دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1398 - 00:15
وکیلی در گفتگو با آنا:

برخی منتقدان معلوم‌الحال هستند/ قهرمان جهان هم شدیم اما انتقاد کردند

سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان گفت: برخی افراد معلوم‌الحال هستند و با انتقادها می‌خواهند دوباره خودشان را مطرح کنند.
کد خبر : 413716
753842.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه توپ و تور گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی نوجوانان والیبال ایران در مسابقات جهانی به‌عنوان پنجمی رسید. رتبه‌ای که به زعم اهالی والیبال نتیجه‌ قابل قبولی نبود چرا که ملی‌پوشان والیبال در سال 2017 به‌عنوان قهرمانی رسیدند و دو سال بعد قهرمانی ایران در جهان، به رتبه پنجمی تبدیل شد. بعد از کسب این عنوان بعضی از کارشناسان والیبال انتقادات تندی علیه سرمربی تیم ملی نوجوانان کردند و وکیلی را عامل اصلی این ناکامی دانستند.


محمد وکیلی در مورد عملکرد تیم ملی نوجوانان والیبال و انتقادهایی که به این تیم وارد شده است به خبرنگار حوزه توپ و تور گروه ورزشی خبرگزاری آنا گفت: من نمی‌دانم چطور برخی کارشناسان ما که حتی این مسابقات را ندیده‌اند به خودشان اجازه می‌دهند بدون شناخت در مورد عملکرد تیم اظهار نظر کنند. به نظرم جایگاه نقد برای رسانه است نه برای افرادی که در آن طرف دنیا زندگی می‌کنند، آن هم در شرایطی که حتی شناختی از والیبال ایران و تیم نوجوانان ندارند. برخی افراد یک بلندگو پیدا می‌کنند و هر نتیجه‌ای که تیم‌ها به دست می‌آورند راجع به آن اظهار نظر می‌کنند. آن‌ها موقعیتی پیدا کردند تا خودشان را نشان دهند. این برای جامعه ورزش خوب نیست که برخی افراد برای مطرح کردن خودشان، تیم ملی کشورشان را زیر سؤال می‌برند. 


بازی‌ها پخش زنده نداشت؛ چطور منتقدان ما را نقد می‌کنند؟


وی ادامه داد: بازی‌های تیم ملی نوجوانان پخش زنده نداشت و من نمی‌دانم افرادی که نقد کردند براساس چه مستندی اظهار نظر می‌کنند. دو تیم مانند روسیه و ایتالیا واقعاً از همه نظر نسبت به تیم ما برتری داشتند. آن دو تیمی که عنوان سومی و چهارمی را هم به دست آورده بودند با ما مسابقه نداشتند و از یک کانال دیگری به این دو رتبه رسیدند. ما دو تیم ایتالیا و روسیه را در دو دوره گذشته، شکست داده بودیم. در سه دوره حضور‌مان، این دو تیم را دو بار شکست دادیم و یک دوره هم آن‌ها ما را شکست دادند؛ بنابراین موضوع عجیبی نیست. 


در دوره نوجوانان تیم‌ها مدام در حال تغییر هستند


سرمربی تیم ملی نوجوانان والیبال اظهار کرد: در رده‌ سنی نوجوانان اصلاً نباید به دنبال نتیجه‌گرایی باشیم. به نظرم این افراد کمی بیشتر به فضای والیبال آشنا هستند. در جریان رقابت‌های قهرمانی جهان، من چند باری با ولاسکو صحبت کردم. او که برای نخستین بار کارهای رده سنی پایه را مدیریت می‌کند، به من گفت هر سال تیم‌ها با هم متفاوت هستند و ممکن است دو سال دیگر یک سری تیم دیگر از نظر عملکرد، بهتر باشند. در واقع رده سنی نوجوانان، به‌صورت دوره‌ای عوض می‌شود. عملکرد در رده سنی جوانان باثبات‌تر است؛ چرا که هر بازیکنی که در رده نوجوانان خوب بوده است به رده جوانان اضافه شده است. اما در دوره نوجوانان، شما نمی‌توانید بگویید اگر ایتالیا عنوان قهرمانی را به دست آورده است، در دوره بعد هم این قهرمانی دوباره تکرار می‌شود. به این دلیل که این دوره تمام می‌شود و یک تیم جدید دوباره روی کار می‌آید. 


تیم ملی والیبال نوجوانان ایران


اگر در رتبه‌ای بدتر قرار می‌گرفتیم بدترین جنایت بود


وکیلی گفت: به نظرم نتایجی که تیم ملی نوجوانان در این دوره به دست آورد، این‌قدر بد نبود که موجی از انتقادها را به همراه داشت. ما اگر عالی و خوب نبودیم اما یک تیم متوسط ِ رو به بالا بودیم؛ چرا که رتبه پنجمی جهان، رتبه بدی نیست؛ تیم‌هایی مانند بلاروس، برزیل، ژاپن، کره‌جنوبی، آلمان، امریکا و ... همگی بعد از ایران قرار گرفتند. در سال 2015 تیم ایران در رقابت‌های جهانی عنوان سومی را به دست آورد و تیم لهستان قهرمان جهان شد. در سال 2017 تیم ایران در رقابت‌های جهانی قهرمان شد و تیم لهستان در جایگاه هفدهم قرار گرفت، تیم لهستان از تیم اول جهان در سال 2015 به تیم هفدهم جهان در سال 2017 سقوط کرد. درحالی‌که ما از اولی به پنجمی رسیدیم. اگر برای تیم ایران این اتفاق می‌افتاد، فکر می‌کنم بدترین جنایت صورت می‌گرفت.


برخی‌ بیمارگونه نقد می‌کنند!


سرمربی تیم ملی والیبال با انتقاد از خبر فدراسیون والیبال، به عدم حضور ایران در بین چهار تیم برتر دنیا را  که آن را با ناکامی دانستند، اظهار کرد: به نظرم به آن‌ها هم نقد وارد است. هر تیمی که در مسابقات جهانی شرکت می‌کند علاوه بر کسب مقام، هدف اصلی‌اش رساندن بازیکنان خوب و باکیفیت به والیبال ایران است. افشاردوست به‌عنوان دبیر سابق فدراسیون والیبال در مورد تیم و نتیجه‌ای که به دست آورد صحبت کرد و به‌صراحت گفته بود که عملکرد نوجوانان ایران خوب بوده است، اما در مقابل برخی دیگر نقدهای غیرکارشناسانه کردند، مبنی بر این‌که بردیا سعادت 37 امتیاز گرفته است پس بازیکن بدی بوده است. یا این‌که در اظهارنظر یکی از کارشناسان دیدم که عنوان کرده بود من باید شناسنامه مادر این بازیکنان را ببینم و بحث صغر سنی را مطرح می‌کنند. به نظرم این صحبت‌ها نقد نیست بلکه بیماری است.


همه از بازیکنانی که پتانسیل دارند بیشتر استفاده می‌کنند


وکیلی در مورد اتکای سرمربی به چند بازیکن گفت: در هر تیمی، برخی بازیکنان بهترین هستند. مثلاً بازیکن ژاپن در یک بازی 41 امتیاز و بردیا سعادت هم 37 امتیاز به‌دست آوردند. در تیم بزرگسالان هم شرایط همین است و برخی بازیکنان امتیازآورترین بازیکنان هستند. سؤال من از کسانی که این ایراد را به من می‌گیرند که به چند بازیکن فقط متکی هستم، این است که آیا آن‌ها اگر بازیکن خوب داشته باشند از ظرفیت آن بازیکن استفاده نمی‌کنند؟! ضمن این‌که بازیکنانی که به ما ملحق شدند، خیلی کمک نکردند ولی ما نمی‌خواستیم یک بازیکن جوان را کنار بگذاریم. اگر تیم ما جزء سه تیم برتر دنیا قرار گرفت امیررضا شرکت عنوان بهترین مدافع دنیا را به دست می‌آورد؟ بردیا سعادت بهترین پشت‌خط‌زن دنیا می‌شد؟ تیمی که نقطه ضعفش این است که ما باید از منطقه پشت به آن‌ها حمله کنیم و به دفاع کوتاه‌تر پاس بدهیم، من به‌عنوان مربی بگویم این کار را انجام ندهید چرا که  متکی به یک بازیکن می‌شویم؟! این اصلاً کارشناسی نیست. همه دنیا از بازیکنانی که پتانسیل بهتری دارند، استفاده می‌کنند. 


