امضای تفاهمنامه میان ایران و فرانسه در بخش کشاورزی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، تبادل دانش فنی در زمینه معرفی واریتههای جدید و تبادل فرآوردههای بخش حفظ نباتات از حوزه تولیدات گیاهی، همکاری در زمینه ارتقای سطح تولید بز، انتخاب نژادهای برتر گاو و گوسفند، گواهی بهداشتی و تجارب در زمینه کاهش آنتی بیوتیکها در بخش دام و ایجاد تورهای مطالعاتی در بخش تحقیقات از جمله موارد مورد توافق طرفین در این تفاهم امه است.
در حاشیه این نشست معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و نماینده تام الاختیار شرکت ام اس دی با تنظیم تفاهمنامه جداگانه بر همکاری مشترک در بخشهای بهنژادی از قبیل زودرسی، تحمل به خشکی و مقاومت به بیماریها تاکید کردند.
عباس کشاورز و اچآ روبانی دو طرف ایرانی و فرانسوی در تفاهمنامه تنظیمی میان دولت ایران و جمهوری فرانسه رئوس کاری مشترک روش کار برنامههای مشترک ارزیابی و حقوق معنوی این همکاری مشترک را تایید و امضا کردند.
در این نشست محمود حجتی با بیان اینکه تفاهمنامههای ایران و فرانسه شامل تمامی بخشهای کشاورزی از جمله جنگل، دام، طیور، زراعت، باغبانی، خدمات پیش از تولید، خدمات پس از تولید و بازاریابی است، گفت: کارگره مشترکی با حضور نمایندگان فرانسوی و ایرانی برای پیگیری همکاری مشترک دو کشور از سال گذشته تشکیل شده و امیدواریم بتوانیم با توافق برجام زمینه همکاریها را گسترش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه فرانسه از کشورهای سرآمد در اتحادیه اروپا محسوب میشود، افزود:امیدواریم بتوانیم با توجه به ظرفیتهای کشور به لحاظ شرایط اقلیمی و همچنین بهرهگیری از تجربیات طرف فرانسوی محصولاتمان را در بازارهای جهانی عرضه کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که چه اقدامی برای رفع مشکلات تامین مالی اعتبار بینالمللی برای پروژهها صورت میگیرد، اظهار کرد: ما امیدواریم طی مراحل اجرایی برجام این محدودیتها برداشته شود تا از این طریق به تعامل مثبت با کشورها در جهت ایجاد خطوط اعتباری دست یابیم. اکنون این مراحل به خوبی در حال طی شدن هستند.
حجتی درباره پروژه مشترک ایران و فرانسه در زمینه ماهیان پرورشی نیز ادامه داد: در دهه اخیر پیشرفت خوبی در زمینه آبزیپروری در کشور داشتهایم به طوری که این بخش بیش از 350 هزار پوند برای ایران درآمد دارد اما متاسفانه در پرورش ماهی در دریا غفلت کردهایم.
وی با بیان اینکه بر همین اساس باید برای افزایش ظرفیت تولید پرورش ماهی در دریای عمان، مازندران و ... را مورد توجه قرار میدادیم، تاکید کرد: طرحی را در راستای ایجاد زنجیره تولید بچه ماهی سازگار با اقلیم داشتیم که شرکت فرانوسوی نیز از ظرفیتهای پیشروی این پروژه استقبال کرد.
استفان لوفل وزیر جهاد کشاورزی فرانسه نیز در این نشست با اشاره بر سفر رئیسجمهوری به فرانسه در 17 نوامبر گفت: ما در زمینههای اقتصاد، موضوعات مهم روز مانند شهرسازی، محصولات غذایی و... با ایران همکاری خواهیم کرد اما امیدواریم بتوانیم دیدارهایی را نیز با سایر وزاری ایرانی پیش از سفر رئیسجمهوری ایران به فرانسه داشته باشیم تا بیشتر ظرفیتهای این کشور را بشناسیم.
انتهای پیام/