نتانیاهو مراقب سخن گفتن خود درباره ایران باشد/ نتایج فاجعهبار جنگ با جمهوری اسلامی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از اکسپرس، تنشها بین ایران و رژیم صهیونیستی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 در جریان است. از آن زمان تاکنون، گرچه تهران و تلآویو درگیر جنگ مستقیم با یکدیگر نشدهاند اما همواره در تقابل پیدا و پنهان قرار داشتهاند و میتوان گفت که بخشی از جنگ سرد خاورمیانه از سوی رژیم صهیونیستی شکلگرفته است. «بنیامین نتانیاهو» که از سال 2009 تاکنون در رأس قدرت است، همواره موضعی جنگطلبانه علیه ایران داشته اما یک «یوسی مکلبرگ» معتقد است که او باید برای کاهش تنشها در منطقه، مراقب سخن گفتن خود درباره ایران باشد.
کسی از نتانیاهو جنگطلبتر نیست
«یوسی مکلبرگ»، معتقد است که نتانیاهو برای ماندن در قدرت، عامدانه به تنشها با ایران دامن میزند. وی در این خصوص گفت: «فکر نمیکنم کسی از نتانیاهو جنگطلبتر باشد. او با رجزخوانی علیه ایران به حیات سیاسی خود ادامه داده است.» بااینحال، وی هشدار داد که «اگر نتانیاهو به سخنان جنگطلبانه خود ادامه دهد، تبعات فاجعهباری دامن اسرائیل و غرب آسیا را خواهد گرفت.» وی افزود: «ساختار سیاسی منحصربهفرد ایران باعث شده که نخستوزیر اسرائیل به سمت یک احساس امنیت کاذب سوق پیدا کند، چراکه ایران یک کشور خارقالعاده و بسیار پیچیدهتر از آن است که تصور میشود.»
همه ارکان ایران، زنجیرههای یک تصمیمگیری واحد هستند
این عضو برجسته اندیشکده سلطنتی چتم هاوس تصریح کرد که همه ارکان نظام جمهوری اسلامی اعم از رهبر عالی ایران، رئیسجمهور، شورای عالی امنیت ملی و ... هر کدام زنجیرههای یک تصمیمگیری واحد هستند و علیرغم برخی تفاوتها، پاسخی قاطع به تهدیدات خواهند داد. وی افزود: «هرکس که فکر میکند ایران در هنگام تهدید و حمله، از معرکه میگریزد، سخت در اشتباه است.» ملکبرگ با اشاره به ادبیات جنگطلبانه کشورهایی که سیاست خارجی تهاجمی را دنبال میکنند، به آنها توصیه کرد که «واقعبین» باشند چراکه کلید صلح در منطقه، عبور از توهمات و فهم واقعبینانه تحولات است.
استفاده از این ادبیات در حالی است کارشناسان نظامی از تواناییهای فوقالعاده موشکی ایران در میانه درگیریهای ایران و رژیم صهیونیستی در سوریه خبر دادهاند. از طرفی، اسرائیل و آمریکا «جنگ سردی» علیه ایران در غرب آسیا را کلید زدهاند که چشماندازی برای پایان آن متصور نیست.
مذاکره، ابزاری برای محدود کردن قدرت موشکی ایران و تداوم نظارت هستهای
بااینحال، ملکبرگ مدعی است که در چنین شرایطی، دم زدن از گفتگو و صلح با ایران ممکن نیست اما بهترین راهحل برای محدود کردن قدرت موشکی ایران و تداوم نظارت بر جمهوری اسلامی است. به گفته وی، آنچه در این میان مهم است استفاده از ابزارهای صحیح دیپلماسی صحیح برای انجام این کار است.
این پژوهشگر صهیونیست درعینحال ادعا کرد: «مهم است که جامعه بینالمللی اراده کنند تا ایران سلاح هستهای تولید نکند و درعینحال، مانع از تحرک دیپلماتیک ایران شوند. این امر ازاینجهت حائز اهمیت است که جنگ با ایران، به نتایج فاجعهباری ختم خواهد شد.»
اسرائیل به ایران حمله کند باید منتظر درگیری با حزبالله لبنان باشد
مکلبرگ به حضور حزبالله لبنان در همسایگی رژیم صهیونیستی نیز نقبی زد و گفت: حزبالله یک تهدید بزرگ و واقعی برای اسرائیل است اما نتانیاهو از اینکه تهران را تهدید بزرگتری بهجای حزبالله نشان دهد، خرسند است. سالهاست که جامعه امنیتی اسرائیل معتقد است که اگر تلآویو به تهران حمله کند، باید منتظر درگیری با حزبالله نیز باشد.
نتانیاهو پیشازاین در انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی که در سپتامبر سال گذشته میلادی برگزار شد، از تنش و خطونشان کشیدن برای ایران بهعنوان برگ برنده برای پیروزی استفاده کرده بود؛ در همان زمان، رسانهها و کارشناسان صهیونیست از لزوم تغییر رویکرد نتانیاهو برای جلوگیری از بروز یک فاجعه علیه اسرائیل تأکید کرده بودند.
به گزارش آنا، این در حالی است که رژیم صهیونیستی برای پیوستن به حضور در ائتلاف نظامی آمریکا بهمنظور بهاصطلاح تأمین امنیت تردد دریای خلیجفارس، اعلام آمادگی کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در واکنش به این اقدام تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران معتقد است اصل این ائتلاف تنشزاست و هرگونه حضور احتمالی رژیم اشغالگر قدس در این ائتلاف خود خوانده، که وجود نامشروعش در خاورمیانه اساس ناامنی و بیثباتی است، را تهدیدی آشکار علیه امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود و عاملی بحرانآفرین و بیثبات ساز در منطقه خلیجفارس تلقی میکند و در چارچوب سیاست بازدارندگی و دفاعی کشور، حق مقابله با این تهدید و دفاع از خود را محفوظ میدارد و در عمل به آن در چارچوب سیاست دفاعی کشور، تردیدی ندارد و مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک بر عهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود.»
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/