از تمامی بازیکنان استفاده کردم


سرمربی تیم نوجوانان گفت: در تمامی رده‌ها، بازیکنان پرامتیاز بالای 20 امتیاز می‌گیرند. در دو تیم ایتالیا و بلاروس دو بازیکن مجموعاً 48 امتیاز به‌دست آورده بودند، یعنی دو ست را تنها دو بازیکن به‌دست آوردند. من نمی‌دانم کسانی که به من انتقاد می‌کنند که متکی به یک سری بازیکن هستیم، مطالعه نمی‌کنند یا این آمار را نمی‌بیند. ما در تمام بازی‌ها 6 تعویض انجام دادیم و تغییرات کامل هم در برد و هم در باخت داشتیم؛ به این‌خاطر که ما باید از تمام ظرفیت‌ها استفاده می‌کردیم. امیرحسین توخته در این رقابت‌ها آسیب دید و ما عملاً 11 نفره شدیم. از تمامی بازیکنان هم استفاده کردیم.


محمد وکیلی


کسانی ما را نقد کردند که خودشان  هیچ سابقه درخشانی نداشتند!


وکیلی گفت: به نظرم این انتقادها بهانه‌ای است که فرد، یک رسانه پیدا کند و خودش را مطرح کند. یک کارشناس واقعی، علیه تیم ملی کشورش صحبت نمی‌کند. تیمی که در مرحله پلی‌آف است نباید جو را علیه‌اش خراب کنیم. این انتقادها در مورد دیگر تیم‌ها هم مطرح می‌شود. در مسابقات قهرمانی آسیا که چند روز دیگر برگزار می‌شود اگر تیم ملی والیبال با ترکیب همیشگی حاضر شود، می‌گویند چرا به جوانان فرصت ندادند، اگر سرمربی به بازیکنان جوان میدان بدهد، برخی انتقاد می‌کنند که چرا در راه کسب سهمیه المپیک این فرصت را از دست دادیم. کسانی که ما را نقد می‌کنند خودشان باید رزومه داشته باشند و در این عرصه سابقه داشته باشند و بعد راجع به دیگران اظهار نظر کنند. من سه دوره به‌عنوان سرمربی در این رقابت‌ها شرکت کردم، یک دوره عنوان سومی و یک عنوان قهرمانی و یکی پنجمی به دست آوردم، چهار دوره هم به‌عنوان دستیار اول حضور داشتم که مدال‌آور بودیم. یک نفر باید من را نقد کند که در این دوره رزومه داشته باشد. 


قهرمان شدیم اما منتقدان صغر سنی را مطرح کردند!


سرمربی تیم ملی نوجوانان والیبال تأکید کرد: زمانی که سال 2017 قهرمان شدیم گفتند بازیکنان صغر سنی داشتند که همان موقع ثابت کردیم این‌طور نیست. این خیلی بد است که خودمان تیم ملی کشورمان را به باد انتقاد می‌گیریم. تیمی که در سال 2017 اول جهان شد با این بازیکنان به این عنوان نرسید، اگر قرار بود در رده نوجوانان بازیکنان ثابت باشند، کسی مقام قهرمانی‌اش را از دست نمی‌دهد. برزیل از سال 2005 هنوز در رده سنی نوجوانان نتوانسته مدال بگیرد امسال هم دهم شد. صربستان و لهستان هم همین شرایط را دارند.


بازی‌های تدارکاتی باید دو ماه قبل برگزار می‌شد


وی گفت: من نمی‌گویم که ما هیچ ایرادی نداشتیم چرا اتفاقاً من اگر به گذشته برگردم برخی کارها را در رابطه با تیم ملی نوجوانان انجام نمی‌دهم. یکی از آن‌ها بازی‌های تدارکاتی بود که اگر زمان برگزاری این بازی‌ها را به دو ماه قبل از مسابقات جهانی موکول می‌کردم شناخت بیشتری نسبت به بازیکنان پیدا می‌کردم. ولی آیا کشور ما دعوت‌نامه داشت؟!


توخته در پست دریافت‌کننده موفق ظاهر شد


سرمربی تیم نوجوانان والیبال در مورد حضور توخته به‌عنوان دریافت‌کننده که از نظر برخی کارشناسان انتخاب اشتباه بود، اظهار کرد: ما ترافیک بازیکن داشتیم که با توجه به این موضوع باید توخته را کنار می‌گذاشتیم. بین جلوه، فیض و توخته باید یک نفر را انتخاب می‌کردیم. امیررضا سرلک هم که فوق‌العاده بود. با توجه به این‌که توخته قبلاً هم تجربه حضور در این پست را داشت به همین‌خاطر چنین تصمیمی گرفتیم که اتفاقاً به ما هم کمک کرد. این بازیکن مقابل بلغارستان توانست 27 امتیاز بگیرد. توخته نشان داد در این پست هم بهترین است؛ ضمن این‌که ما می‌خواستم از تجربه او در این پست هم استفاده کنیم. اما در بازی مقابل ایتالیا پایش پیچ خورد و دچار مصدومیت شد. برخی از منتقدان می‌گفتند چون پست توخته تغییر کرد او دچار مصدومیت شد. مگر ما بازیکن لیبرو را به یک پست دیگر بردیم که پایش پیچ خورده باشد؟


بازیکنان زیادی به تیم بزرگسالان دادم و انتظارات را بالا بردم


وکیلی در مورد نبود ستاره‌ در ترکیب تیم ملی نوجوانان گفت: من نمی‌دانم بر چه اساسی می‌گویند تیم ما ستاره ندارد. این بازیکنان مگر کوتاه‌قامت هستند؟! یکی از کارشناسان والیبال می‌گوید ما فقط یک بازیکن ساختیم به نام جواد معنوی‌نژاد و مابقی بازیکنان معمولی هستند. من سؤالم از او این است که چرا می‌گوید این بازیکنان معمولی هستند؟! بازیکنانی مانند علی‌اصغر مجرد، پوریا یلی، محمد حضرت‌پور، مرتضی شریفی و بردیا سعادت، چرا این بازیکنان معمولی هستند؟! بردیا سعادت جزء بهترین‌های دنیاست. هر مربی که بتواند از یک تیم ملی نوجوانان دو الی سه بازیکن به تیم بزرگسالان بدهد، شاهکار کرده است. نمی‌شود از 12 نفر رده نوجوانان، تمامی آن‌ها به رده بزرگسالان برسند که اگر این‌طور باشد ما به‌صورت پیوسته باید تمام بزرگسالان را کنار بگذاریم. به نظرم اشکال من به‌عنوان سرمربی تیم نوجوانان این بود که تعداد بازیکنان زیادی از این رده به بزرگسالان اضافه کردیم و این برای همه توقع شد. سال 2015، سه الی چهار بازیکن به تیم ملی بزرگسالان دادیم. در سال 2017 هم چهار بازیکن دادیم. 


در مورد پاسور مجبور به تغییر بودیم 


وی در مورد تغییر پاسور و اضافه شدن نبی‌زاده گفت: پاسورهایی که در ترکیب تیم حضور داشتند،از همه نظر خیلی نزدیک به هم بودند. سهیل مسعود به لحاظ کار سرعتی خوب بود و قدش حدوداً 188 متر بود. ما در فکر این بودیم که یک پاسور هم برای روزی که توپ‌هایمان نمی‌رسد، داشته باشیم که توان پاس دادن به جناحین را داشته باشد. ما طبق آینده‌نگری که داشتیم به پاسوری که قدش بلندتر بود اعتماد کردیم،  برای تمام نفرات هم ویزا گرفته بودیم اما در بازی‌های تدارکاتی او جواب نداد. در چنین شرایطی باید چه کاری انجام می‌دادیم؟ بنابراین مجبور شدیم با نبی‌زاده تماس بگیریم و او را به تیم اضافه کنیم. از هر دو بازیکن هم استفاده کردیم. خیلی از تیم‌ها بودند که با ترکیب 14 نفره در مسابقات حاضر شدند و بعد از آن به ترکیب 12 نفره می‌رسیدند. ما تا شب مسابقه فرصت داشتیم 12 نفر را اعلام کنیم و واقعاً دیدیم پاسوری که از قبل در نظر گرفته‌ بودیم از  نظر روحی حضور در مسابقات جهانی را نمی‌تواند هضم کند و به همین‌خاطر چنین تصمیمی گرفته شد. این‌که به یک بازیکن که بهتر می‌تواند مسابقات را درک کند و از نظر روحی شرایط بهتری دارد تصمیم بدی نبوده است. 


