دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1394 - 17:06
نشست سخنگوی قوه قضاییه/ پایانی

اژه‌ای در پاسخ به آنا: شورای شهر نمی‌تواند در مصوبات خود برای قوه قضاییه تعیین تکلیف کند/ دستگیری دو نفر به خاطر شکنجه کودکان استثنایی در کرج

سخنگوی قوه قضاییه در مورد مصوبه شورای شهر تهران مبنی بر تملک شهرداری بر باغاتی که از سوی صاحبانشان تخریب می‌شود، گفت: شورای شهر تهران نمی‌تواند در مصوبات خود برای قوه قضاییه تعیین تکلیف کند بنابراین اگر این مصوبه قانون باشد ما اجرا می‌کنیم در غیر این صورت آنها نمی‌توانند برای ما تعیین تکلیف کنند.
کد خبر : 39631

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در هشتاد و پنجمین نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد پرونده بدهکار نفتی و احتمال ترور وی گفت: هیچ‌کس حق ندارد به یک فرد حتی اینکه متهم باشد توهین کند و مطالبی که در مورد این متهم گفته می‌شود صحیح نیست و گوینده موهن قابل تعقیب است. اینکه می‌گویند کسانی می‌خواهند ایشان را بکشند حرف صحیحی نیست و تشویش اذهان عمومی را به دنبال دارد. مگر کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند خودشان قصد این کار را دارند که این حرف‌ها را بیان می‌کنند.


وی یادآور شد: این حرف‌ها تشویش اذهان عمومی است و فرد می‌تواند از آنها شکایت کند و دادستان نیز می‌تواند به عنوان مدعی وارد شود.


شورای شهر تهران نمی‌تواند در مصوبات خود برای قوه قضاییه تعیین تکلیف کند


محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه سال 83 شورای شهر تهران مصوبه‌ای داشته که براساس آن اگر صاحبان باغ به هر نحوی از جمله آتش‌سوزی درصدد تغییر کاربری باغ بربیایند قوه قضاییه باید با آنها برخورد و ملک را به نفع شهرداری تهران مصادره کند، گفت: شورای شهر تهران نمی‌تواند در مصوبات خود برای قوه قضاییه تعیین تکلیف کند بنابراین اگر این مصوبه قانون باشد ما اجرا می‌کنیم در غیر این صورت آنها نمی‌توانند برای ما تعیین تکلیف کنند.


علنی یا غیرعلنی بودن محکمه بر عهده قاضی است


وی در مورد اینکه آیا دادگاه بابک زنجانی در موعد مقرر برگزار می‌شود؟ گفت: تا الان در مورد برگزاری این دادگاه تاخیری اتفاق نیفتاده است.


سخنگوی قوه قضاییه در خصوص دادگاه‌ها به صورت علنی گفت: نمایندگان خودشان به قانون واقف‌ترند و تشخیص علنی و غیرعلنی بودن محکمه بر عهده قاضی پرونده است بنابراین اگر دادگاه علنی باشد طبق قانون تا قبل از قطعیت حکم دادگاه پخش نمی‌شود و من خودم مدافع این هستم که دادگاه علنی پخش شود اما قانون این اجازه را نمی‌دهد.


2 نفر در پرونده شکنجه کودکان استثنایی در استان البرز دستگیر شدند


محسنی اژه‌ای در خصوص پرونده شکنجه کودکان استثنایی در یک محل نگهداری در استان البرز گفت: در این رابطه گزارشی به ما رسیده و دادستان و برخی مقامات آن را پیگیری کردند که تخلفاتی مشاهده شد و 2 نفر در این رابطه بازداشت شدند. همچنین علاوه بر این دو نفر چند نفر دیگر نیز تحت تعقیب هستند و پرونده در حال رسیدگی و تحقیقات است.


چاه‌های غیرمجاز همیشه توسط صاحبان قدرت حمایت نمی‌شود


وی در مورد چاه‌های غیرمجاز و سخنان دادستان کل کشور مبنی بر وجود 300 هزار چاه عمیق فاقد مجوز که توسط صاحبان قدرت حمایت می‌شوند، گفت: در رابطه با تعداد این چاه‌ها آمارها توسط مسئولان ذی‌ربط همچون وزارت نیرو به قوه قضاییه ارسال می‌شود و قوه قضاییه رأساً از کم و کیف تعداد چاه‌ها اطلاعی ندارد.


اژه‌ای یادآور شد: لزوماً چاه‌های غیرمجاز همیشه توسط صاحبان قدرت و مکنت ایجاد، بهره‌برداری و حمایت نمی‌شود و افراد عادی نیز می‌توانند چنین اقدامی انجام دهند. در سال گذشته و ماقبل آن که خشکسالی شدیدی وجود داشت، مسئولان و کارشناسان اعلام کردند این چاه‌های غیرمجاز می‌توانند مشکلات جدی ایجاد کنند بر همین اساس پرونده‌های بسیاری در قوه قضاییه تشکیل و تعداد قابل توجهی از این چاه‌ها پلمب شد یا از فعالیت‌‌ آنها پیشگیری و یا حتی پر شد.


وی افزود: در مواردی این چاه‌ها تخلف برداشت بیش از حد را دارند که در این موارد نیازمند تعطیل کردن یا پر کردن نیستیم بلکه باید میزان برداشت را اصلاح کرد. حفر غیرمجاز و برداشت غیرمجاز چاه‌ها دو موضوع مجزاست. در صورت حفر غیر مجاز، یا باید چاه پلمب و یا اینکه با احراز شرایطی مجوزی برای آن اخذ شود اما در صورت برداشت غیر مجاز نیاز به پلمب کردن و پر کردن نیست بلکه به صاحبان مجوز اخطار داده می‌شود و آنان برداشت خود را اصلاح می‌کنند.


شاکیان انتشار اخبار کذب بورسیه‌ها می‌توانند شکایت کنند


سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده بورسیه‌ها نیز گفت:‌ کسانی که در رابطه با انتشار اخبار کذب در خصوص پرونده بورسیه‌ها شاکی و خواستار اعاده حیثیت هستند، می‌توانند در دادگاه شکایت کنند و اکنون چند شکایت در این مورد در دادسرای تهران ثبت شده است.


وی بورسیه‌ها را به دو بخش تقسیم کرد و گفت: یک دسته کسانی که در کمیته ایجاد شده در این خصوص به قانونی بودن و رعایت شرایط بورسیه شدن آنها اذعان شده است و همچنین تعدادی که با شرایطی می‌توانند درس و بورسیه خود را ادامه دهند. همچنین دسته دوم کسانی هستند که حائز شرایط نیستند و به هیچ‌وجه نمی‌توانند بورسیه خود را ادامه دهند.


محسنی اژه‌ای یادآور شد: در آن روزها وزارت علوم و رسانه‌ها فضای کاذب ایجاد کرده‌اند و انگشت اتهام را متوجه عده‌ای کرده‌اند که در این خصوص اگر چنانچه کسی شکایت کند قابل رسیدگی است.


وی ادامه داد: اینکه بورسیه‌ها حائز شرایط هستند یا خیر ربطی به قوه قضاییه ندارد بلکه باید از طریق کمیته ایجاد شده در این خصوص پیگیری شود.


ورود قوه قضاییه به موضوع سیل اخیر بستگی به اعلام جرم دستگاه نظارتی دارد


اژه‌ای همچنین در مورد وضعیت سیلاب‌های اخیر در اطراف تهران و چگونگی ورود قوه قضاییه به این مسأله گفت: ورود قوه قضاییه بستگی به این دارد که دستگاه نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور گزارشی داده است و کسی را مقصر تشخیص دهد و به دلیل کوتاهی و قصور عنوان کند که جرمی ایجاد شده و در این صورت دستگاه قضا وارد می‌شود.


اژه‌ای با اشاره به سیل طالقان و کرج افزود: در مورد سیلی که در طالقان و کرج به وقوع پیوسته سازمان بازرسی گزارشی داده اما اعلام جرم علیه کسی نکرده و گفته تخلفاتی بوده و این موارد را به دولت اعلام کرده و تذکراتی داده است.


محاکمه 45 نفر از متهمان مربوط به بانک صادرات در پرونده فساد بزرگ مالی


محسنی‌اژه‌ای در ادامه درباره محاکمه مدیران عامل 3 بانک مربوط به پرونده فساد بزرگ مالی که مورد سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود گفت: در مورد تتمه پرونده سه هزار میلیاردی که متهمان متعددی داشت، وقفه هایی ایجاد شد آن هم به دلیل جابجایی قاضی پرونده؛ یکی از این جابجایی‌ها رفتن آقای سراج به سازمان بازرسی کل کشور بود.


وی با اشاره به اینکه به دلیل اینکه پرونده سنگین است زمانی که قاضی عوض می‌شود باز زمان می برد، ادامه داد: اکنون 45 نفر از متهمان مربوط به بانک صادرات در این پرونده در حال محاکمه هستند که پرونده‌شان با صدور کیفرخواست به دادگاه رفته بود.


سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه در سه جلسه دادگاه فقط کیفرخواست قرائت شد؛ یعنی سه روز کیفرخواست خوانده شد، افزود: این 45 نفر با قرار آزاد هستند و به ترتیب دعوت می‌شوند.


محسنی اژه‌ای در مورد این که آیا آقای خاوری غیابی محاکمه می‌شود یا خیر؟ گفت: وی را غیابی باید محاکمه کنند.


آخرین وضعیت پرونده جیسون رضاییان


وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سئوالی در خصوص پرونده جیسون رضاییان گفت: من نتوانستم با قاضی در مورد اینکه حکم را امضا کرده یا خیر صحبت کنم.


وی یادآور شد: از اینکه حکم صادر شده یا خیر اطلاعی ندارم، ولی می‌دانم حکم هنوز ابلاغ نشده است.


معاون اول قوه قضاییه درباره مبادله جیسون رضاییان که سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود گفت: این موضوع در قوه قضاییه مطرح نشده است، ولی در برخی از محافل مطرح است.


وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه از آنجا که جیسون رضاییان برای دولت آمریکا مهم است آیا ایشان باید آزاد شوند؟ گفت: از بیان جزئیات در این زمینه معذورم و هنوز در قوه قضاییه چنین موضوعی مطرح نشده، ولی در خارج از دستگاه قضایی آن را شنیدم.


قرار بازداشت موقت «حمید بقایی» تمدید شده است


وی درباره اینکه آیا حمید بقایی همچنان در بازداشت است؟ گفت: ایشان هنوز آزاد نشده و قرار بازداشت موقت وی تمدید شده است.


سخنگوی قوه قضائیه از بیان جزئیات بیشتر در این زمینه خودداری کرد و گفت:‌ مطالبی که در مورد خروج اموال از سوی ایشان توسط برخی مطرح شده بود، صحیح نیست.


پرونده محمدعلی طاهری به دیوان عالی ارسال شده است


محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در مورد پرونده سعید مرتضوی برخی اعلام کردند که در آن وقت‌کشی می‌شود و با اینکه حکم صادر شده ولی وی اعتراض نکرده است؟ گفت: اگر محکوم‌علیه اعتراض نکند پس از گذشت بیست روز، حکم قطعی می‌شود و حق اعتراض ندارد. به نظرم نمی‌رسد که وقت کشی به نفع متهم در این زمینه صورت گرفته شده باشد.


محسنی اژه‌ای اضافه کرد: در مورد پرونده دادستان سابق تهران باید یادآور شوم که در یک مورد آن حکم صادر شد، یک مورد کیفرخواست و یک مورد دیگر هم اکنون حکم صادر شده، ولی قطعی نشده است. بنده هم نمی دانم که وی ظرف 20 روز اعتراض کرده یا خیر.


محسنی اژه ای در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده جزیره کیش گفت: این پرونده یکی از پرونده‌هایی است که در مورد اصل مبلغ اختلاف فاحشی وجود دارد. (بین مبلغ واقعی زمین و مبلغی که تعیین شده است)


وی یادآور شد: کیفرخواست این پرونده صادر شده و به دادگاه رفته و پرونده در دادگاه مطرح رسیدگی است.


محسنی اژه‌ای در مورد علت بازداشت یکی دو نفر از اعضای حزب مشارکت که مورد سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود، گفت:‌ از بیان جزئیات در این زمینه معذورم، ولی تا آنجا که می‌دانم از دو نفری که در این زمینه در ابتدا بازداشت نبوده اند، تحقیقات انجام شد و قراری صادر و آزاد شدند، ولی در تحقیقات بعدی مشخص شد که باید قرار تشدید شود و در نهایت به بازداشت موقت تبدیل شد.


معاون اول قوه قضاییه در مورد نامه عفت مرعشی به وی که مورد سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود گفت: بنده این نامه را به دادستانی ارجاع دادم تا اگر لازم دانسته شد جواب آن را بدهند و اگر لازم بود آن را پیگیری کنند.


سخنگوی قوه قضاییه در مورد کمپینی که برای حمایت از محمدعلی طاهری تشکیل شده که سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود گفت: ما مجاز به بیان جزئیات حکم نیستیم. در این مورد حکم صادر شده، اعتراض کردند و اکنون پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است.


وی خاطرنشان کرد: بنده نمی‌دانم که دیوان عالی چه تصمیمی در این مورد می گیرد ولی تا آنجا که می دانم هر پرونده ای که به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود سه حالت دارد؛ حالت اول اینکه پرونده از سوی دیوان مورد نقض قرار می گیرد و برای رسیدگی مجدد به شعبه دیگری می رود. حالت دوم این است که دیوان می‌تواند از پرونده نقص بگیرد و آن را به شعبه صادر کننده حکم بفرستد تا نواقص را رفع کند و در حالت سوم این است که حکم را تائید می‌کند.


محسنی اژه‌ای درباره اخذ رشوه 17 میلیاردی توسط رئیس دفتر یکی از شعب دادگاه گفت: فردی که به عنوان مدیر دفتر دادگاه یا کارمند دادگاه، رشوه 17 میلیاردی اخذ کرده باشد نداریم، شما اگر اطلاعاتی دارید آن را به من بدهید.


محسنی‌اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود با اهالی رسانه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه افرادی در گذشته در شرکت‌های خصوصی با چند شریک فعالیت می‌کردند و در حال حاضر در دولت یازدهم بر سر کار آمده‌اند و اکنون به دلیل اختلاف با شرکای قبلی از جایگاه خود سوئ‌استفاده می‌کنند، آیا در این راستا قوه قضاییه اقداماتی انجام داده؟ گفت: اگر سوءاستفاده از جایگاه‌شان یعنی موقعیت‌ حقوقی‌شان باشد و آن شرکت شاکی باشد، حتما قابل پیگیری است.


وی ادامه داد: اگر شاکی وجود نداشته باشد ولی سوءاستفاده از موقعیت انجام گرفته باشد دارای دو حالت است؛ نخست آنکه زمانی آن عمل جرم است و از حیث عمومی دادستان آن را تعقیب می کند، اما در حالت دوم اگر تخلف اداری باشد و جرمی صورت نگرفته باشد قضیه را هیات های رسیدگی به تخلفات اداری می‌تواند دنبال کند.


سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری در رابطه با پرونده شاهرخ زمانی (فعال سیاسی اصلاح طلب) که به مدت 5 سال برای طی کردن دوران محکومیتش در زندان بوده و اکنون فوت کرده است، گفت: افرادی که متهم هستند یا محکوم می‌شوند اگر نگوییم که ممکن است بیشتر از سایر افرادی که در جامعه هستند دچار مشکل می‌شوند حداقل می توان گفت که همانند مردم مشکلاتی برای ‌شان به وجود می آید. مگر افرادی که در زندان به‌سر نمی‌برند دچار سکته نمی‌شوند؟ زندانی هم همین‌طور است.


وی ادامه داد:‌ اینکه دلیل سکته این فرد چیست در حال بررسی است و پزشک باید نظر نهایی را اعلام کند. همچنین اقدامات قضایی در مورد اینکه سکته چه علتی داشته در حال بررسی است و نتیجه‌ای اعلام نشده است.


محسنی اژه‌ای ادامه داد: در رابطه با اینکه این فرد به مرخصی رفته یا خیر اطلاعی ندارم، اما همان طور که قبل‌تر نیز گفته‌ام مرخصی رفتن زندانی دارای ضوابطی است و مکانیزمی را طی می کند.


خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که موسسات مالی در مشهد به یک معضل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده است، این ماجرا چه زمانی فیصله پیدا می کند؟


سخنگوی دستگاه قضایی گفت: چیزی که جنبه سیاسی،‌ مالی و قضایی پیدا کرده را قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند رفع کند. در رابطه با این موضوع ستادی در خود استان به ریاست استاندار و ستادی برای پشتیبانی به ریاست وزیر کشور تشکیل شده است که مقامات قضایی استان نیز عضو این ستاد هستند و در هر جا که لازم باشد پرونده تشکیل می شود، اما همه بحث قضایی نیست و بارها اعلام کرده ایم که مردم در زمان سپرده‌گذاری دقت کنند تا سرمایه‌هایشان از بین نرود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب