ثبت جهانی هیرکانی توفیق اجباری برای ایران بود/ ایران برنده رقابت با آذربایجان
هادی کیادلیری در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی میتواند شرایط را برای بهبود وضعیت این جنگلها فراهم کند.
وی افزود: با ثبت جهانی این جنگلها میتوانیم از تجارب بینالمللی استفاده کرده و از کمکهای مالی و علمی دنیا برای حفظ این جنگلها بهرهمند شویم. در واقع میتوانیم بگوییم با ثبت جنگلهای هیرکانی، توجه دنیا به این جنگلها جلب شده و میتوان امید داشت که از نابودی بیشتر این جنگلها جلوگیری شود.
عضو انجمن جنگلداری ایران تصریح کرد: اما این موضوع به این معنا نیست که کل مسئله حل شده است و نباید انتظار داشته باشیم که این جنگلها خودبهخود حفظ شوند، زیرا در نهایت این ما هستیم که باید در جهت حفظ جنگلهای هیرکانی قدم برداریم و اگر خودمان حرکت نکنیم، حتی اگر همه دنیا نیز برای حفظ آنها تلاش کنند، نتیجه نخواهد داشت.
کیادلیری با توجه به اینکه بسیاری از تحقیقات جوامع جنگلداری به سمت هیرکانی سوق پیدا میکند، ادامه داد: این اتفاق برای ما فرصتهایی را ایجاد میکند که نتیجه آن این است که نگاه اقتصادی و تجاری از این جنگلها برداشته میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به جنگلهای شمال محلی و منطقهای نگاه میشود در حالی که ثبت جهانی این موضوع را جهانی کرده است. این ماجرا سبب میشود که هر تجاوزی به جنگل با وضع قوانین مختلف قابل توجیه نباشد و نگاه بخشهای مختلف را به سمت منافع ملی ببرد.
عضو انجمن جنگلداری ایران با تأکید بر اینکه جنگل هیرکانی به عنوان منابع بینالمللی به حساب میآید، ادامه داد: این نشان میدهد که ما چه منابع باارزشی در جهان داریم و نباید با ویلاسازی، واگذاریهای بدون قانون، قطع درختان و چراهای بیش از حد این جنگلها را نابود کنیم.
کیا دلیری تصریح کرد: تغییرات مثبت و حفظ این جنگلها باید از خودمان شروع شود تا بتوانیم از ظرفیت ایجاد شده برای این جنگلها استفاده کنیم.
ثبت جنگلهای هیرکانی به نام ایران بسیار اهمیت دارد
وی با تأکید بر اینکه آذربایجان تصمیم داشت که این جنگل را به نام خودش ثبت کند، ادامه داد: مهمترین نکته ثبت جهانی این جنگلها این بود که به نام ایران ثبت شد، در حالی که آذربایجان با وجود دارا بودن میزان محدودی از این جنگلها تصمیم داشت آن را به نام خود ثبت کند اما زحمت فعالان منابع طبیعی مانع از این اتفاق شد.
عضو انجمن جنگلداری ایران با تأکید بر اینکه از این به بعد پروژهها و برنامههای بینالمللی به سمت حفظ گونههای این جنگل ادامه پیدا میکند، بیان کرد: نکته مهمی که در این خصوص وجود داشت این بود که ما نمیتوانستیم از تحقیقات جوامع پیشرفته در حوزه جنگل استفاده کنیم زیرا اکوسیستم ما متفاوت از آنها بود. گاهی تئوریها برای حفظ گونهها به ایران میآمد اما چون همخوانی بین اکوسیستم ما و کشورهایی که توانسته بودند در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشند، متفاوت بود، استفاده از آنها برای ما عملیاتی نبود.
کیادلیری با اشاره به اینکه ثبت جهانی هیرکانی سبب میشود که متخصصان دنیا در داخل فرهنگ ما تغییرات را رصد کنند، ادامه داد: این اتفاق باعث میشود که ما از حمایت معنوی و عملی متخصصان این حوزه استفاده کنیم. آنها نیز لحظه به لحظه جنگلها را مانیتورینگ و پیشگویی کرده و جلوی دستکاری آن را میگیرند.
انتهای پیام/4087/پ
انتهای پیام/