دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 شهريور 1398 - 11:13

دلایل وقوع ماجرای کربلا چه بود؟

مفسر قرآن کریم در چرایی وقوع ماجرای کربلا گفت: این ماجرا برای ما هم پیش می‌آید و علت آن هم «پیمان‌شکنی» بود، انسانی که پیمان بشکند راه خلاف برایش باز می‌شود و او را بدعاقبت می‌کند.
کد خبر : 414633
HcHO4huM6h4c.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام محسن قرائتی شنبه شب در جمع عزاداران حسینی در مسجد امام کرمان با طرح این پرسش که عواملی که کربلا را به‌وجود آورد چه بود؟ و تفسیر آیه ۱۵۵ سوره بقره اظهار داشت: چرا خداوند امتحان می‌کند وقتی می‌داند ما چه‌کاره هستیم؟ ابزار امتحان الهی چیست؟ مردم‌ در این امتحانات چند دسته‌اند و چه‌ کنیم که رفوزه نشویم؟


رئیس ستاد اقامه نماز کشور عنوان کرد: خداوند متعال در این آیه می‌فرماید؛ حتما حتما خدا شما را امتحان می‌کند و سپس می‌گوید کمی شما را می‌ترساند نه آن‌قدر که سکته کنید، شما را کمی می‌ترساند و با ترس و گرسنگی و.‌.. امتحان می‌کند.


وی ابزار امتحان را در این آیه تلخی دانست و بیان کرد: گاهی این امتحان با شیرینی یعنی پست، مقام و فرزند خوب و.‌.. است و خداوند می‌فرماید؛ «اگر گرفتند سکته نکنید، اگر دادند بدمستی نکنید، اگر اینطور بودید زندگی‌ها آرام می‌شود»‌.


قرائتی در پاسخ به این سؤال که چرا خداوند امتحان می‌کند؟ افزود: چون اجر و پاداش بر دانستن خدا نیست و بر تلاش ما است، انسان ممکن است در یک امتحان دستش پاک باشد اما در امتحانی دیگر ببازد.


وی با اشاره به دو نوع بشارت در قرآن کریم عنوان کرد: صابرین کسانی هستند که می‌گویند «انا لله و انا الیه راجعون»، حضرت ابراهیم (ع) پنج امتحان را رد کرد و وقتی همه امتحاناش خوب شد رهبر شد.


مفسر قرآن کریم در چرایی وقوع ماجرای کربلا گفت: این ماجرا برای ما هم پیش می‌آید و علت آن هم پیمان‌شکنی بود، انسانی که پیمان بشکند راه خلاف برایش باز می‌شود و او را بدعاقبت می‌کند.


قرائتی با بیان اینکه بر اساس روایات هر کسی که دو روزش مثل هم باشد، خسارت است، گفت: پیمان‌شکنی و لقمه حرام انسان را فاجر و بعد کافر می‌کند و لقمه حرام روی نسل و رشد و نمو تاثیر گذاشته و برکت را می‌گیرد.


وی با بیان اینکه سنگدلی عامل دیگر حادثه کربلا بود و خداوند به دلیل گناهانشان بر دلشان مهر زده بود، اظهار کرد: دعای واجب «اهدناالصراط المستقیم» برای این است که انسان خط را گم نکند.


مفسر قرآن کریم به فرقه واقفیه یعنی «هفت امامی‌ها» اشاره و خاطرنشان کرد: در انقلاب هم واقفیه داریم و هستند کسانی که امام را قبول دارند اما نسبت به رهبری سنگین هستند.


منبع: فارس


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب