احیای بافت فرسوده در تهران براساس بازآفرینی منطقهای صورت نگرفته است
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا محمد سالاری در جلسهای که ظهر امروز در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد به ارائه گزارش عملکرد کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر در یک سال اخیر پرداخت و اظهار کرد: در سال دوم از فعالیت شورای اسلامی شهر تهران، ۱۱۲ جلسه رسمی در کمیسیون برگزار شد که بر اساس آن ۱۶ طرح و ۳۰ لایحه مورد بررسی قرار گرفت که به ارائه نظر توسط کمیسیون منتج شد.
وی ادامه داد: بر اساس ایفای نقش نظارتی، کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، ۵ هزار و ۴۰۰ صورتجلسه ثبت شده در سامانه الکترونیکی شهرسازی مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بر اساس طرح تفصیلی مورد بررسی قرار گرفت و مغایرتهای احصا شده ناشی از آن طی نامههایی به شهرداری ارسال شده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: در جریان بازدیدهای میدانی کارشناسان که پس از ابطال مجوز برجباغ و ابلاغ مصوبه خانهباغ انجام شد بررسی ۱۵۶ پرونده شناسایی و بهمنظور بررسی در دستور کار قرار گرفت.
سالاری در ادامه به اقدامات کمیسیون معماری و شهرسازی در نظارت بر نماهای شهر تهران اشاره کرد و افزود: در کمیته نما حدود ۱۱ هزار و ۴۰۰ پرونده در مناطق ۲۲ گانه مورد بررسی قرار گرفت و در تمامی این جلسات اعضای کمیسیون حضور داشته تا بتوانند راهبریهای کمیتههای نما را در دستور کار داشته باشند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: همچنین در یک سال گذشته از ۱۰۷ گود پرخطر بازدید شده و برای ایمنسازی و تسریع در ساخت و ساز آن بهمنظور جلوگیری از ایجاد مشکل برای مجاورین پیگیری و مکاتبات لازم انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که تاکنون ۶۳ تذکر اعضای کمیسیون معماری و شهرسازی بهطور رسمی به شهرداری تهران و سایر نهادها داده شده، به ارائه محورهای مهم دستاوردهای اینکمیسیون در یک سال گذشته پرداخت و گفت: در راستای ایفای نقش نظارتی کمیسیون، ما توانستیم با تغییر رویکرد در مدیریت شهری و الزام به رعایت طرح تفصیلی و توسعه شهری رانت و فساد در حوزه شهرسازی و معماری را کاهش دهیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران کاهش زمان صدور پروانه را یکی دیگر از دستاوردهای این کمیسیون عنوان کرد و گفت: اخیراً با توافق معاونت معماری و شهرسازی و سازمان آتشنشانی دیگر ساختمانهای تا سقف ۶ طبقه نیاز به استعلام از سازمان آتشنشانی نداشته و ضوابط مربوط به آن میبایست به پروانهها پیوست باشند تا بدین ترتیب از طولانی شدن فرآیند صدور پروانه ها جلوگیری شود.
سالاری در ادامه ضمن اشاره به تعیین و تکلیف پهنههای G-323، S-221 و S-222 که بیشتر مربوط به پهنههای بزرگ مقیاس بودند، افزود: با پیگیریهای مستمر و بازدیدهای میدانی در تلاش هستیم تخلفات بزرگ در پروژههای بزرگ مقیاس را متوقف کنیم هرچند در رفع تخلف در بناهایی که احداث شده چندان موفق نبودهایم که از آن جمله میتوان به پالادیوم اشاره کرد که با وجود رأی بدوی مبنی بر قلع بنا با کنشگری مالکان شرایط برای نهایی کردن نتیجه آن فراهم نشده است.
وی در ادامه به سایر تخلفات انجام شده در پروژههایی همچون اوپال، ایران مال، ساختمان مرکزی بورس و ساختمان میوه و تره بار فرمانیه اظهار کرد: ما با تمام توان در تلاش هستیم تا در برابر بروز این تخلفات مقاومت کنیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در خصوص فعالیتهای انجام شده بهمنظور صیانت از باغهای شهر تهران، به تصویب و ابلاغ طرح موضعی اراضی کن و فرحزاد پرداخت و گفت: ما با اقدام مستمر بهدنبال آن هستیم تا با تغییر رویکرد نهادها و سازمانهای حاکمیتی نسبت به بارگذاری باغات و واگذاری آن به شهر و شهرداری بهعنوان پارک و فضای سبز اقدام کنیم هر چند رویکرد ما در زمان رئیس وقت بنیاد مستضعفان مبنی بر پرداخت پول به ازای واگذاری باغ وثوق الدوله و ابقری نبوده است.
سالاری در این جلسه از ارائه طرح تفصیلی منطقه ۲۲ شهرداری تهران به شورای معماری و شهرسازی سخن به میان آورد و عنوان کرد: بر اساس قانون، شهرداری میبایست طرح تفصیلی را پیش از ارائه به شورای عالی معماری و شهرسازی به شورا و کمیسیون تخصصی آن ارائه دهد، در این خصوص ما پیگیر این اقدام غیرقانونی شهرداری هستیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین در ارتباط با طرح مسکن استیجاری که اخیراً از سوی شهردار تهران به دولت مطرح شده نیز گفت: شهردار تهران بر این باور است که شهرداریها دارای اختیارات و وظایفی در تأمین مسکن هستند که این موضوع را در دولت مطرح کرده و جلسهای نیز با حضور وزرای مرتبط و رئیسجمهور تشکیل شده و قرار است بر این اساس ما جلسهای را با شهردار برگزار کرده تا نسبت به تبیین موضوع بحث و تبادل نظر شود ولی در حال حاضر این موضوع در یک قالب کلی مطرح شده است.
سالاری همچنین در ارتباط با انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران که در اولین جلسه پس از تعطیلات شورا برگزار خواهد شد سخن در میان آورد و گفت: بر اساس قانون هر فردی میتواند نسبت به عضویت در هیئت رئیسه کاندید شود ولی به طور کلی شورای اسلامی شهر تهران نسبت به عملکرد هیئت رئیسه رضایت داشته و علیرغم گلایههایی که در جلسه هم اندیشی مطرح شده به نظر میرسد ترکیب فعلی تثبیت شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه روند نوسازی بافت فرسوده در مناطق مختلف شهرداری تهران بسیار کُند است، گفت: میانگین نوسازی شهر تهران بیش از ۴۰ درصد است ولی اشکالی که بر احیا و بازآفرینی بافت فرسوده وجود دارد این است که تخریب و نوسازی بهعنوان ملاک عمل قرار گرفته و بازآفرینی منطقهای در آن صورت نگرفته است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: به لحاظ کمی احیای بافت فرسوده در شهر تهران سرعت قابل توجهی دارد ولی همانطور که اشاره شد سرانه هفتگانه و مؤلفههایی همچون نفوذناپذیری و بازگشایی معابر در نوسازی و احیای بافتهای فرسوده بهطور کامل رعایت نشده است.
انتهای پیام/۴۱۰۵/
انتهای پیام/