دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نکوداشت خالق «امشب در سر شوری دارم» در شب بخارا

نودمین سالگرد تولد خالق آهنگ «امشب در سر شوری دارم» در چهارصد و پنجاه سومین شب از شب‌های بخارا برگزار می‌شود.
کد خبر : 407115
16532509_303.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، چهارصد و پنجاه سومین شب از شب‌های بخارا به بزرگداشت وی و جشن نودمین سالگرد تولد همایون خرم اختصاص یافته است. این مراسم ساعت 5 بعد از ظهر (فردا) یکشنبه ششم مرداد ۱۳۹۸ در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.


در این مراسم بابک رادمنش، بابک شهرکی، میلاد کیایی، رضا یکرنگیان و علی وکیلی سخنرانی و اجرای موسیقی خواهند داشت.


ساز همایون خرم‌ سازی پرصلابت، سنگین و عاری از هر نوع خودنمایی بود. گر چه در شیرین نوازی خرم را نمی‌توان با اسدالله ملک، پرویز یاحقی و حبیب‌الله بدیعی هم‌تراز دانست با این حال توانایی او در آفرینش آنی ملودی‌های جاندار و جذاب، بافت تکنوازی‌های او را به مراتب از کارهای دیگران خوش ساخت‌تر و پرمایه‌تر می‌سازد. از این بابت خرم و علی تجویدی را می‌توان در یک گروه قرار داد چون قابلیت آهنگسازی این دو بر نوازندگیشان چیره بود، درست عکس آنچه در مورد بدیعی و یاحقی می‌توان گفت.


بخش گسترده‌ای از آثار خرم حافظه موسیقایی حداقل سه نسل از ایرانیان را در سیطره خود دارد. دشوار می‌شود ایرانی را یافت که نتواند ترانه «امشب در سر شوری دارم» را زمزمه کند. گر چه باید تأکید کرد که اعتبار خرم هرگز در ترانه‌های ساده و همه پسندش خلاصه نمی‌شد و نمی‌شود. کارهای ارکستری او که غالباً جمله‌بندی‌هایی مرکب و پیچیده توأم با ضرب آهنگ‌های بسیار متنوع دارند نمونه‌های گاه سمفونی گونه‌ایی از موسیقی ایرانی به دست می‌دهند که کمتر آهنگسازی یارای برابری با آن‌ها را داشته‌ است.


خرم با تواناترین و حرفه‌ای‌ترین خوانندگان دوران دو دهه طلایی موسیقی ایران همکاری نزدیک داشته‌ است. خرم در مصاحبه‌ای با علی دهباشی در نشریه بخارا از مانی فرضی، پژمان پورزند، صدرا فلاحی و بابک شهرکی به عنوان زبده‌ترین شاگردان خود نام می‌برد.


وی همچنین تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه علم و صنعت ایران در رشته مهندسی برق ادامه داد.


از فعالیت‌های دیگر این آهنگساز فقید می‌توان به سخنرانی درباره: موسیقی ایرانی در مراکز هنری و فرهنگی اروپا و آمریکا مانند دانشگاه UCLA، استاد صبا و موسیقی ایرانی در دانشگاه گیلان و دانشگاه پزشکی شیراز، استاد ابوالحسن صبا در انجمن موسیقی فارس، مقامات موسیقی ایرانی در دانشگاه علامه طباطبایی،استاد علی نقی وزیری در فرهنگسرای ارسباران، مشخصات موسیقی ایرانی در دانشگاه صنعتی اصفهان و سخنرانی‌های متعدد دیگر در تالار رودکی تهران به مناسبت‌های مختلف اشاره کرد.


در کارنامه زنده‌یاد خرّم فعالیت‌‌هایی همچون آهنگسازی در برنامه‌های موسیقی ایرانی و برنامه گلها، استاد دانشکده موسیقی ملی، دارای درجه یک هنری معادل مدرک دکترا از شورای ارزشیابی هنرمندان ایران، رهبری ارکستر سازهای ملی و عضویت در شورای عالی موسیقی رادیو اشاره کرد.


لازم به ذکر است تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی در خیابان نجات‌اللهی، چهارراه ورشو واقع شده است.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب