جولان سیاسیکاری در وزارت علوم/ نشریات دانشجویی قربانی تدبیر شدند
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، انتخابات نمایندگان مدیران مسئول کمیته ناظران بر نشریات دانشجویی همزمان با هفدهمین همایش مدیران مسئول نشریات دانشجویی دانشگاههای کشور برگزار شد؛ همایشی که بدون حضور رسانهها برگزار شد اما کارشکنیهای معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باعث نشد اخبار اتفاقات این همایش و انتخابات منعکس نشود.
نحوه برگزاری و نتایج این انتخابات دو راهکار ادامه تخلف یا تمکین بر قانون را پیش روی مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گذاشت اما ظاهراً راه ادامه تخلف بر تمکین به قانون ارجحتر بود.
نتیجه تلاش دانشجویان «احیای عدالت و نجات آزادی» شد
تلاشهای معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تأثیرگذاری بر روند انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی و سنگاندازیهای اعوانوانصارشان به ثمر ننشست و با وجود تخلفات صورت گرفته در انتخابات، درنهایت نمایندگان ائتلاف «احیای عدالت، نجات آزادی» هر دو کرسی نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشجویی در کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی را کسب کردند و امسال برخلاف سال گذشته، تلاش ائتلاف «طلوع آزادی» را ناکام گذاشتند.
فعالان نشریات دانشجویی چندی پیش با راهاندازی توفان توئیتری با هشتگ «غروب آزادی» نسبت به تلاش گسترده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای اصلاحطلب کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی برای به تأخیر انداختن انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی اعتراض کردند.
هرچند معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این رابطه سنگتمام گذاشت و با لغو نتایج تأییدشده انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشجویی در چندین دانشگاه کشور ازجمله دانشگاه فرهنگیان، رازی کرمانشاه و تعدادی دیگر، همچنین تخلف گسترده در انتخابات نشریات دانشجویی دانشگاه تهران و دعوت نکردن از نمایندگان دانشگاه ارومیه به هفدهمین گردهمایی مدیران مسئول نشریات دانشجویی سعی در تأثیرگذاری در روند انتخابات داشت اما تلاش دانشجویان به نتیجه رسید و در جریان انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی میلاد مفاخری در دور اول انتخاب شد.
دور دوم انتخابات اما ویژگیهای خاص خود را داشت و با تخلف آشکار یکی از مدیران مسئول دو برگه با یک دستخط به نفع محمدعلی کامفیروزی به صندوق آرا واریز شده بود و نتیجه را با ۱۴۳ رأی در مقابل ۱۴۲ رأی به نفع ائتلاف طلوع آزادی تغییر داد که با اعتراض دانشجویان و بازبینی آرا این تخلف محرز شد و براساس مواد ۲۶ و ۵۶ آییننامه انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی هردو رأی تخلف شده باطل و محمدرضا محمدی دیگر کاندیدای ائتلاف احیای عدالت، نجات آزادی بهعنوان عضو این کمیته شناخته میشد، اما معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اقدامی خارج از عرف و عجولانه روز جمعه 24 خرداد با انتشار اطلاعیهای نتایجی خارج از آییننامه انتخابات نشریات دانشجویی اعلام کرد.
نتایج دور دوم انتخابات اعضای دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی اعلام شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اجرای ماده ۶۴ شیوهنامه برگزاری انتخابات نمایندگان مدیرمسئول نشریات دانشگاهی در کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهها و شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اطلاع میرساند هیئت نظارت بر انتخابات اعضای دانشجویی شورای مذکور، بهموجب صورتجلسه مورخ ۲۰/۰۳/۱۳۹۸ نتیجه دور دوم انتخابات اعضای دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی را به شرح آتی تأیید کرد:
۱. مجموع آرای ریختهشده در صندوق: ۲۹۰ رأی
۲. مجموع آرای محسوب درمجموع آراء: ۲۸۹ رأی (۲۸۴ رأی صحیح و پنج رأی باطل)
۳. مجموع آرای باطله غیرمحسوب درمجموع آراء: یک رأی
۴. آرای هریک از کاندیداهای راهیافته به دور دوم (آقایان محمدعلی کامفیروزی و محمدرضا محمدی)، بهطور مساوی: ۱۴۲ رأی.
بر این اساس، مستنداً به تبصره ماده ۵۴ شیوهنامه صدرالذکر، تجدید انتخابات دور دوم برای مشخصشدن عضو اصلی و علیالبدل شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجتنابناپذیر است. بدیهی است هرگونه اعتراض اشخاص مندرج در بندهای سهگانه ماده ۶۱ شیوهنامه مذکور نسبت به تأیید نتیجه انتخابات با رعایت تشریفات مقرر ازجمله مهلت پنجروزه در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قابلطرح خواهد بود.
اعتراض توئیتری و مجازی فعالان نشریات دانشجویی
شاید معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتظار واکنش دانشجویان را در روز تعطیل نداشت و پیشبینی میکردند تدبیر اندیشیده شده کارساز باشد و غروب تلخ آزادی را طلوعی دوباره بخشد، اما قدرت ائتلاف ایجاد شده علیه تخلفات این معاونت و استفاده از ظرفیت فضای مجازی باعث شد همان روز واکنشهای گستردهای به تصمیم اعلامی معاونت فرهنگی نشان داده شود.
محمدرضا محمدی، کاندیدای انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی اولین اعتراض خود را با انتشار پیامی تصویری در فضای مجازی اولین اعتراض را نسبت به اطلاعیه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اعلام کرد.
موج دیگر اعتراض به عبور از مرّ قانون توسط فعالان نشریات دانشجویی شروع شد و نسبت به تصمیمات غیرقانونی معاونت فرهنگی واکنش نشان دادند.
حال باید منتظر ماند تا دید سیاست یک بام و دو هوای معاونت فرهنگی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، روزی آزادی را شعار خود قرار میدهند و روزی دیگر بدون توجه به متن قانون تاب نظرات آزادانه دانشجویان را ندارند.
انتهای پیام/4107/4115/ن
انتهای پیام/