دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1394 - 15:52

آخرین وضع استقبال از صندوق پس انداز مسکن یکم/ دلایل عدم پرداخت وام ۶۰ میلیونی مسکن توسط برخی بانک‌ها

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه برای خانه‌دار شدن خانه‌اولی‌ها باید بر نظام مبتنی بر پس‌انداز تکیه کرد، گفت: خروج رکود بازار مسکن به شاخص‌های کلان اقتصادی مربوط است و واقعیت این است که بازار مسکن هیچ گاه جداگانه عمل نکرده است.
کد خبر : 38824

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مظاهریان درباره میزان سرمایه‌گذاری مردم در صندوق پس‌انداز مسکن یکم افزود: بر اساس آخرین آمار روزانه حدود ۲۵۰ نفر در این صندوق ثبت نام می‌کنند که روند قابل قبولی است و امیدواریم در ماه‌های آینده این تعداد افزایش پیدا کند.


وی تصریح کرد: در زمان اعلام آغاز به کار صندوق پس‌انداز مسکن یکم بسیاری از متقاضیان دریافت این وام، پول نقد کافی برای افتتاح حساب نداشتند و طبیعی است که جمع‌آوری این مبلغ و تبدیل دارایی‌ها به پول نقد زمان‌بر است.


مظاهریان درباره زمان احتمالی خروج بازار مسکن از رکود ادامه داد: با بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی و سرمایه‌گذاری حتما بازار مسکن نیز از آن منتفع خواهد شد.


وی حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم را راهی برای افزایش حجم سرمایه‌گذاری دانست و اضافه کرد: در حوزه مسکن و ساختمان صرف و سبب رونق این صنعت می‌شود ولی به دلیل این‌که هنوز در ابتدای راه هستیم طبیعی است که این مبالغ تاثیر پیش‌بینی شده را بر بازار مسکن نگذاشته‌اند.


معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت پرداخت وام ۶۰ میلیون تومانی مسکن توسط بانک مسکن و سایر بانک‌ها تاکید کرد: در سال‌های گذشته بانک‌ها به جز بانک مسکن از پرداخت وام مسکن منع شده بودند اما مصوبه جدید شورای پول و اعتبار این منع را از بانک‌ها برداشت و اکنون بانک‌های دیگر هم می‌توانند این وام را پرداخت کنند. البته ملزم به پرداخت آن نیستند.


وی توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها این وام را پرداخت نمی‌کنند به نقدینگی آن‌ها مربوط است. بانک‌ها اغلب اعلام می‌کنند که تمایل به پرداخت این تسهیلات دارند اما نقدینگی لازم را ندارند و این مشکلی است که ما نیز تصور می‌کردیم بانک‌ها با آن دست به گریبان باشند.


مظاهریان افزود: به هر حال در گام نخست توانسته‌ایم این منع را برداریم و باید منتظر باشیم بانک‌ها به تدریج بعد از رفع مشکل نقدینگی وام ۶۰ میلیونی را نیز به متقاضیان بپردازند.


معاون وزیر راه و شهرسازی درباره مزایای وام ۸۰ میلیون تومانی مسکن نسبت به وام ۴۵ میلیون تومانی اظهار کرد: سود وام مسکن در گذشته ۲۴ و ۲۶ درصد بود اما بازپرداخت وام ۸۰ میلیونی مسکن با سود ۱۴ درصد است و دولت مابه‌التفاوت این سود را می‌پردازد. بازپرداخت ماهیانه وام ۸۰ میلیونی حدود یک میلیون تومان خواهد بود و اجاره ماهیانه خانه‌ای که فرد می‌تواند در تهران تهیه کند قطعا بیش از این مقدار است.


وی با بیان این‌که تسهیلات خانه‌اولی‌ها به نوعی نظام مبتنی بر پس‌انداز محسوب می‌شود، عنوان کرد: در حال حاضر به علت اینکه اکثر افراد جامعه از خرید خانه ناامید هستند بنابراین سرمایه خود را در راه‌های دیگر خرج می‌کنند.


مظاهریان خاطر نشان کرد: اما باید در نظر گرفت که خرید خانه مستلزم تکیه بر نظام پس‌انداز است. هماهنگونه که نظام پس‌انداز مسکن در بسیاری از کشورهای دنیا وجود دارد و افراد می‌دانند که برای خرید خانه پول‌های خود را خرد خرد جمع کرده و به تدریج نسبت به خرید خانه اقدام کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته