راهی برای جلوگیری از سوءاستفادههای دنیای مجازی
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بعد از رسوایی کمبریج آنالیتیکا، استفاده ابزاری از اطلاعات شخصی کاربران فیسبوک و دادگاهی شدن مارک زوکربرگ نهتنها از اعتبار این این کمپانی کاست بلکه اعتماد مردم نسبت به این شبکه اجتماعی را نیز خدشهدار کرد.
یکی از سؤالات مهمی که برای کاربران ایجاد شد این بود که فیسبوک چه اطلاعاتی از آنها دارد. به همین دلیل سایتها و اپلیکیشنهایی طراحی و تولید شد که به کاربران توضیح میدهد فیسبوک چه اطلاعاتی را جمعآوری میکند و چگونه از آنها استفاده میکند.
بدین ترتیب بهراحتی میتوان متوجه شد که چه میزان از اطلاعات شخصی افشا شده یا از نحوه کارکرد ابزار کمریج آنالیتیکا سر درآورد. یکی از سایتهای کاربردی در این خصوص «استاک اسکن» است. این سایت به کاربران نشان میدهد که چه مقدار از اطلاعات آنها در دسترس عموم قرار دارد.
باوجود اینکه فیسبوک تنظیمات خصوصیسازی را تا حد زیادی ساده کرده تا کاربران تنها چیزهایی را با عموم به اشتراک بگذارند که دلشان میخواهد اما گزینههای «عمومی»، «دوستان نزدیک» و موارد دیگر برخی از کاربران را سردرگم میکند.
استاک اسکن با بررسی پروفایل کاربر، موارد و اطلاعاتی که عموم مردم به آن دسترسی دارند را مشخص میکند. تنها کافی است به این سایت بروید، نشانی صفحه پروفایل خود را آپلود کنید و منتظر بمانید تا لینکها پدیدار شوند. این سایت به کاربر نشان میدهد که چه اطلاعاتی از وی به صورت عمومی قابل دسترس است.
درواقع استاک اسکن اطلاعاتی از جمله تصاویری که کاربر در آن تگ شده، ویدئوهایی که لایک کرده، انواع علاقهمندیها و گروههایی که کاربر در آن عضو است را جمعآوری میکند. از آنجایی که بنای ساخت استاک اسکن حفظ حریم شخصی است، این سایت از اطلاعات کاربر کپیبرداری نمیکند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/