حوزه شهرسازی و معماری قربانی کسب درآمد شهرداریها شده است
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا مرتضی الویری در نخستین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیونهای معماری و شهرسازی کلان شهرها که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات شورای شهر تهران برگزار شده با بیان اینکه به میراث گرانقدر تهران و بافتهای تاریخی ارزشمند آن که بهعنوان سرمایهای برای شهر محسوب میشود بیتوجهی شده است، اظهار کرد: بنا به دلایل مختلف از جمله جنگ بناها براساس مصالحی که در آن زمان مطرح بود ساخته میشد و این موضوع عاملی شد تا تهران از نظر معماری تبدیل به شهری بیهویت شود.
وی ادامه داد: با توجه به تجربیات بصری که در سفرم به اسپانیا بهعنوان ناظر داشتم متوجه شدم که در این کشور مالکیت نمای ساختمانها از مالک به شهرداریها واگذار شده و این موضوع باعث میشد نماها بر مبنای جاذبههای گردشگری هر شهر طراحی شود.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه در اکثر کلانشهرها به ویژه تهران به دلایل مختلف از جمله توسعه شهری شهرها بیهویت شدهاند، گفت: شهر تهران بهواسطه قرار گرفتن بر روی گسل در مواجهه با سوانح طبیعی از جمله زلزله ناایمن است و از سوی دیگر بهعلت پایین بودن عمر ساختمانها و تراکم جمعیتی و آلودگیهای زیست محیطی به سرمایههای اجتماعی لطمه وارد میشود.
الویری در ادامه به برخی از مشکلات شهر تهران اشاره کرد و گفت: تهران شهری است که از نظر ترافیک و حمل و نقل عمومی روان نیست و اگر شما بخواهید از بعد به شرق آن سفر کنید تا ۴ ساعت زمان خواهد برد.
وی ادامه داد: بافتهای فرسوده و اسکان غیررسمی در شهر تهران به گونهای است که ۲۰۰ شهرک غیررسمی در اطراف این شهر شکل گرفته است و این موضوع بیانگر آن است که خانواده معماری و شهرسازی باید فکری به حال پایتخت بکند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران به بیان اینکه با به وجود آمدن وضعیت کنونی، عامل اقتصادی اهمیت بیشتری نسبت به سایر عوامل دارد اذعان کرد: امروز حوزه شهرسازی و معماری قربانی کسب درآمد شهرداریها شده است.
رئیس شورای عالی استانها ضمن اشاره به مصوبهای در اوایل انقلاب مبنی بر اینکه شهرداریها از دولت کمک نگرفته و متکی به درآمدهای پایدار شوند، افزود: نه تنها کمکهای دولتی قطع شد بلکه هیچ راهی هم برای درآمدهای پایدار شهرداریها پیشبینی نشد و امکانی نیز برای آن فراهم نشد ولی با وجود این در حال حاضر درآمدهای پایدار در مجلس شورای اسلامی مطرح شده است و امیدواریم با هماهنگی نمایندگان این لایحه در همین عمر باقیمانده مجلس به ثمر برسد هرچند که این هم کافی نیست.
الویری در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر آنچه اهمیت دارد این است که در روش هزینهها اصلاحات لازم صورت گیرد تا هزینهها کاهش یابد و از سوی دیگر بخشی از فعالیتها را نیز به همین منظور به بخش خصوصی واگذار شود.
وی در پایان در خصوص لزوم بازنگری و تجدید نظر در قانون شوراها سخن بهمیان آورد و گفت: امیدواریم با استفاده از نظرات متخصصین و اهل فن به یک جمعبندی رسیده و از سوی شورای عالی استانها این موضوع را به مجلس ارسال کنیم تا بتوانیم منشاء تحولات جدی در مدیریت شهرها باشیم که موضوع کمیسیونهای ماده ۱۰۰ نیز یکی از همین موارد است.
انتهای پیام/۴۱۰۵/
انتهای پیام/