دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مددی در گفتگو با آنا:

با حمایت سازمان‌ها فیلم‌های بیشتری درباره نیازهای شهری تولید می‌شود

کارگردان و عضو هیئت انتخاب دوره ششم جشنواره بین‌المللی فیلم شهر معتقد است که با حمایت سازمان‌ها فیلم‌های بیشتری درباره نیازهای شهری تولید می‌شود.
کد خبر : 400939
139410151402454806853114-6cdbd3c226.jpg

مسعود مددی در گفتگو با خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفت: جشنواره فیلم شهر یک جشنواره تخصصی است، این نشان‌دهنده آن است که از روز اول به آن فکر شده و موضوع شهر و مناسبات آن از دغدغه‌های اصلی این جشنواره بوده است. تعداد جشنواره‌های معتبری که در طول سال برگزار می‌شود برای فیلم‌سازان حرفه‌ای کم است و جشنواره‌ای مانند جشنواره فیلم شهر که عنوان بین‌المللی هم دارد، می‌تواند فرصت قابل‌ اعتنایی باشد که فیلمسازان با رغبت و علاقه آثارشان را به این جشنواره بفرستند.


نشست خبری هفتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر


وی اظهار کرد: وقتی در مورد یک جشنواره تخصصی مثل جشنواره فیلم سلامت صحبت می‌کنیم، کارکرد حوزه پزشکی در آن جشنواره آن‌قدر مشخص و برجسته است که شاید کمتر فیلمسازی در طول سال با اقدامی شخصی به آن سمت رفته باشد ولی جشنواره فیلم شهر، با توجه به تعریف شهر و مناسبات شهری به‌طور معمول تعداد قابل‌ توجهی از فیلم‌ها را پوشش می‌دهد. غالب فیلم‌ها در سطح شهر ساخته می‌شوند و هر فیلمسازی تصور می‌کند فیلمش یک فیلم شهری است. می‌توان گفت این موضوع هم مزیت است و هم عیب.


کارگردان فیلم سینمایی «گیتا» افزود: اگر تعریف مشخص و سخت‌گیرانه‌ای از نیازمندی تخصصی جشنواره وجود نداشته باشد مزیت این است که فیلم‌های زیادی در این حوزه جای می‌گیرند، بنابراین دست جشنواره همیشه پر بوده و فرصت ارائه فیلم‌ها هم برای خیل فیلمسازان فراهم است. این یک امکان است که می‌تواند فکر شده هم باشد ولی آیا هدف اصلی جشنواره هم همین است؟ ایراد اینجاست که در وهله اول فراخ دیدن باعث می‌شود تمرکز کمتری بر اهداف جشنواره به وجود بیاید، دوم کار قضاوت تخصصی هم تا حدودی برای داوران سخت می‌شود.



وی گفت: تفکیک و قضاوت فیلم‌هایی که دقیقاً تابع استراتژی جشنواره هستند از فیلم‌های برجسته‌تر و خوش‌ساخت‌تری که به هر صورت در حال و هوای شهری تنفس کرده‌اند دشوار است. اگر ملاحظات مشخص‌تری در مورد ویژگی‌ها و نیازهای شهری مطرح باشد، پای اراده‌ای جدی به میان می‌آید که فیلمسازان انتظار دارند از طرف سازمان‌ها و ارگان‌ها دیده شود. در واقع بدون حمایت تمایلی به تولید محتوای موردنیاز وجود نخواهد داشت. سازمان‌های مرتبط باید به میدان بیایند و نقش حمایتی خود را پررنگ‌تر کنند.


این کارگردان با بیان اینکه جشنواره فیلم شهر از جشنواره‌های تخصصی دیگر متفاوت است، عنوان کرد: جشنواره فیلم شهر با یک برنامه‌ریزی درست می‌تواند در کنار سایر جشنواره‌ها تبدیل به قطبی جدی شود. این جشنواره می‌تواند هم در حوزه بین‌الملل به فعالیتش ادامه دهد و هم در سطح کشور بسیاری از فیلم‌سازان و هنرمندان مطرح را با تمهیدات مختلف کارآمد برای حضور و شرکت فعال در جشنواره جذب کند.


مددی با اشاره به نقش حمایتی سازمان‌ها و ارگان‌ها در تولید فیلم عنوان کرد: جشنواره نیازمند فیلم است و فیلم هم توسط فیلمساز ساخته می‌شود. فیلمساز هم زمانی که می‌خواهد فیلمی بسازد دغدغه‌های شخصی خود را دارد. اگر حمایت‌هایی وجود داشته باشد محتوای مورد نظر در ترکیب با دغدغه فیلمساز به‌طور تخصصی‌تر در فیلم‌ها لحاظ می‌شود ولی اگر این حمایت‌ها وجود نداشته باشد، فیلمساز معمولاً با توجه به دغدغه و نگاه شخصی خودش فیلم می‌سازد. در این صورت غالب فیلم‌هایی که ساخته می‌شوند لزوماً از ویژگی‌های مورد نظر جشنواره تبعیت نمی‌کنند حتی اگر در سطح شهر اتفاق بیافتند.


وی درباره نقش جشنواره بین‌المللی فیلم شهر در تغییر نگاه جهان به ایران گفت: به نظر من جایگاه جشنواره بین‌المللی در ایران هنوز جایگاه محکمی نیست و این حقیقتی است که نمی‌توان خود را فریب دهیم. باوجوداینکه جشنواره‌های بین‌المللی برگزار می‌کنیم ولی هنوز استانداردها و توان اجرای یک جشنواره در سطح بین‌المللی را نداریم. وقتی از این زاویه به ماجرا نگاه کنیم می‌بینیم هنوز راه زیادی در پیش داریم. گرچه باید این را هم گفت که با وجود همه مشکلات و ضعف‌های قابل پیش‌بینی تلاش تحسین‌برانگیزی برای رسیدن به مجموعه قابل قبولی از فیلم‌های خارجی در دوره قبل اتفاق افتاده است.


مددی در ارزیابی برگزاری جشنواره فیلم شهر در دوره‌های پیشین گفت: به هر صورت هر دوره تجربه قابل‌ مطالعه‌ای برای دوره بعد است. سینمای ایران ظرفیتی دارد. تعداد زیادی از فیلم‌هایی که در طول سال ساخته می‌شوند به جشنواره فیلم فجر فرستاده می‌شوند که همه این فیلم‌ها در آن جشنواره انتخاب نمی‌شوند، لذا همان فیلم‌ها در جشنواره‌های دیگر هم شرکت می‌کنند. آن فیلم‌ها هم که با نگاه تخصصی برای جشنواره فیلم شهر ساخته نشده‌اند. به همین خاطر است که می‌گویم فیلمسازان دغدغه خودشان را دارند.


وی اضافه کرد: به نظرم لازم است برای این کار اتاق فکر مشخصی شکل بگیرد و ضمن بررسی کم‌ و کاستی‌های دوره‌های گذشته به حمایت و سرمایه‌گذاری کارشناسی شده و مناسب هم توجه کرد. آن‌وقت می‌توان انتظار داشت که فیلمسازان با نگاه ویژه‌تر نیازهای مورد نظر جشنواره را که به‌منظور فرهنگ‌سازی و گسترش بهداشت زندگی شهری است پوشش دهند. این نوع حمایت‌ها در سراسر دنیا اتفاق می‌افتد و چیز عجیب و تازه‌ای نیست.


به گزارش آنا، هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر توسط مؤسسه تصویر شهر از 26 تا 31 تیرماه سال جاری با شعار «شهروند مسئول، شهر سالم» و به دبیری هاشم میرزاخانی در شهر تهران - پردیس سینما گالری ملت برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4072/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب