گروه معارف نقطه ثقل حضور انقلاب اسلامی در دانشگاهها است
به گزاری خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست معاونین آموزشی و پژوهشی کمیتههای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ساختمان مرکزی این نهاد برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: حساسترین بخش جامعه که جوانان و دانشجویان هستند، در قالب واحدهای دروس معارف مخاطب ما قرار میگیرند تا بتوانیم محتوا و ارزشها را به آنها منتقل کنیم و این فرصتی است که به برکت انقلاب اسلامی به دست آمد و پیش از این چنین فرصتی در اختیار نبود.
وی افزود: البته از آن سمت هم دشمن از تمام ظرفیتش برای سوزاندن این نسل و از بین بردن استعدادها و تبدیل آن به یک نسل ناامید، بیاثر، بیاعتماد به خود و بیایمان و خالی از هویت تلاش میکند. دشمنان تمام ابزارها را جمع کردهاند و در کنار هم قرار دادهاند برای اینکه به نتیجه برسند. ما در طول تاریخِ مواجهه جریانهای منتسب به دین و جریانهای الهی و جریانهای معارض، صفآراییای همانند صفآراییای که ما امروزه شاهد هستیم از نظر عمق ارتباط و تأثیرگذاری گسترده میدان شاهد نبودهایم. دشمنان برای بخش بخش زندگی جوانان ما برنامه دارند و یکی از این برنامهها هم جدا کردن آنان از هویتشان است.
رستمی گفت: ما مواجه هستیم با عرصهای که در آن از یک سو جریان دشمن دارد کار خود را میکند و از یک سو در جبهه خودی با افرادی روبهرو هستیم که فهم متفاوتی از مسائل دارند. از افرادی که خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمن میریزند بگیرید تا کسانی که کاملا مخالف آنها عمل میکنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: با این میدان گسترده و متنوع و صفآراییها، شما بهعنوان اساتید و متولیان استانی معارف و ما هم البته در کنار شما بهعنوان مدرسان دروس، برای تأثیرگذاری و هدایتگری و جهتبخشی، تکلیف بزرگ هدایت نسل به دوشمان قرار گرفته است. نسلی که همانطور که عرض کردم بهشدت مورد تهاجم است. قطعاً هیچکس شک نمیکند که در هیچ مقطعی از تاریخ مثل مقطعی که در آن قرار داریم، تولید شبهه بر علیه مبانی دینی و اعتقادی و هنجارها و ارزشهای انقلابی صورت گرفته باشد.
وی ادامه داد: در چنین فضایی خیلیها مسئولیت دارند، مانند روحانیت، صدا و سیما، دستگاههای فرهنگی، نظام آموزش و پرورش و..، ولی اختیارات و دیدگاههای همه برابر نیست. هر چه این گزارشها و گزارهها را بپذیرید، مسئولیتی که به دوش یک استاد معارف است، بیشتر و سنگینتر میشود.
رستمی خطاب به حاضرین در جلسه افزود: مسئولیت بزرگی به دوشتان قرار گرفته است و قطعاً فضیلت و ثواب بالایی هم در پی این مسئولیت وجود دارد و از این جهت باید خدا را شاکر باشیم. خداوند فرصت مجاهدتی به ماها عنایت کرده که بیتردید از مجاهدتی که مدافعان حرم و مدافعان حریم کشور دارند، بالاتر است. چون صحنه، صحنه سختتری است و موقف، موقف مهمتری است. چون آنجایی که دشمن دارد عملیات میکند و کسی هم دردش نمیآید و خسارات، خسارات ماندگار است و دفاع، دفاع ارزشمندتر است، حفظ باورها، حفظ اعتقادات، حفظ آن سد دفاع کننده از انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه گروه معارف صرفاً یک گروه آموزشی در بین دروس دانشگاه دیگر نیست و اتفاقاً گروه معارف نقطه ثقل حضور انقلاب اسلامی و حضور روحانیت شیعه در دانشگاههاست، خاطرنشان کرد: قالبی که در اختیار ماست، قالب آموزشی است، بنابراین تمام قواعدی که در حضور آموزشی در دانشگاهها مطرح است را ما باید رعایت کنیم، اما این فرصت آموزش فرصتی است برای تقویت، فرصتی است برای اصلاح و ارتقای فرهنگی فرد، کلاس و دانشگاه و در این فرصت باید این اتفاقات بیفتد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پایان ضمن برشمردن برخی از مشکلات موجود بر سر راه اساتید معارف و فعالیتهای فرهنگی در محیط دانشگاه، تاکید کرد: مشکلات و سختیهایی در راه وجود دارد، و هر یک از ما یک وظیفه برعهده داریم و وظیفه ما حمایت قوی در ابعاد مختلف از گروههای معارف و تلاش ارزشمندی است که این گروههای معارف انجام میدهند.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/