مشاغل سنتی كشاورزی رو به نابودی است/ نظام آمایش آموزشی نداریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بجنورد، مجتبی زارعی صبح امروز در نشست هماندیشی استادان و مسئولان حوزه کشاورزی استان خراسان شمالی اظهار کرد: پس از گذشت 40 سال نظام آمایش آموزشی نداریم و نظام دانایی ما به نظام توانایی تبدیل نشده است و از حیث دانش بشری در بعضی از حوزهها از جوامع غربی عقبتر هستیم.
وی خاطرنشان کرد: بین آموزش و حوزه عمل حلقه مفقودهای وجود دارد، بهعنوانمثال در استانی که باید با توجه به ظرفیتهای موجود آن منطقه سرفصلهای درسیاش مشخص باشد؛ اما سرفصل دروس آن غیرمرتبط و چیزی دیگر تعریف شده است.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: مشاغل سنتی کشاورزی رو به نابودی است و فرزند کشاورز دیگر رغبتی نمیکند شغل پدری خود را ادامه دهد و جای محصولات تبدیلی و چرخه صنایع تکمیلی و تبدیلی خالی است.
زارعی بیان کرد: بسیج کنار مردم و دولت است و باید عرصههایی را که ارزشافزوده دارند، شناسایی کند.
وی گفت: باید بتوانیم مسیر توانمندسازی اندیشکدهها را مهیا کنیم و از آن بهعنوان مدرسه عالی حکمرانی و سیاستگذاری یاد کنیم.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور اظهار کرد: در اندیشکدهها قرار نیست پژوهش کنیم؛ زیرا پژوهشها در گذشته انجام شده است؛ فقط باید از روشهای فراتحلیل استفاده کنیم و کارهایی را که در گذشته انجام شده مورد ارزیابی قرار دهیم.
زارعی با بیان مشکلات موجود بخش کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: یکی از مشکلات کشاورز این است که محصولات بخش کشاورزی استان تجاریسازی نمیشود و ارزشافزودهای ایجاد نمیکند و با کشورهای همجوار خود ارتباطی نمیگیرد، مشکلات این استان مربوط به همین منطقه است؛ بنابراین باید به فکر راهحلی مناسب برای حل مشکل باشیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد نیز در این نشست گفت: راهاندازی اندیشکدهها یکی از برنامههای اصلی و اساسی بسیج اساتید کشور بوده که در هر استانی با توجه به فراخور استعدادها و ظرفیتهای آن و دانشگاهها رسالتهای خاصی تعریفشده است.
رجبعلی وثوقیمطلق اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی نیز زمینه مناسب را برای مدیریت بحث کشاورزی و حل مشکلات و مسائل دارد و در این زمینه کارگروه تخصصی خوبی پای کار هستند و از لحاظ نیروی انسانی متخصص و متعهد، شرایط لازم برای انجام فعالیت در اندیشکده را دارد.
وی افزود: با توجه به تکلیفی که از سوی بسیج اساتید کشور مبنی بر تشکیل اندیشکدهها تعریف شده، امیدواریم در بحث استفاده بهینه از آب، اراضی، تجهیزات و ملزومات کشاورزی و بهکارگیری نیروهای متخصص استان بتوانیم فعالیت این اندیشکده را رونق و برای حل مشکلات و معضلات بخش کشاورزی استان گامهای مؤثری برداریم.
عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد و رئیس اندیشکده مدیریت و منابع کشاورزی استان خراسان شمالی نیز گفت: هممرز بودن استان خراسان شمالی با کشور ترکمنستان میتواند بازار مناسبی را برای رونق بخشی کشاورزی این استان ایجاد کند.
مجید رحیمیزاده اظهار کرد: شرایط اکولوژیکی و جغرافیایی مناسب این استان این نوید را میدهد که در آیندهای نزدیک خراسان شمالی در بحث کشاورزی جایگاه مناسبی را ایجاد کند.
رئیس اندیشکده مدیریت و منابع کشاورزی خراسان شمالی افزود: در دهه اخیر شاهد مهاجرت زیادی از روستاها به شهرها بودهایم؛ زیرا روستائیان درآمد پایداری نداشتهاند؛ بنابراین با کمک به بخش تولید و ثبات درآمد روستائیان میتوانیم سیل مهاجرت به شهرها را کاهش دهیم.
وی افزود: در اندیشکده کشاورزی سعی بر این است تا از ظرفیت و استعداد تمام متخصصان حوزه کشاورزی و علاقهمندان به توسعه استان کمک بگیریم و کشاورزان خبره را برای نخستینبار در این اندیشکده مشارکت دهیم.
رحیمیزاده بیان کرد: کشاورزان، متخصصان و کارشناسان و مجریان بخش کشاورزی سه رأس مثلث هستند که امید است با ارتباط مؤثری که بین این سه رأس وجود دارد، بتوانیم جهشی مناسب برای توسعه بخش کشاورزی ایجاد کنیم.
در پایان جلسه تفاهمنامه همکاری بین اندیشکده مدیریت و منابع کشاورزی خراسان شمالی و جهاد کشاورزی این استان به امضا رسید.
انتهای پیام/4103/4062/پ
انتهای پیام/