دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1398 - 12:12
جهان‌بین:

رسیدن از فرهنگ تا تمدن پروژه زمان بری است

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شاهد گفت: از فرهنگ تا تمدن ۵۰۰ سال طول می‌کشد، لذا رسیدن از فرهنگ تا تمدن پروژه زمان بری است و الگوی آن محقق شده و‌ تکثیر می‌شود.
کد خبر : 399299
photo_2019-06-19_12-50-11.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فرزاد جهان‌بین در نشست علمی تمدن نوین اسلامی در آیینه تقریب با تاکید بر اندیشه‌های مقام معظم رهبری که صبح امروز در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد، گفت: وقتی از تمدن حرف می‌زنیم، از مبانی باید نظام بسازیم، ما مبانی داریم که از دل آن نظام درمی‌آید و از دل نظام ساختار به وجود  می‌آید.


وی افزود: زمانی می‌توانیم بگوییم به فرهنگ رسیده‌ایم که بتوانیم فرهنگ و فکر انتزاعی به عینیت برسانیم، به‌عنوان‌مثال انقلاب فرانسه که انقلاب تمدنی است با شعار آزادی، برابری و برادری به روی کارآمد و صدسال طول کشید تا نظام دموکراسی در آن شعار‌ها در فرانسه ایجاد شود. رسیدن از فرهنگ به تمدن یک پروسه سختی است. وقتی الگویی تولید می‌شود این الگو بست پیداکرده و محقق و تکثیر می‌شود.


جهان‌بین ادامه داد: از بین بردن اختلافات و ایجاد وحدت و تقریب از ارکان دیپلماسی پیامبر اکرم است. اگر امروز در جهان اسلام اختلاف وجود دارد به این دلیل است که دیپلماسی وحدت اسلامی محقق نشده و باید برای به حداقل رساندن اختلافات تلاش کرد.


وی اظهار کرد: در دیداری که در 11 بهمن‌ماه علوم پژوهان با رهبر معظم انقلاب داشتند، معظم له فرمودند ما قصد نداریم تمدن غربی را از بین ببریم و نمی‌خواهیم تخریب کنیم، هرچند به‌عنوان تمدن رقیب و دشمن ما قرار دارد، کار مهمی که ما باید انجام بدهیم باید الگو بسازیم وقتی الگو ایجاد شد این خودبه‌خود در دیگر جوامع کثیر پیدا می‌کند. دیپلماسی وحدت اسلامی بخشی از دیپلماسی عمومی است که اهمیت آن کمتر از دیپلماسی رسمی کشور‌ها نیست.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه شاهد افزود: زمین، زمان و انسان سه عنصر لازم برای تمدن هستند که مهم‌ترین عامل آن انسان است، درواقع در چهارچوب زمان می‌تواند از مبانی ما را به ساختارها برساند. رهبر معظم انقلاب دو خواسته دارند که یکی فکری است و دیگری انسان ب و به عبارتی هر تمدنی یک فاعل می‌خواهد و یک عامل که عامل همان فکر است و فاعل همان انسانی که فکر را تولید می‌کند. بر این اساس وقتی از تمدن اسلامی حرف می‌زنیم یعنی عینیت یافتگی که از درون مبانی و نظام‌های اسلامی به وجود آمده است اگر تمدنی از درون مبانی و نظام‎های اسلامی باشد.


وی تصریح کرد: تمدن خود حاصل کار دسته‌جمعی است و سه وجه دارد، فکر ، انسان و خلاقیت که حاصل تعامل این سه تمدن را به وجود می‌آورد. ما خود یک سابقه تمدنی در جامعه اسلامی داریم که در قرن دو شروع و در قرن چهار اوج گرفته و در قرن پنجم به سمت انحطاط رفته است. زمانی که در اروپا با جمع و ضرب و تقسیم درگیر بودند در جهان اسلام معادلات درجه چهار حل می‌شد و برخی از این کتاب‌هایی که در جهان اسلام تولیدشده است بعضاً بیش از چهل بار تجدید چاپ‌شده، که کتاب‌های بسیار مفصلی هستند.


جهان‌بین در پایان گفت: ازآنجایی‌که در تمدن قلمرو جغرافیایی وجود دارد، تنوع طبیعی است. لذا شما هرکجای جهان اسلام بروید ما برای گنبد مسجد یک نماد بخصوصی داریم که نهایتاً رنگ آن می‎تواند تفاوت داشته باشد. اگر امروز آمریکا نتوانسته به ایران حمله کند و یا حق هسته‌ای ما را از بین ببرد، دلیلش این است که این کشور نتوانسته افکار عمومی دنیا را قانع کند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است.


انتهای پیام/4115/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب