دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1398 - 15:59
تطهیر فتنه 78 در سالنامه دانشگاه تهران؛

نیلی: از تقویم بی‌خبرم!/ معاون فرهنگی دانشگاه تهران: از روابط عمومی بپرسید!

روزشمار تاریخی دانشگاه تهران به‌ دنبال تطهیر فتنه 78 است و این در حالی است که مسئولان این دانشگاه از روایت‌های داخل تقویم و انتشار اظهار بی‌خبری کردند!
کد خبر : 403377
1521275172-1520761094-6-1-750x430.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، صبح امروز تصویری در فضای مجازی دست به دست شد که حواشی بسیاری به همراه داشت؛ «18 تیرماه سالروز ورود نیروهای نظامی و شبه‌نظامی به کوی دانشگاه تهران است (1378). در پی تجمع و تظاهرات دوروزه دانشجویان کوی دانشگاه تهران در اعتراض به تعطیلی یکی از روزنامه‌ها، شماری از دانشجویان دستگیر و شماری دیگر مجروح و مضروب شدند». این متن چندخطی در روزشمار تاریخی یا تقویم دانشگاه تهران ثبت‌شده است که تصویر آن منتشر شده است. روزشمارهای تاریخی بخشی از رویدادها به مخاطبان خود یادآوری می‌کنند. نگاشتن تاریخ باید با واقعیت همخوانی داشته باشد و  به دور از خط‌های سیاسی نگاشته شود.


به نظر می‌رسد عده‌ای در تدوین سالنامه و تقویم دانشگاه تهران با خط فکری مشخص، دست به نگاشتن تاریخ در حاشیه صفحات تقویم این دانشگاه زده‌اند.  هرچند استقلال دانشگاه همواره از مطالبات دانشگاهیان و حتی حاکمیت است اما این استقلال نباید به ناامن شدن محیط‌های علمی با خط فکری مشخص بینجامد.


از همین رو به سراغ حسن به‌نژاد معاونت دانشجویی دانشگاه تهران رفتیم وی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: «از این موضوع بی‌اطلاع هستم و تنها در امور دانشجویان این دانشگاه می‌توانم اظهار نظر کنم و در خصوص تقویم این دانشگاه باید از معاونت فرهنگی و روابط عمومی دانشگاه تهران جویا شوید».


رئیس دانشگاه تهران: نمی‌دانم که درباره چه چیزی صحبت می‌کنید!


پس از گفتگو با به‌نژاد به سراغ مجید سرسنگی معاونت فرهنگی این دانشگاه رفته‌ایم،  وی نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: «روابط عمومی متولی تقویم دانشگاه است و باید از او بپرسید». در ادامه پیگیری‌های در رابطه با این موضوع محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره صفحه روز 18 تیر در تقویم رسمی دانشگاه تهران اظهار کرد: اطلاعی از تقویم دانشگاه تهران راجع به صفحه 18 تیر ندارم. نمی‌دانم که درباره چه چیزی صحبت می‌کنید!



پس از ارسال عکس فوق به رئیس دانشگاه تهران، وی در پاسخ به خبرنگار آنا گفت: این تقویم که منتشر شده است، جدید نیست و در مورد این قضیه با مدیر روابط عمومی دانشگاه صحبت کنید.


انتشار این مطلب در تقویم دانشگاه تهران حکایت از وجود نوعی جریان فکری خاص در این دانشگاه دارد. بی‌اطلاعی مسئولان دانشگاه از تقویم رسمی و خروجی انتشارات دانشگاه تهران، این شبهه را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند که آیا به‌راستی مسئولان ارشد دانشگاه از انتشار یک سالنامه و تقویم بی‌خبر هستند و نظارتی بر خروجی مکتوب این دانشگاه ندارند؟ 


وقتی جای جلاد و شهید عوض می‌شود!


در سال 78 ماجرا از این قرار است با توقیف روزنامه «سلام» عده‌ای در کوی دانشگاه تهران دست به اعتراض زدند که پس از مدتی نقاب نفوذ از چهره آن‌ها برداشته شد یکی از این افراد که آشکار شد احمد باطبی است. او به آمریکا رفت و علیه جمهوری اسلامی به فعالیت پرداخت این در حالی است که وی دیدارهای متعددی با معاون اوباما نیز داشته است.




همچنین باطبی و افرادی امثال وی در دی سال 95 پس‌ازاینکه ترامپ به‌عنوان ریاست‌جمهور آمریکا معرفی شد، به‌همراه جمعی از فعالان سیاسی خارج نشین در نامه‌ای به وی خواستار اعمال تحریم علیه ایران شد. در این نامه آمده است: «در زمان مبارزات انتخاباتی شما، ما و میلیون‌ها ایرانی هم‌عقیده در اعتراض صریح شما به توافق اتمی اوباما، با ایران بودیم. صمیمانه امیدواریم که با انتخاب دولت جدید و کنگره برای اولین بار فرصتی برای بازنگری به عواقب فاجعه‌بار این توافق و اجرای تعهدی که به رأی‌دهندگان در این زمینه داده شد، فراهم شود». همچنین باطبی تشکیلاتی به نام «کنفدراسیون دانشجویان ایران» به تقلید از مجموعه کنفدراسیون پیش از انقلاب را در آمریکا به راه انداخته است. احمد باطبی تنها یکی از افراد حاضر در کوی دانشگاه تهران در سال 78 است.


با این همه در 23 تیر 78 مردم و دانشجویان انقلابی درس محکمی به عوامل آن فتنه دادند تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با این مسئله در نماز جمعه 8 مرداد سال 78 فرمودند: اشتباه [دشمنان در حادثه ۱۸تیر] این بود که نسبت به نیروهایی هم که برایشان کار می‌کردند، اشتباه کردند! این‌ها آنجا نشسته بودند و خیال می‌کردند عوامل مزدورشان توانسته‌اند یک شبکه‌ منسجمِ قوی از اراذل و اوباش درست کنند، که وقتی این اراذل و اوباش به خیابان آمدند، دیگر هیچ‌کس جلودارشان نیست! اینجا هم اشتباه کردند؛ نفهمیدند پول‌هایی که به مزدوران خودشان داده‌اند، طبق معمول، اغلب این پولها صرف اعطینای خود این‌ها شده است! روی نیروهای وابسته‌ خودشان زیادی حساب کرده بودند. نفهمیدند که با یک حضور بسیج و با یک حضور مردمی، همه‌ این‌ها دوباره مثل حشراتی به لانه‌های خودشان خواهند خزید. حالا را با ۲۸ مرداد سال ۳۲ اشتباه گرفته بودند؛ چون آن روز هم همین اوباش و اراذل و چاقوکش‌ها و امثال این‌ها به خیابان‌ها آمدند و همه چیز را از خود کردند. بعد که آن‌ها کار را تمام کردند، آن وقت ارتش شاه هم آمد و وارد شد! خیال کردند که حالا هم این‌گونه است؛ فکر بسیج و فکر مردم و فکر این نیروهای انقلابی را دیگر نکرده بودند.


با ذکر همه این دلایل و مستندات این نوع نگارش در تاریخ و تقویم دانشگاه برای اذهان عمومی این سؤال را ایجاد می‌کند که چرا دانشگاه تهران در قبال افراد فتنه ساز و وطن‌فروش اینگونه تاریخ‌نگاری کرده است. آیا باید منتظر تحریف تاریخ در رابطه با وقایع تیر 78 باشیم؟


انتهای پیام/4107/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب