دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 تير 1398 - 05:40

سودان؛ توافق برای انتقال قدرت یا تقسیم قدرت ؟

درحالی‌که مردم سودان جشن پیروزی در این کشور برپا کرده‌اند اما نظامیان این کشور همچنان مانند گذشته اجازه شلیک دارند و به نظر می‌رسد توافق بر سر انتقال قدرت به درستی انجام نمی‌شود.
کد خبر : 402726
3.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل  خبرگزاری آنا، در حالی مردم سودان جشن پیروزی در این کشور بر پا کرده‌اند اما نظامیان این کشور هنوز از انجام اقدامات سرکوبگرانه خود در این کشور منع نشده‌اند و به نظر می‌رسد انتقال قدرت به صورت جدی مطالبه نمی‌شود.


با اینکه نیروهای معترض سودانی توانستند با دولت نظامی این کشور بر سر انتقال قدرت به توافق برسند و در یک روند سه‌ساله، قدرت در اختیار حکومت غیرنظامی در این کشور واگذار شود، اما همچنان شواهد حاکی از ادامه حکومت‌نظامیان همانند قبل از توافق در این کشور است.


حلقه مفقوده این توافق به انحلال پارلمان این کشور مربوط است که در آن، طرف‌های درگیر توافق کردند پس از یک دوره سه‌ساله و در پایان دوره انتقال قدرت به غیرنظامیان، نسبت به برگزاری انتخابات و تشکیل پارلمان با توجه به شرایط سیاسی جدید سودان اقدام شود.


بر اساس این توافق که روز جمعه  حاصل شد، دو طرف بر سر تشکیل یک شورای مشترک برای اداره امور کشور در دوران انتقالی سه‌ساله به توافق رسیدند که این  شورا از پنج نماینده معترض و پنج نماینده ارتش و یک نماینده غیرنظامی تشکیل خواهد شد.


 در ۲۱ ماه اول یکی از نمایندگان نظامی ریاست این شورا را به عهده خواهد داشت و سپس ریاست آن به یکی از نمایندگان غیرنظامی محول خواهد شد.


کارشناسان سیاسی معتقدند این توافق بیشتر از آنکه به دنبال ریشه‌یابی و حل مشکلات اساسی در سودان باشد به جلوگیری از افزایش کشتار و خونریزی در این کشور پرداخته و عملاً حل مشکلات به آینده‌ای نامعلوم موکول شده است.


آن‌ها بر این باورند که نبود پارلمان برای ایجاد نقشه راه سیاسی برای سودان در آینده، منجر به‌نوعی تقسیم قدرت در سطوح بالای این کشور خواهد شد و این نتیجه چیزی نیست که مردم سودان در حال حاضر به دنبال آن هستند.


توجه به این واقعیت که طبقه متوسط سودان که بدنه اصلی جنبش اعتراضی در این کشور را تشکیل می‌دهند عمدتاً  از پزشکان، دانشجویان، معلمان و وکلا هستند که تأمین آرامش برای زندگی روزمره و جلوگیری از کشتار برای آن‌ها تنها هدف مورد نظر است و توجه به ساختار حکومت برای ایجاد امنیت پایدار برای آن‌ها چندان حائز اهمیت نیست.


به این  ترتیب، شرایط کنونی سودان که در آن نظامیان از هرگونه شراکت با غیرنظامیان نگران هستند و معترضین نیز راهکار سیاسی مشخصی برای مدیریت اوضاع را طرح‌ریزی نکرده‌اند و تغییر شرایط زندگی روزمره برای مردم تنها نتیجه موردنیازشان است، شرایطی برای استقرار آرامش پایدار در این کشور نیست و وضعیت کنونی بیشتر از آنکه به انتقال قدرت نزدیک باشد به تقسیم قدرت شبیه است.


انتهای پیام/4106/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب