دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1394 - 14:05

رشد جایگاه بین‌المللی ایران در رتبه‌بندی سال 16-2015 موسسه QS

نتایج رتبه‌بندی سال 16-2015 نظام رتبه‌بندی QS در تاریخ 24 شهریور ماه 1394 منتشر شد و دانشگاه‌های صنعتی شریف و تهران توانستند جایگاه خود را در این رتبه‌بندی بهبود ببخشند.
کد خبر : 38964

به گزارش گروه دانشگاه‌ خبرگزاری آنا، به نقل از روابط‌ عمومی وزارت‌علوم، 2 دانشگاه صنعتی ‌شریف و تهران از ایران توانستند با عملکردی بهتر نسبت به سال گذشته به طور چشمگیری رتبه­‌های بین­‌المللی خود را بهبود بخشند.


بر این اساس دانشگاه صنعتی شریف به عنوان برترین دانشگاه کشور در رتبه‌بندی QS توانست با بیش از 100 پله رشد، رتبه‌­ای در بازه 480-471 را کسب کند و دانشگاه تهران نیز با بیش از 50 رتبه رشد، در بازه 600-551 قرار گرفت.


جدول زیر عملکرد سالانه دانشگاه­ صنعتی شریف و تهران را نمایش می‌­دهد.



گروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی ISC اعلام کرد: مؤسسه "کاکارلی سیموندز" 12 سال است که دانشگاه­ها را در سطح جهان مورد ارزیابی و رتبه‌­بندی قرار داده است. این نظام بین‌المللی با بهره جستن از 6 شاخص بررسی شهرت دانشگاه با وزن 40%، ارزیابی کارفرمایان با وزن 10%، میزان گرایش بین‌المللی با وزن 10%، میزان استناد به ازای هر عضو هیئت‌علمی با وزن 20% و نسبت اعضای هیئت‌علمی به دانشجو با وزن 20% بیش از 800 دانشگاه­ برتر جهان را مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار داده است.


در ادامه این گزارش آمده است که تنها تغییری که در متدولوژی این رتبه‌بندی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است مربوط به شاخص میزان استنادات به اعضای هر عضو هیئت علمی است که با نرمال‌سازی استنادات در کلیه حوزه های موضوعی باعث شد دانشگاه­هایی که در حوزه علوم اجتماعی، هنر و مهندسی عملکرد بهتری دارند، قادر باشند رتبه بهتری را کسب کنند.


بر اساس این گزارش، در فهرست برترین­‌های جهان، موسسه فناوری ماساچوست همچون سال گذشته مقام اول جهان را به دست آورده است. دانشگاه هاروارد مقام دوم جهان و دانشگاه کمبریج انگلستان و استنفورد آمریکا مشترکا رتبه 3 جهان را به خود اختصاص دادند.


همچنین انستیتو فناوری کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن، امپریال کالج لندن، انستیتو فناوری زوریخ و دانشگاه شیکاگو رتبه های 5 الی 10 فهرست برترین­های جهان را به خود اختصاص دادند.


10 دانشگاه برتر جهان متعلق به آمریکا و انگلستان است. تنها دانشگاه برتر خارج از دو کشور آمریکا و انگلستان در این رده، انستیتو فناوری زوریخ سوئیس است که رتبه 9 جهان را کسب کرده است.


دانشگاه­های آسیایی همچون سال‌های گذشته، در سال 16-2015 نیز رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کردند. 2 دانشگاه از 20 دانشگاه برتر جهان و 10 دانشگاه از 50 دانشگاه برتر جهان به قاره آسیا تعلق دارند.


در گزارش گروه رتبه‌بندی ISC آمده است: دو دانشگاه آسیایی که در سال 16-2015 توانستند در جمع 20 دانشگاه برتر جهان قرار گیرند دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور هستند. دانشگاه ملی سنگاپور به عنوان برترین دانشگاه آسیا شناخته شد که با 10 رتبه رشد نسبت به سال گذشته، رتبه 12 جهان را کسب کرد. دانشگاه صنعتی نانیانگ نیز با 26 رشد رتبه، دانشگاه دوم آسیا و سیزدهم جهان شد. دانشگاه تسینگوا چین با 22 رتبه رشد در جایگاه 3 آسیا و 25 جهان قرار گرفت.


همچنین رتبه دانشگاه­های حوزه خاورمیانه نیز نسبت به سال گذشته، رشد داشت. از ترکیه دانشگاه بیلکنت با 5 رشد رتبه نسبت به سال گذشته برترین دانشگاه این کشور شناخته شد که رتبه 394 جهان را به خود اختصاص داد. از عربستان سعودی نیز دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد با 26 رشد رتبه، جایگاه 199 جهان را به دست آورد.


در منطقه اقیانوسیه دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه ملبورن به عنوان دو دانشگاه برتر این منطقه شناخته شدند که به ترتیب رتبه های 19 و 42 جهانی را کسب کردند.


دانشگاه بوئنوس ­آیرس آرژانتین با رتبه 124 و دانشگاه سائوپائولو برزیل نیز با رتبه 143 جهان 2 دانشگاه­ برتر آمریکای جنوبی بودند.


در قاره آفریقا نیز دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی با رتبه 171 جهان برترین دانشگاه این قاره شناخته شد.









انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب