دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1398 - 10:39
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور:

توسعه صنعت با سرمایه‌گذاری و تجاری‌سازی ممکن می‌شود

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: توسعه صنعت با سرمایه‌گذاری و تجاری‌سازی ممکن می‌شود.
کد خبر : 404625

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا سورنا ستاری در مراسم آغاز تولید آزمایشی پژو ۳۰۱ و بهره‌برداری از پیشرفته‌ترین سالن بدنه‌سازی خودرو در خاورمیانه که پیش از ظهر امروز در کارخانه ایران خودرو برگزار شد، گفت: کارخانه با صنعت تفاوت دارد. برای استفاده از نیروی انسانی و جوانان به صنعت نیاز داریم نه کارخانه.
وی افزود: در صنعت به طراحی و بهینه‌سازی نیاز عمده داریم.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور اظهار کرد: طراحی و بهینه سازی باید در صنعت انجام شود. دانشگاه و صنعت دو بستر متفاوت هستند. برای تربیت نیروی انسانی صنعت به دانشگاه نیاز داریم. کارخانه تنها یک خط مونتاژ نیست.


ستاری ادامه داد: اگر می‌خواهیم برای نیروی انسانی و جوان در کشور اشتغال اجاد کنیم باید به فکر توسعه صنعت باشیم نه کارخانه.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان‌ این‌که بیش از ۴.۵ میلیون دانشجو و ۳۳ میلیون نیروی انسانی جوان در کشور وجود دارد، بیان کرد: اگر بخواهیم به سوی خودکفایی حرکت کنیم باید خودمان طراحی را انجام دهیم. خام فروشی و کارخانه‌‌داری ارزش افزوده نیست. تا زمانی که طراحی و ماشین‌سازی، بهینه‌سازی نشود و دانش نداشته باشیم نمی‌توانیم پیشرفت کنیم.


وی ادامه داد: هیچ دانشگاهی در دنیا محصول تولید نمی‌کند. توسعه صنعت با سرمایه‌گذاری و تجاری‌سازی ممکن می‌شود.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور افزود: راه تزریق تکنولوژی به صنعت خودرو همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان است. در حوزه تکنولوژی اتفاقات بسیار خوبی افتاده و یکی از صنایعی که در حال تحول است خودروسازی است. سال‌ها قبل توجهی به صنعت خودروسازی در جهان نمی‌شد. اما حالا با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته روز تبدیل به غولی در این صنعت شده است. کسب و کارهای نوپا در حال ایجاد تغییر و تحول در صنعت خودرو هستند.


ستاری بیان کرد: اگر صنعت خودروسازی به سوی تکنولوزی‌های پیشرفته پیش نرود، عقب می‌ماند . این صنعت باید از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان تغییر کند. اگر می خواهید از تحقیق محصول بگیرید به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیاز دارید.


وی تصریح کرد: پول و سرمایه دولتی نمی‌تواند به تولید محصول برسد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای گسترش تلاش کرده زیست‌بوم شرکت‌های دانش‌بنیان را گسترش بدهد.


معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: اتفاقی که امروز در ایران خودرو افتاد نتیجه تغییر ساختار است. تغییر ساختار سنتی بسیار دشوار است. همدلی باعث حرکت از خام فروشی به اقتصاد دانش‌بنیان می‌شود.


وی افزود: ساختارهای سنتی باید شکسته شوند تا در صنایع به روی جوانان کشور باز شود. ایران خودرو به دنبال ایجاد پلت‌فرم‌های استارت‌آپی برای خودروسازی است.


ستاری بیان کرد: این پلت فرم‌ها می‌توانند در زمان تحریم به کشور کمک کنند. ساختار کشور به دلیل اقتصاد نفتی درست نیست. ساختار کشور واردات‌چی تربیت می‌کند و تغییر آن به صادرات‌چی سخت است. برای تحقق این امر به تغییرات اساسی نیاز داریم.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل به ابزاری در اقتصاد شده‌اند و هر روز هم گسترده‌تر می‌شوند و سهم بیشتری از بازار را طلب می‌کنند. اگر صنایع با کسب و کارهای جدید همکاری نکند، شکست خواهد خورد.


وی افزود: تزریق دانش به صنعت از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد. بحران‌های اقتصادی باعث رشد و تقویت صنایع می‌شود. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تهیه و بومی‌سازی اقلام تحریمی برنامه ویژه‌ای دارد و از شرکت‌هایی که توان تأمین این محصولات را داشته باشند حمایت‌های خاصی می‌کند.


انتهای پیام/4107/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب