آیا طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان راه به جایی خواهد برد؟
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در مجموعه خبرهای پیشنهاد اندیشهورزی تاکنون سعی کردیم ضمن توجه به مطالبه مقام معظم رهبری از دانشجویان در رابطه با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، موضوعاتی را با توجه به نیازهای روز و اساسی به دانشجویان ارائه کنیم.
۱۳ مهر ۹۰ در دیدار نخبگان و برگزیدگان علمی با مقام معظم رهبری، ایشان ضمن انتقاد از نبود اهتمام لازم به مسئله کرسیهای آزاداندیشی با وجود تأکیدهای مکرر خاطرنشان کردند: جوانان باید با فکر کردن، نوشتن و انعکاس ایدههای خود در کرسیهای آزاداندیشی فضای گفتمانی به وجود آورند.
معظمله همچنین بیان کردند: این کرسىهاى آزاداندیشى که ما مطرح کردیم مستلزم بحثهاى آزاد دانشجویى در محیط دانشگاههاست، بسیارى از مسائلى را که در اینجا دوستان مطرح کردند، میتواند تعیین تکلیف کند، روشن کند؛ جهات مثبت و منفى هر مطلبى را در بحثهاى دانشجویى باید بتوانند به دست بیاورند.
موافقت مجلس با «طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان»
۱۷۱ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع نمایندگان مجلس شورای اسلامی سبب شد در نشست علنی، مجلس با کلیات طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان موافقت کنند؛ طرحی که به ظاهر نمایندهای مخالف آن نبود و با رأی مخالف کمی تصویب شد.
بر اساس ماده چهار این قانون دادستانهای عمومی و انقلاب و سایر نهادهای قانونی دیگر مکلف هستند اطلاعات مربوط به اموال افراد مشمول این قانون را که ظن به «عدم مشروعیت» آنها دارند به دادستان کل کشور اعلام کنند؛ همچنین بر اساس تبصره این ماده هر یک از شهروندان و سازمانهای مردمنهاد میتوانند اطلاعات خود در خصوص اموال نامشروع اشخاص موضوع این قانون را به دادستان کل کشور اعلام کنند.
با توجه به اهمیت شفافیت و لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی، موضوع اجرایی بودن «طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان» و میزان پیشبینیها از موفقیت این طرح به دانشگاهیان ارائه میشود تا در فضای کرسیهای آزاداندیشی به بحث پیرامون این موضوع بپردازند.
انتهای پیام/۴۱۱۵/
انتهای پیام/