دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 شهريور 1398 - 17:22

کشف آب در جو سیاره‌ای در خارج از منظومه شمسی/ سفر به این سیاره امکان‌پذیر است

دانشمندان برای اولین بار در جو سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی بخار آب کشف کردند.
کد خبر : 415185
3.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از یورونیوز، دانشمندان برای اولین بار در جو سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی بخار آب کشف کردند.


نتیجه تحقیقی که بر اساس مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل به دست آمده است. به گفته دانشمندان در جو سیاره‌ای به نام «کی 2-18 بی» (K2-18b) بخار آب کشف شده است. این سیاره فراخورشیدی یکی از سیاره‌های موسوم به «ابر زمین» است که اندازه آن‌ها بزرگ‌تر از زمین و کوچک‌تر از نپتون است.


دانشمندان تاکنون موفق به شناسایی چهار هزار سیاره فراخورشیدی با اندازه‌های متفاوت شده‌اند.


کشف بخار آب در جو این سیاره به وسیله دانشمندان متخصص در شاخه‌ای از نجوم که به کشف سیاره‌های فراخورشیدی در بخش‌های دیگر کهکشان راه شیری (به جز منظومه شمسی) می‌پردازد صورت گرفته است.


نتیجه تحقیق دانشمندان در مورد سیاره فراخورشیدی «کی ۲-۱۸ بی» در نشریه «اخترشناسی طبیعی» (Nature Astronomy) منتشر شده است. گروهی از محققان کالج دانشگاهی لندن (University College London) این تحقیق را انجام دادند.


این برای اولین بار است که دانشمندان در جو یک سیاره موسوم به «ابر زمین» آب پیدا کرده‌اند. این در حالی است که آب پیش از این در جو در سیارات مشتری‌سان (Gas giant) که از سنگ یا مواد جامد تشکیل نشده‌اند کشف شده بود.


سیاره فراخورشیدی «کی ۲-۱۸ بی» در منطقه‌ای با «قابلیت حیات» قرار گرفته است. این به آن معنا است که فاصله این سیاره از ستاره‌ای که به دور گردش به دور آن است به‌اندازه‌ای است که امکان وجود آب در سطح آن وجود دارد.


سیاره فراخورشیدی «کی ۲-۱۸ بی» ۱۱۰ سال نوری با زمین فاصله دارد.


کارشناسان نجوم در مورد کشف آب در جو «کی ۲-۱۸ بی» ضمن تأکید بر اهمیت کشف دانشمندان تأکید کرد که هرچند فاصله این سیاره با زمین ممکن است به نظر افراد عادی زیاد بیاید اما در عمل این سیاره فراخورشیدی فاصله زیادی با زمین ندارد. به گفته وی ممکن است دانشمندان طی چند صد سال آینده بتوانند امکان سفر به این سیاره فراخورشیدی را فراهم کنند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب