هزار راه ساده برای شاد بودن
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، حس شادی و خرسندی به معنای نوعی رضایت درونی فرد از خویش است. شاد بودن باعث تقویت سیستم دفاعی بدن و اعصاب میشود. در نتیجه قدرت مقابله با بیماریها و استرسها نیز بالا میرود. همچنین داشتن حس خوشحالی رابطه مستقیمی با روابط اجتماعی فرد دارد. به عبارتی زندگی اجتماعی، رابطهای مثبت و مستقیم با خانواده، همکاران، دوستان و ... و تاثیر بسزایی در خرسندی انسان دارد. واقعیت این است که شاد بودن چندان هم دشوار نیست و هزار راه ساده برای آن وجود دارد.
ما همیشه توقع داریم فرد دیگری خوشحالمان کند. در صورتی که خودمان نیز میتوانیم اسباب شادیمان را مهیا کنیم. باید بیاموزیم خود را دوست داشته باشیم و برای خود وقت و اهمیت قائل شویم. راهکارهای بسیاری برای کسب رضایت درونی وجود دارد. برای مثال خرید شاخه گلی برای خود و لذت بردن از عطر آن، رفتن به پارک و پیادهروی، تزئین غذایی که میل میکنید، انجام کارهای نیک، کاشتن گیاه مورد علاقهتان و... پس کمتر به مشکلات اقتصادی و روز جامعه بیندیشید و کمی هم آسمان را بنگرید.
زمانی که از موضوع یا شخصی عصبی هستید یا وقتی که ذهنتان درگیر مسئلهای خاص شده است، سریعاً فرار کنید! گاهی باید از زندگی روزمره فرار کرد و بهترین گزینه در این شرایط کسل و خستهکننده پیادهروی و گردش است. رفتن به فضای باز باعث مثبتاندیشی میشود. نگاه کردن به درختان، گلها، سبزهزارها و گوش دادن به آواز پرندگان و خنده کودکان باعث میشود آرامش خاص و عمیقی را دریافت کنید. کمی از خانه و محل کارتان دور شوید و به خارج از شهر سفر کنید. از هوای همیشگی که تنفس میکنید دور شوید و کمی هوای تازه وارد ریههایتان کنید. همچنین در زمان عصبی شدن میتوانید کمی به قدم زدن بپردازید. از زیر سقف ساختمانها به سوی سقف آسمان حرکت کنید. جالب است بدانید تابش خورشید بر ما سبب جذب ویتامین دی میشود و این ویتامین نیز باعث دور ماندن از افسردگی خواهد شد.
یک موسیقی ملایم تأثیری جادویی بر روان انسان دارد. گوش دادن به آن باعث به وجود آمدن حس شادی و آرامش میشود و به تخلیه انرژی نیز کمک میکند. طبق مطالعاتی که پژوهشگران در یکی از خانههای سالمندان انجام دادند، متوجه تأثیر گوش دادن به موسیقی و دوری از آلزایمر شدند. افرادی که دچار فراموشی بودند و حتی نام کسی یادشان نبود، زمانی که موسیقی قدیمی را برایشان اجرا میکردند، آنها نیز کمکم شروع به همخوانی و گفتن نام خواننده آن آهنگ میکردند. گوش دادن به موسیقی باعث انتشار دوپامین در مغز انسان میشود و این هورمون سبب آرامش عمیق روحی خواهد شد. سعی کنید زمان گرفتاری آهنگ مورد علاقهتان یا همان آهنگ جادوییتان را گوش دهید تا از آرامش حاصل از آن لذت ببرید. استراحت و خواب نیز کمک شایانی به رفع خستگی، کسلی و بیحوصلگی شما میکند. فردی که خواب کافی ندارد و مدام در حال کار کردن است، مسلم است که خنده بر لب ندارد و ذهنش همیشه درگیر مشکلات و گرفتاریهایش است. سعی کنید هر شب خواب شبانه راحتی را تجربه نمایید تا صبح روز بعد سرحال و پر انرژی باشید. قبل از خواب، دمنوشهای آرامبخش میل کنید و آنقدر راحت و عمیق به خواب بروید که تا صبح خواب هفت پادشاه را ببینید. برای خوشحال بودن باید حسی مثبت داشت. از عواملی که به شما حس منفی میدهند دوری کنید. سعی کنید بیشتر در جمع و محیطهای شاد باشید. وقت خود را مدام صرف شنیدن اخبار ناراحتکننده و استرسزا نکنید. بعضی افراد فقط نیمه خالی لیوان را میبینند. آنها علاقه شدیدی به خواندن رمانهای غمگین، شنیدن اخبار ناراحتکننده و تعریف اتفاقهای تلخ برای دیگران دارند. این دسته از افراد زمان روزنامه خواندن فقط صفحه حوادث آن را مطالعه میکنند! بهتر است از آنها دوری کنید و انرژی منفی شان را جذب نکنید. همچنین خرت و پرتهایی که سالها در انباری و کمد جمع کردهاید را سر و سامان دهید. آنجا جای مناسبی برای ذخیره انرژی منفی است. راه را برای عبور موجهای مثبت باز کنید.
ورزش دوای هر دردی است. ورزش کردن سبب سلامت جسم و روان میشود. حین انجام حرکات ورزشی هورمونی به نام آندروفین در مغز منتشر میشود که احساس شادی و نشاط به انسان میدهد و فرد را برای جنگ با افسردگی آماده میکند. سعی کنید برای شاد بودن بیشتر اوقات خود را در جمع باشید و از تنهایی دوری کنید. تنها ماندن به صورت طولانی مدت باعث ایجاد افسردگی و انزوا میشود. در صورتی که بودن در جمع به انسان نوعی حس امنیت و حمایت القا میکند. سعی کنید بیشتر در جمع خانواده و کسانی که دوستشان دارید باشید. از بودن در کنار هم لذت ببرید و شادی را با هم تجربه کنید. صرف غذا سر سفره و در کنار خانواده بسیار لذتبخشتر از میز انفرادی و خوراک تنهایی است. معنویت و انجام کارهای نیک و پسندیده به انسان حسی از شادی و خرسندی عمیق و ماندگار منتقل میکند. برای مثال کمک حمل بار پیرزنی که توانش را ندارد، دادن صندلی خود به شخص مسن در مترو، دادن یک شکلات به یک کودک، خرید شاخه گلی از یک کودک کار و... قرار نیست همیشه از شادی قهقهه بزنیم، گاهی یک لبخند نیز کافی است. یادمان نرود شادیای که باعث تمسخر شود، خوب نیست. به قول معروف با هم بخندیم نه به هم.
منبع:جوان
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/