آیا «ترکیب علم و دین» در دانشگاهها رعایت میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در مجموعه خبرهای پیشنهاد اندیشهورزی تاکنون سعی کردیم ضمن توجه به مطالبه مقام معظم رهبری از دانشجویان در رابطه با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، موضوعاتی را با توجه به نیازهای روز و اساسی به دانشجویان ارائه کنیم.
۱۳ مهر ۹۰ در دیدار نخبگان و برگزیدگان علمی با مقام معظم رهبری، ایشان ضمن انتقاد از نبود اهتمام لازم به مسئله کرسیهای آزاداندیشی با وجود تأکیدهای مکرر خاطرنشان کردند: جوانان باید با فکر کردن، نوشتن و انعکاس ایدههای خود در کرسیهای آزاداندیشی فضای گفتمانی به وجود آورند.
معظمله همچنین بیان کردند: این کرسىهاى آزاداندیشى که ما مطرح کردیم مستلزم بحثهاى آزاد دانشجویى در محیط دانشگاههاست، بسیارى از مسائلى را که در اینجا دوستان مطرح کردند، میتواند تعیین تکلیف کند، روشن کند؛ جهات مثبت و منفى هر مطلبى را در بحثهاى دانشجویى باید بتوانند به دست بیاورند.
توجه به ترکیب علم و دین از وظایف اساتید دانشگاههاست
رهبر انقلاب یکی از وظایف اساتید دانشگاههای کشور را توجه به ترکیب علم و دین میدانند. مقام معظم رهبری به خلأ امنیت اخلاقی اشاره میکنند و میفرمایند: «اینها خوشبختی نیست؛ ما این را نمیخواهیم. ما خوشبختی میخواهیم، ما امنیت حقیقی و معنوی میخواهیم. بدون علم نمیشود، با علم بدون دین هم نمیشود؛ دین لازم است. جامعه باید جامعه دینی باشد؛ در رأس آن هم دانشگاه است. دانشگاه باید دانشگاه متدین باشد. در مفهوم «متدین» از عرایض من تلقی غلط نشود. تدین به معنای معرفت عمیق دینی، ایمان عمیق و باور ژرف به دین و معارف دینی است، که طبعاً عمل به دنبالش میآید؛ باید دنبال این باشیم. این وظیفه همه است، از جمله شما اساتید محترم».
توجه به الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی، توجه به کمبودها همراه با نگاه امیدوارانه و استفاده از فرهنگ عمیق اسلامی برای تولید علم در زمینه علوم انسانی از دیگر وظایف اساتید دانشگاه در زمینه مسائل گفتمانی-تحلیلی است که در طی سالها مورد توجه رهبر معظم انقلاب بوده است.
با توجه به مطالب بیانشده موضوع «ترکیب علم و دین» در دانشگاههای کشور، به دانشگاهیان ارائه میشود تا در فضای کرسیهای آزاداندیشی به بحث پیرامون این موضوع بپردازند.
انتهای پیام/۴۱۱۵/پ