دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

واقعیت تعمیم‌یافته؛ تکنولوژی‌ای که مرز واقعیت و مجازی را محو می‌کند

​​​​​​​واقعیت تعمیم‌یافته یک تکنولوژی است که دنیای واقعی و دنیای مجازی را در هم ادغام و بسیاری از صنایع را دگرگون می‌کند. این تکنولوژی نقشی مهم در آینده ارتباطات و حتی زندگی بشر دارد با این حال بسیاری از کاربرد دقیق و نحوه عملکرد آن آگاهی ندارند.
کد خبر : 414161
2258860_d9c4_2.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- هانا حیدری؛ تصور می‌کنید زندگی بشر در سال 2030 چگونه خواهد بود؟ احتمالاً می‌توانید در حالی که در پاریس هستید، خانه‌ای در ملبورن را ببینید، بپسندید و بخرید. در واقع در آینده نه‌چندان دوری به لطف پیشرفت فناوری واقعیت تعمیم‌یافته انسان می‌تواند در یک لحظه در چند محل باشد و کارهایش را از راه دور انجام دهد.


 پیش‌بینی می‌شود که ارزش بازار واقعیت تعمیم‌یافته تا سال 2022 به 209 میلیارد دلار برسد که هشت برابر ارزش کنونی آن است. این جهش بزرگ بدین معناست که زندگی بشریت در سال 2030 ورای تصورات و حتی رویاهای امروزی است.


واقعیت تعمیم‌یافته چیست؟


با پیشرفت مداوم تعامل میان انسان و کامپیوتر فناوری‌های واقعیت تعمیم‌یافته به رایج‌ترین تکنولوژی مورد استفاده بشر تبدیل شده‌اند و این روند با سرعت در حال پیشروی است؛ بنابراین تا دیر نشده باید با این تکنولوژی‌های سرنوشت‌ساز آشنا شد.



درواقع هر گونه فناوری همه‌جانبه‌ای که از طریق ترکیب دنیای مجازی و واقعی یا خلق تجربه‌ای همه‌جانبه بتواند واقعیتی را که انسان تجربه می‌کند تغییر دهد، زیرمجموعه واقعیت تعمیم‌یافته قرار می‌گیرد.



واقعیت تعمیم‌یافته اَبَرمجموعه‌ای از فناوری‌های واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، واقعیت ترکیب‌شده و هرگونه تکنولوژی واقعی-مجازی است که در آینده معرفی شود. مفهوم زنجیره واقعی-مجازی که در ابتدا توسط پاول میلگرام معرفی شد، طیف واقعی کامل تا مجازی کامل را دربرمی‌گیرد. بدین ترتیب تمام محیط دنیای واقعی و مجازی زیر چتر فناوری واقعیت تعمیم‌یافته قرار می‌گیرند.


درواقع هر گونه فناوری همه‌جانبه‌ای که از طریق ترکیب دنیای مجازی و واقعی یا خلق تجربه‌ای همه‌جانبه بتواند واقعیتی که انسان تجربه می‌کند را تغییر دهد، زیرمجموعه واقعیت تعمیم‌یافته قرار می‌گیرد. در فناوری همه‌جانبه سعی می‌شود دنیای واقعی به دنیای مجازی برده شود؛ به طوری که تفاوت دنیای مجازی با واقعی غیرقابل‌تشخیص شود.


واقعیت تعمیم‌یافته؛ فناوری که دنیا را دگرگون می‌کند


مردم به شکل مختلفی با دنیای واقعی و مجازی تعامل می‌کنند و برای این امر از شکل‌ها و تکنولوژ‌ی‌های ابتدایی واقعیت تعمیم‌یافته استفاده می‌کنند. واقعیت تعمیم‌یافته تغییری اساسی در نحوه تعامل مردم با رسانه ایجاد می‌کند. برای مثال در آینده استفاده از تکنولوژی‌های واقعیت تعمیم‌یافته چنان فراگیر و رایج خواهد شد که هر فردی در هر کجای دنیا می‌تواند به صورت روزانه از آن استفاده کند.


نتایح تحقیقات جدید نشان می‌دهد که 60 درصد از مردم بر این باورند که واقعیت تعمیم‌یافته در پنج سال آینده تبدیل به فناوری اصلی خواهد شد و هر کسی از آن استفاده خواهد کرد. برای درک بهتر واقعیت تعمیم‌یافته ابتدا باید دانست که واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیب‌شده چگونه کار می‌کنند.


واقعیت افزوده؛ ورود عناصر دیجیتال به دنیای واقعی



در واقعیت افزوده اطلاعات و اشیای مجازی در دنیای واقعی قرار می‌گیرند. در این تجربه دنیای واقعی توسط جزئیات مجازی مانند تصاویر، متن و انیمیشن توسعه می‌یابد. می‌توانید از طریق عینک‌های واقعیت افزوده، تبلت، گوشی هوشمند یا صفحه نمایش هوشمند واقعیت افزوده را تجربه کنید.


در واقعیت افزوده کاربر از دنیای واقعی جدا نیست و می‌تواند آنچه را در دنیای واقعی روی می‌دهد ببیند و با آن تعامل کند. از شناخته‌شده‌ترین نمونه‌های واقعیت افزوده می‌توان به بازی «پوکمن گو» اشاره کرد که در آن مخلوقات دیجیتال در دنیای واقعی قرار می‌گرفتند یا اپلیکیشن «اسنپ چت» که در فیلترهای سلفی آن کلاه، گوش و عینک دیجیتال به تصویر فرد افزوده می‌شود.


واقعیت مجازی؛ هر رؤیایی را به حقیقت تبدیل می‌کند



برخلاف واقعیت افزوده کاربر در واقعیت مجازی محیطی همه‌جانبه و شبیه‌سازی‌شده را تجربه می‌کند. در واقعیت مجازی کاربر باید از هِدسِت واقعیت مجازی یا نمایشگر سربند استفاده کند تا چشم‌انداز 360 درجه از دنیای مصنوعی داشته باشد. بدین ترتیب ذهن کاربر فریب می‌خورد و دنیای مصنوعی را به جای دنیای واقعی می‌پذیرد.


کاربر با استفاده از واقعیت مجازی می‌تواند راه رفتن روی ماه، شنا کردن در اعماق اقیانوس یا هر دنیای مجازی دیگر را تجربه کند. صنعت بازی‌های ویدئویی و سرگرمی از نخستین صنایعی بودند که از این فناوری استقبال کردند و آن را به کار گرفتند. البته در حال حاضر صنایعی چون بهداشت و درمان، ساخت‌وساز، مهندسی و ارتش نیز واقعیت مجازی را فناوری بسیاری کاربردی و مفید می‌دانند و شروع به استفاده از آن کرده‌اند.


واقعیت ترکیب‌شده؛ وقتی مرز میان واقعیت و مجازی کمرنگ می‌شود



در واقعیت ترکیب‌شده اشیای دنیای واقعی و دیجیتال در کنار یکدیگر هم‌زیستی می‌کنند و حتی می‌توانند به صورت بی‌درنگ نیز تعامل داشته باشند. واقعیت ترکیب‌شده آخرین فناوری از دنیای فناوری‌های همه‌جانبه است و بر واقعیت هیبریدی متمرکز است. برای استفاده از این فناوری در کنار یک هدست واقعیت ترکیب‌شده، به قدرت پردازشی بیشتر نیاز دارید چراکه واقعیت ترکیب‌شده فراتر از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی است.


یکی از نمونه‌های واقعیت ترکیب‌شده «هولو لنز» مایکروسافت است که به کاربر اجازه می‌دهد اشیای دیجیتال را در اتاقی در دنیای واقعی قرار دهید، در اطراف گشت بزنید با اشیای دیجیتال به هر طریق ممکن تعامل داشته باشید. بسیاری از شرکت‌ها به دنبال راهی هستند تا از واقعیت ترکیب‌شده برای حل مشکلات، پشتیبانی از نوآوری‌ها و بهبود صنایع استفاده کنند.


واقعیت تعمیم‌یافته چه کاربردهایی دارد؟


بدون شک تکنولوژی واقعیت تعمیم‌یافته کاربردهای زیادی دارد و می‌تواند هر صنعتی را متحول کند. یکی از کاربردهای آن در صنعت خرده‌فروشی است. واقعیت تعمیم‌یافته به مشتری اجازه می‌دهد قبل از خرید چیزی آن را امتحان کند.


برای مثال شرکت رولکس با استفاده از اپلیکیشن واقعیت افزوده به مشتریان خود اجازه می‌دهد ساعت‌ها را روی مچ دست خود امتحان کنند. کمپانی سوئدی مبلمان آکیا نیز با استفاده از تکنولوژی مشابهی به مشتریان خود اجازه می‌دهد قبل از خرید، مبلمان مورد نظر را در منزل‌شان بچینند.


آموزش نیز یکی از آن صنایعی است که با واقعیت تعمیم‌یافته دستخوش تغییرات خوشایندی می‌شود. واقعیت تعمیم‌یافته می‌تواند ابزار و شرایط آموزشی فوق واقعی برای سربازان، متخصصان بهداشت و سلامت، خلبانان، فضانوردان و شیمی‌دانان فراهم کند تا یاد بگیرند در موقعیت‌های خطرناک چگونه واکنش نشان دهند یا در موقعیت‌های حساس چگونه راهی برای نجات جان خود و دیگران پیدا کنند.



به جرئت می‌توان گفت که دورکاری در سال‌های اخیر طرفداران زیادی میان نیروی انسانی پیدا کردند. پیش‌بینی می‌شود به کمک واقعیت تعمیم‌یافته این نوع کار کردن طرفداران بهتری پیدا خواهد کرد. کارکنان می‌توانند دفتر کارشان در خانه را به هر محلی در هر جای دنیا وصل کنند. این نوع ارتباط اجازه می‌دهد هر دو طرف حس ‌کنند که در مکانی مشترک هستند.


واقعیت مجازی صنعت بازاریابی را نیز به متحول خواهد کرد. به کمک این تکنولوژی پیدا کردن خریدار، مشتری و مستأجر آسان‌تر خواهد شد. تصور کنید که فرد از آن سر دنیا می‌تواند برای خرید هر چیزی در این سر دنیا اقدام کند و قبل از خرید آن امتحان کند تا مطمئن شود که مورد دلخواهش را پیدا کرده است.


واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیب‌شده تا اینجای کار نیز تأثیر بسزایی روی صنعت سرگرمی گذاشته‌اند اما این صنعت هر روز راه‌های جدیدی برای استفاده از تکنولوژی‌های همه‌جانبه پیدا می‌کند. بنابراین آماده تحولات بیشتر و بهتر باشید.


چالش‌های واقعیت تعمیم‌یافته


به جرئت می‌توان گفت که واقعیت تعمیم‌یافته از عنصرهای اصلی آینده بشر است که هر صنعتی را متحول کرده و به توسعه و گسترش فناوری‌های جدید کمک می‌کند. با وجود اینکه پیشرفت در این راه بی‌دردسر نخواهد بود اما چالش‌ها نمی‌توانند روند پیشروی واقعیت تعمیم‌یافته را کند کنند.



یکی از نگرانی‌های اصلی در خصوص واقعیت تعمیم‌یافته این است که این فناوری نقش پررنگی در توزیع اطلاعات دارد و می‌تواند منجر به افزایش آسیب‌پذیری سیستم‌ها در حملات سایبری شود. تکنولوژی‌های واقعیت تعمیم‌یافته حجم بزرگی از اطلاعات جزئی و شخصی کاربران را جمع‌آوری و پردازش می‌کنند.


اطلاعاتی مانند این که کاربر چه شکلی است، چه کاری می‌کند یا در مواقع خاص چه احساسی دارد، در اختیار این تکنولوژی‌ها قرار دارد، بنابراین حفاظت از آنها بسیار حیاتی است. یکی دیگر از مشکلات واقعیت افزوده هزینه اجرایی چشمگیر آن است. اگر هزینه‌های اجرایی این فناوری کاهش نیابد بسیاری از کمپانی‌ها قادر به سرمایه‌گذاری در آن نخواهند بود و این امر می‌تواند از سرعت فراگیری آن بکاهد. گجت‌های پوشیدنی که امکان تجربه کامل واقعیت تعمیم‌یافته را به کاربر می‌دهد نیز باید راحت، هوشمند، همه‌جانبه، همواره متصل و در عین حال طبق مد روز باشد.



یکی از نگرانی اصلی در خصوص واقعیت تعمیم‌یافته این است که این فناوری نقش پررنگی در توزیع اطلاعات دارد و می‌تواند منجر به افزایش آسیب‌پذیری سیستم‌ها در حملات سایبری شود. تکنولوژی‌های واقعیت تعمیم‌یافته حجم بزرگی از اطلاعات جزئی و شخصی کاربران را جمع‌آوری و پردازش می‌کنند.



مشکلات سخت‌افزاری و فنی زیادی بر سر راه واقعیت تعمیم‌یافته قرار دارد که محدود به نحوه نمایش، منبع انرژی، کاهش حرارت، اتصال و ردیابی حرکت نمی‌شود. کیفیت نمایش اشیای دیجیتال نیز از مشکلاتی است که باید به آن پرداخته شود. در واقعیت تعمیم‌یافته اشیای دیجیتال باید طوری به نمایش درآیند که تشخیص آنها از اشیای واقعی، به‌خصوص در هنگام تغییر نوردهی محیط، امکان‌پذیر نباشد. بنابراین توسعه‌دهندگان و فناوران باید هر چه سریع‌تر دست به کار شوند تا مشکلات فناوری واقعیت تعمیم‌‌یافته را یک به یک از میان بردارند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب