احتمال وجود حیات در مریخ باستان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از فاکس نیوز، پیش از این ثابت شده بود که زمانی آب روی سطح سیاره مریخ وجود داشته است. حال نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که سیاره سرخ بین 3 تا 4 میلیارد سال پیش چنان گرم و مرطوب بوده که توفانهای بارانی و جریان آب روان داشته است.
بنابراین به جرئت میتوان گفت که محیط مریخ باستانی طوری بوده که از حیات و موجودات زنده پشتیبانی میکرده است. دانشمندان با مقایسه الگوهای رسوبی مواد معدنی مریخ و زمین به این نتیجه رسیدند که شرایطی محیطی مریخ باستان برای وجود حیات مناسب بوده است.
به گفته تیم تحقیقاتی دانشگاه پردو، سطح مریخ در بازههای زمانی یخ میبسته است. بازههای زمانی نیز وجود داشته که جریان آب آزادانه روی سطح سیاره سرخ جریان داشته است. با این حال زمان دقیق این بازههای زمانی و مدت دوام آن مشخص نیست.
تاکنون مأموریتی برای جمعآوری نمونه سنگهای اولیه مریخ صورت نگرفته بنابراین دانشمندان مجبور هستند از اطلاعات زمینشناسی برای درک شرایط ژئوشیمی سیاره سرخ استفاده کنند.
در تحقیق جدید دانشمندان به بررسی آبوهوایی و فرسایشی مریخ در شرایط اقلیمی شبیه به مکانهای روی زمین مانند آبشار اورگان، هاوایی و ایسلند پرداختند تا تأثیر الگوهای آبوهوایی بر رسوبات مواد معدنی را بررسی کنند.
تجزیهوتحلیل الگوهای مشاهدهشده در مواد معدنی موجود در اطلاعات مخابرهشده از مریخنورد کنجکاوی و مقایسه آن با مکانهای مختلف روی زمین نشان میدهد که مریخ حداقل یک دوره طولانی از توفانهای بارانی را تجربه کرده و جریانهای آبی در سطح سیاره سرخ وجود داشته است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/