ادعای روزنامه «الشرقالاوسط» درباره رابطه میان ایران و القاعده + سند ادعایی
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه «الشرقالاوسط» در شماره امروز دوشنبه خود اسنادی از «بنلادن» را منتشر کرد که بر اساس آن ادعا میشود رهبران القاعده و ایران در دهه 90، از روابط نزدیکی برخوردار بودند.
براساس این گزارش، اسنادی که پس از کشتن بنلادن در سال 2011 در «ابوتآباد» پاکستان بهوسیله آمریکا ضبط شده است، نشان میدهد که عناصر القاعده، آزادانه در ایران فعالیت میکردند.
در گزارش این روزنامه عربزبان آمده است: مدتی پس از آنکه واشنگتن برای سر «اسامه بنلادن» جایزه تعیین کرده بود، ایران اقدام به تبادل اسیر با «القاعده» کرد، چنانکه در آن بازه زمانی پنج نفر از اسیران این گروه تروریستی در مقابل اسیر ایرانی ربودهشده بهوسیله «القاعده» در یمن مبادله شدند.
طبق این اسناد ادعایی، القاعده در سال 2006 بهدنبال افتتاح دفتر در تهران بود، اما افزایش هزینه افتتاح چنین دفتری در آن دوره، مانع از انجام این کار شد. همچنین روابط ایران و القاعده، به دهه 90 میلادی، یعنی در زمانی که این گروه تروریستی در سودان مستقر بودند باز میگردد، زیرا در آن دوره، تهران و خارطوم روابط خوبی داشتند.
«الشرقالاوسط» نوشت: علت اینکه چرا این اسناد که مدعی ارتباط میان ایران و گروه القاعده است، پس از حوادث 11 سپتامبر و حتی کشتن «بنلادن» بهوسیله دولت آمریکا منتشر نشد و تاکنون بهطور محرمانه نگهداری میشده است، مشخص نیست، ولی برخی منابع انتشار این اسناد در آستانه نزدیکی روابط میان ایران غرب را بهدلیل انداختن تردید در ذهن مقامهای غربی نسبت به ایران عنوان کردهاند.
به نوشته این روزنامه، این اسناد نشان میدهد که باوجود روابط میان دو طرف، «بنلادن» که با ایران محتاطانه کار میکرد، به هوادارانش نسبت به اینکه ایران احتمالا پس از جذبشان علیه گروههای تروریستی جاسوسی کند، هشدار داده بود.
انتهای پیام/