وقتی به دکتر تیم روزی 50 هزار تومان می‌دهند نباید توقع داشته باشند بماند


سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان در مورد تغییر کادر فنی گفت:‌ من مقصر تغییر در کادر فنی نبودم. وقتی فدراسیون و سازمان ورزش به دکتر نصیری، تنها روزی 50 هزار تومان حقوق می‌دهند و زمانی که تیم در مسابقات جهانی قهرمان شد و به همه 10 سکه دادند و به او تنها یک سکه داده شد. انتظار دارید من چطور او را دوباره به تیم بیاورم؟! من که ترکیب کادر فنی را تغییر ندادم. دریابیگی در کادر فنی تیم حضور داشت  اما توسط ضیایی تغییر کرد. مهران زارع در مسابقات حضور نداشت به این خاطر بود که به ما اعلام کرده بودند که یک تعداد مشخصی به‌عنوان مربی روی نیمکت بنشینند. دوره قبل هم زارع روی نیمکت نبود و بیرون بود. در این دوره هم به او گفتیم که با تیم همراه شود اما خودش گفت باید روی نیمکت بنشیند که طبق قوانین تنها پنج نفر می‌توانستند روی نیمکت باشند و اگر زارع می‌آمد و روی نیمکت بود باید شخص دیگری حذف می‌شد. در این موضوع من هیچ نقشی نداشتم و دوست دارم بهترین نفرات در کنار من باشند اما وقتی حقوق مکفی نمی‌دهند و از طرفی قوانین اجازه نمی‌دهد من چه کاری می‌توانستم انجام دهم؟ اگر تعداد نفرات زیادی هم می‌بردیم بعد انتقاد به ما می‌شد که چرا نفرات زیادی با خود به این مسابقات بردید؟! طلوع‌کیان هم با مخالفت فدراسیون نتوانست در کنار تیم باشد. چون می‌گفتند یک آنالیزور باید باشد و ضمن این‌که طلوع‌کیان به گفته فدراسیون چون در جوانان آنالیزور بوده باید فرصت به فرد دیگری داده شود.


تیم ملی نوجوانان والیبال


عقده‌های درونی خود، راجع به یک تیم را نمایان نکنیم


وکیلی گفت: اگر کسی بتواند تیم ملی کشورمان را سه دوره به این مسابقات اعزام کند و یک دوره قهرمان شود و دو دوره دیگر هم حذف شود من دستش را می‌بوسم. با حرف زدن کار پیش نمی‌رود. هر کسی یک رزومه دارد و افراد سعی نکنند عقده‌های درونی خود را راجع به یک تیم نمایان کنند. این مسائل ریسمان‌های نخ‌نمایی هستند که در هر مسابقه‌ای جلوه می‌کنند. در تیم بزرگسالان به یک نوع جلوه کرد، در رده جوانان ایرادی نتوانستند بگیرند و این رده هم به طریق دیگری نفوذ کردند. من فکر می‌کنم این نفرات همیشگی هستند. این افراد دوست دارند تنها اسم‌شان مطرح شود وگرنه کسانی که بازی را ندیدند چطور می‌توانند قضاوت کنند. من طبق آمار به همه منتقدان می‌گویم کجا ضعف داشتیم و در کجا رشد کردیم. ضمن این‌که تیم‌های دیگر هم باید در نظر بگیریم، آن‌ها هم بیکار ننشستند. وقتی ایتالیا ولاسکو را به رده پایه می‌آورد به این معنی است که آن‌ها کار می‌کنند.


 زورمان به روسیه و ایتالیا نرسید


وی در پایان عنوان کرد: به نظرم من عملکرد ملی‌پوشان ما بد نبود، شاید عالی نبودیم اما بد هم نبودیم. بردن تیم‌هایی مانند ژاپن یا کوبا کار سختی است. یک بازی هم مقابل چک غافلگیر شدیم و در مورد دو تیم روسیه و ایتالیا واقعاً زورمان نرسید. یعنی والیبال ما به این سطح رسیده است که هر دوره می‌توانند روسیه و ایتالیا را شکست بدهد. اگر کسی این توانایی را داشته باشد من دست او را هم می‌بوسم.


پسرم بدون هیچ‌ پولی به ما کمک می‌کرد


وکیلی گفت: ما قبل از این‌که به این مسابقات برویم می‌گفتند وکیلی قرار است پسر خودش را هم ببرد. در این مسابقات آیا پسر من همراهم بود؟! او در تمرین بدون هیچ‌ پولی به ما کمک کرد، به خاطر علاقه و پیشرفتش در تمرینات حضور داشت. برخی افراد که معلوم‌الحال هستند و دیگر در والیبال نیستند به هر طریقی می‌خواهند خودشان را دوباره مطرح کنند. ضمن این‌که شرایط هم این روزها خوب نیست. در آستانه ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات فدراسیون والیبال هستیم و مشخص است که بی‌دلیل عملکرد تیم تا این حد نقد نمی‌شد. من در 6 دوره حضورم در رقابت‌های جهانی، پنج دوره روی سکو بودم و تاکنون هم بیشتر از 12 بازیکن تحویل تیم بزرگسالان دادم و به گفته سرمربی تیم، هیچ‌‌کس اندازه ما به تیم بزرگسالان کمک نکرده است.


انتهای پیام/4051/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب