دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1398 - 11:21
گزارش میدانی آنا از بازار لوازم التحریر؛

هنوز بازار لوازم التحریر در قبضه خارجی‌هاست/ سرسام والدین از قیمت‌ بالای لوازم تحصیلی

بازار لوازم التحریر هنوز در قبضه خارجی‌هاست و با وجود برنامه‌هایی که برای رونق تولید داخل صورت می گیرد اما باز هم باید کار بیشتری در این حوزه انجام شود.
کد خبر : 415783
1 (12).jpg

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- ملیحه محمودخواه؛ وقتی فصل خرید لوازم‌التحریر می‌شود بیشتر مغازه‌های راسته بازار در هر صنفی که باشند اقدام به فروش لوازم‌التحریر می‌کنند. اگر گذرتان به بازار بزرگ تهران افتاده باشد، این موضوع را به‌راحتی می‌توانید از سر بازار تا راسته لوازم‌التحریرفروش‌ها ببینید. فرقی هم نمی‌کند که مغازه پیش از این چه کاربردی داشته است و آبمیوه‌فروشی است یا روسری‌فروشی مهم این است که بساط لوازم‌التحریر را در مقابل مغازه‌های خود می‌گسترانند و دفتر و مداد و خودکار می‌فروشند.


اما راسته لوازم‌التحریرفروش‌ها در خیابان 15 خرداد تهران بعد از سبزه‌میدان و مسجد امام خمینی(ره) و گذر معروف پله نوروزخان در بازار بین‌الحرمین قرار دارد.


بازار لوازم‌التحریر نیز با تغییر نرخ ارز دستخوش تغییرات اساسی شده و بسیاری از خانواده‌ها که سال‌های گذشته نیز محصل داشته‌اند می‌گویند قیمت‌ها نسبت به گذشته دو یا سه برابر شده و این شرایط دست آنها را در خرید بسته است.


هنوز هم بازار در قبضه لوازم‌التحریر خارجی است


بن تن، کیتی، سیندرلا، آنا و السا بیشترین عکس‌هایی هستند که می‌توان آنها را در بازار شلوغ لوازم‌التحریر و بر روی  جلد دفاتر و بسته‌های لوازم تحصیلی دانش‌آموزان دید که با قیمت‌های مختلف عرضه می‌شود و بسته به نوع دفتر که سیمی یا معمولی باشد متفاوت است.


یکی از فروشندگان لوازم‌التحریر که اجناسش مملو از لوازم‌التحریر خارجی است، به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: هنوز هم این تصاویر برای بچه‌ها جذاب‌ترند و کمتر کودکی است که همراه پدر و مادر باشد و به سمت این دفترها جذب نشود.


وی معتقد است که این دفترها اسمش خارجی است و در داخل کشور خودمان تولید می‌شود اما برای آنکه به فروش برود از تصاویر انیمیشن‌های‌خارجی برای آن استفاده می‌شود.


خرید لوازم التحریر در آستانه بازگشایی مدارس


این فروشنده که در راسته بازار بزرگ تهران در مقابل مغازه آبمیوه‌فروشی لوازم‌التحریر می‌فروشد معتقد است که رنگ‌ها در تصاویر خارجی بیشتر استفاده شده و همین موضوع برای دانش‌آموزان جذاب‌تر است.


وی ادامه داد:‌ قیمت اجناس نسبت به سال گذشته بسیار بیشتر شده و خانواده‌ها دیگر قدرت خرید لوازم مرغوب را مثل گذشته ندارند و هم از میزان خرید کاسته شده و هم از مرغوبیت لوازم کاسته شده است.


هزینه خرید یک بسته کامل لوازم‌التحریر حدود 400 هزار تومان می‌شود


اگر خانواده‌ای بخواهد برای شروع سال تحصیلی فرزندش وسایل تحصیلی تهیه نماید آن هم در حد متوسط باید 400 هزار تومان هزینه کند.


مداد مشکی با کیفیت‌های مختلف در بازار وجود دارد و بسته به نوع کیفیت قیمتی بین یک هزار تا 5 هزار تومان دارد.


اما مداد نوکی طرفدار بیشتری بین نوجوانان دارد و قیمت آن از 7 هزار تومان در بازار شروع شده و تا 30 هزار تومان هم پیدا می‌شود.


خودکار هم از آن اجناسی است که تنوع رنگ و مدل و طرح انتخاب را کمی مشکل می‌کند با وجود گران شدن نسبت به سال‌های قبل اما تنوع قیمت هنوز زیاد دارد؛ از خودکار 2 هزار تومانی تا خودکار 20 هزار تومانی در بازار می‌توانید پیدا کنید.


خرید مداد رنگی حتی برای دانش‌آموزانی که دیگر از دوران کودکی عبور کرده و در مقاطع بالاتری از تحصیل قرار دارند حکایت دیگری دارد و از آن دست اجناسی است که حتی دانش‌آموزانی که دیگر کلاس نقاشی هم ندارند دوست دارند که اول سال یک جعبه نو از آن داشته باشند اما قیمت بالای آن دست خانواده‌ها را برای خرید آن کمی بسته است؛ مداد رنگی 12 رنگ از قیمت 20 هزار تومان به بالا در بازار موجود است اما هر چقدر تعداد رنگ‌ها در آن بیشتر و کیفیت آن بهتر باشد قیمت آن بالاتر می‌رود. 24 رنگ با جعبه معمولی و با جنس متوسط 50 هزار تومان است اما اگر همان مارک جعبه‌اش آهنی باشد 20 هزار تومان گران‌تر می‌شود. مدادرنگی‌های 36 رنگ برند نیز قیمتشان 80 تا 120 هزار تومان است.


در این میان قیمت کیف جامدادی بین 10 تا 70 هزار تومان متغیر است و پاک‌کن از 2 هزار تومان در بازار پیدا می‌شود تا 10 هزار تومان، مدادتراش هم بسته به جنس آن 2 تا 30 هزار تومان است. کیف مدرسه هم با رنگ‌ها و تنوع زیاد در بازار وجود دارد که قیمت‌هایش هم تنوع زیادی دارد؛ برای خرید یک کیف مدرسه بسته به توانایی مالی می‌توان از 80 هزار تا 800 هزار تومان هزینه کرد.


خرید لوازم التحریر در آستانه بازگشایی مدارس
 


سردرگمی پدر و مادرها با قیمت‌های سرسام‌آور


مرد 45 ساله‌ای که برای خرید لوازم‌التحریر به بازار آمده بود به خبرنگار آنا گفت: قیمت‌ها نسبت به سال گذشته سه برابر شده است و با وجود دو دانش‌آموز محصل باید هزینه زیادی برای خرید صرف کنیم.


وی اضافه کرد: قیمت دفتر امسال از همه وسایل دیگر افزایش بیشتری داشته است. دفتری که سال گذشته برای خرید آن 3 هزار تومان می‌دادیم در حال حاضر باید 7 تا 8 هزار تومان برای آن بپردازیم.


 افزایش قیمت کاغذ تأثیرش را مستقیم بر روی دفتر گذاشته است و قیمت این وسیله مورد نیاز دانش‌آموزان را تا هفت برابر افزایش داده است دفتر سیمی 100 برگ را در بازار می‌توان بین 10 تا 40 هزار تومان پیدا کرد و دفتر 80 برگ با طرح‌های انیمیشن‌های مختلف بین 8 تا 15 هزار تومان است.


یکی از تولیدکنندگان در خصوص گرانی کاغذ و دفتر گفت: سال گذشته هر بند (500 برگ) کاغذ 70 گرم تولید اندونزی با سایز 100 سانت در 70 سانت را 70 هزار تومان می‌خریده‌‌ایم و امروز قیمت همان بند کاغذ به 520 هزار تومان رسیده است.


بازار لوازم‌التحریر آشفته است


بااین‌وجود بازار لوازم‌التحریر آشفته است و باوجودآنکه می‌توان این اقلام را به‌وفور در بازار دید اما رونقش نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته است.


لوازم التحریر


این موضوع را یکی از تولیدکنندگان که در بازار مغازه هم دارد به خبرنگار آنا گفته و اظهار کرد: افزایش قیمت دلار تأثیرش را بر همه اجناس گذاشت و لوازم‌التحریر نیز از این قاعده مستثنا نبوده است


محمدی در این خصوص تأکید کرد: از سال گذشته واردات مداد سیاه ممنوع شد و مداد سیاه‌های خارجی موجود در بازار نیز از سال‌های قبل باقی‌مانده‌اند و این موضوع برای تولیدکننده ایرانی اتفاق خوبی بود.


وی اضافه کرد: اما در مورد اجناس دیگر این اتفاق نیفتاده است و باوجودآنکه مداد از حمایت از تولید داخلی سخن به میان می‌آید اما بازار پر از اجناس چینی است حتی برای واردات دفتر ارز دولتی تخصیص داده‌شده است.


امسال مردم خریدشان را مدیریت می‌کنند و بیشتر وسایلی را خرید می‌کنند که ضرورت داشته باشد زیرا قدرت خرید مردم کاهش پیداکرده و اجناس گران‌تر شده‌اند.


نظارتی بر قیمت اجناس وجود ندارد


اما نکته‌ای که در بازار لوازم‌التحریر وجود دارد این است که قیمت‌ها در این بازار بی‌سروسامان شده است دو مغازه که با فاصله کمی از هم قرار دارند، قیمت‌های متفاوتی را برای یک جنس مشابه می‌دهند. این موضوع سبب می‌شود که خانواده‌ها برای خرید لوازم‌التحریر مدت بیشتری در بازار گشت بزنند و این موضوع حکایت از این دارد که برخی از فروشندگان از نبود مقام ناظر سوءاستفاده کرده و قیمت‌های مختلفی را پیشنهاد می‌دهند.


در بازار آشفته لوازم‌التحریر امسال نه مردم راضی‌اند نه مغازه‌دارها، در این میان تنها دلال‌ها هستند که سود می‌برند زیرا نظارتی بر نرخ‌گذاری لوازم‌التحریر صورت نگرفته و تنها سازمان تعزیرات هرازچندگاهی به بازار سر می‌زند اما قیمت‌ها را به‌صورت جزئی بررسی نمی‌کند و این موضوع می‌تواند بساط سوءاستفاده را در بازار باز کند. 


بازار لوازم‌التحریر جنب و جوش خودش را دارد اما امسال مردم از یک سو نگاهشان به جیبشان است و از یک سو به زرق و برق بازار لوازم‌التحریر .


انتهای پیام/4087/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب