوند بافت سلولی زنده معروف به Xeno-Skin در یک آزمایش بالینی برای اولین بار بر روی گیرنده انسان استفاده شد.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/