رژیم صهیونیستی از نظامیان سودان حمایت میکند/سیسی الگوی حمدان است
گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پس از چند هفته اعتراضات و ناآرامیها در اوایل سال جاری در سودان، اعتراضات رنگ و بوی انقلاب مردمی به خود گرفت و ارتش برای به دست گرفتن قدرت و سرنگونی حکومت عمر البشیر، رئیسجمهور این کشور وارد عمل شد. ناآرامیهایی پس از همراهی حکومت وی با صهیونیستها و ورود به ائتلاف عربی شکل گرفت و مردم که مشاهده کردند البشیر توانایی مقابله با مطامع سعودی-صهیونیستی علیه سودان را ندارد، به بهانه افزایش قیمت نان و کمبود خدمات اجتماعی، سرنگونی وی را خواستار شدند.
پس از آنکه انقلاب مردم سودان کلید خورد و عمر البشیر سرنگون شد، یک قدرت نظامی همچون ارتش، حکومت را در دست گرفت و شورای نظامی انتقالی در این کشور تشکیل شد تا بنا به وعدهای که داده بود، قدرت را ظرف دو سال آینده به حکومتی مردمی واگذار کند.
از سوی دیگر، مرکز تحقیقاتی بگین-سادات که متعلق به نهادهای صهیونیستی است در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی و امارات بهدنبال برقراری حاکمیتی در سودان شبیه حکومت سیسی در مصر هستند. «محمد حمدان دقلو» معروف به «حمیدتی» یا همان سیسی سودان گفت: «شورای نظامی سودان اگر شخص مورد اعتمادی پیدا کند، فوراً قدرت را تحویل میدهد».
همچنین میدل ایست آی در گزارشی آورده است که ارتش سودان با دستور کشورهای عربستان سعودی و امارات در این کشور کودتا کرده و دولتهای سعودی و امارات تمایلی ندارند، حکومتی مدنی و مردمی در سودان بر سرکار بیایند.
بر همین اساس، نیروهای جریان موسوم به آزادی و تغییر در سودان اعلام کرد که در روزهای ۲۸ و ۲۹ مه (۷ و ۸ خرداد) اعتصاب سراسری در نهادها و مؤسسات دولتی انجام شد. این تصمیم بعد از عدم توافق نهایی برای دوره انتقالی از سوی نیروهای انقلابی و شورای نظامی ارتش سودان گرفته شده است که بعد از این تظاهرات ارتش بر روی مردم آتش گشود و چند نفر کشته و زخمی شدند.
شورای نظامی سودان دوستان سابق عمر البشیر هستند
کمیته پزشکان سودان نیز تصریح کرد که بهدنبال تیراندازی نیروهای وابسته به شورای نظامی حاکم بر کشور در نزدیکی محل برگزاری تحصن شهروندان سودانی در خارطوم، سه معترض کشته و 60 نفر نیز مجروح شدند. برای واکاوی بیشتر در خصوص شتاب تحولات اخیر در سودان، سید جعفر قنادباشی در گفتگویی با گروه آفریقای خبرگزاری آنا اظهار کرد: «شورای نظامی سودان دوستان سابق عمرالبشیر بوده و مورد حمایت علنی و آشکار عربستان نیز هستند».
وی با بیان اینکه شورای نظامی ارتش سودان تحت حمایتهای مالی کشورهای غربی قرار دارد، افزود: «شورای نظامی ارتش سودان در واگذاری قدرت به جامعه مدنی و مردم این کشور اهمال کرده و در جلساتی که با گروههای مردمی برگزار کرد، دست به رد به واگذاری حکومت زده است».
انقلاب مردم سودان تنها برای جابهجایی شخص عمرالبشیر نبود
سفیر اسبق ایران در لیبی ادامه داد: «انقلاب مردم سودان تنها برای جابهجایی شخص عمرالبشیر نبوده؛ بلکه ملت این کشور با سیستم حاکم و دوستان دیکتاتور سودان مشکل داشتند و علیه کل این نظام بهپا خواستند».
قنادباشی با اشاره به اینکه سودان در مسیر یک دو راهی قرار دارد، خاطرنشان کرد: «مسیر اول در سودان این است که نظامیان حکومت را به مردم واگذار کرده و امتیازهای زیادی به جامعه سودان بدهند که این احتمال ضعیف است».
وی با تأکید بر اینکه سفارتخانههای آمریکا، فرانسه و انگلیس چراغ سبز به شورای نظامی ارتش سودان دادهاند، یادآور شد: «کشورهای غربی و عربی از ارتش سودان میخواهند که قدرت را به مردم واگذار نکند؛ آن هم به دلیل این است که این انقلاب میتواند الگوی خوبی برای سایر کشورهای تحت ستم در آفریقا باشد».
تشکیل حکومت مردمی به ضرر رژیم اشغالگر قدس و به نفع مردم یمن خواهد بود
کارشناس ارشد مسائل آفریقا به مسیر دوم در آینده انقلاب سودان اشاره کرد و گفت: «رژیم صهیونیستی از نظامیان در سودان حمایت میکند و آن هم به دلیل این است که سودان در کنار دریای سرخ قرار داشته و حکومت مردمی به ضرر رژیم اشغالگر قدس خواهد بود».
وی با بیان اینکه خلاف عملکرد شورای نظامی سودان، حکومت مردمی این کشور به ملت یمن کمک میکند، خاطرنشان کرد: «روند دوم در سودان الگوبرداری از کودتا و کشتار سیسی در مصر است، چراکه رئیسجمهور مصر چند سال قبل کشتار بزرگی در میدان رابعه مصر انجام داد».
قنادباشی با اعلام اینکه سیسی 30 هزار نفر را در مصر کشت و جماعت اخوانالمسلمین این کشور را هم منحل کرد، افزود: «در سودان هم چنین موضوعی در حال شکلگیری است و شخص پشت صحنه اتفاقات سودان حمدان دقلو، نایبرئیس شورای نظامی این کشور یا سیسی سودان است».
احتمال وقوع کشتارهایی شبیه میدان رابعه مصر از سوی حمدان دقلو وجود دارد
وی احتمال اینکه کشتاری از سوی این فرد صورت بگیرد را محتمل دانست و اضافه کرد: «حمدان اعلام کرده که حکومت را به مردم واگذار نمیکند و گفته که حکومت نظامی قصد برقراری امنیت را دارد».
تحلیلگر مسائل بینالملل با تأکید بر اینکه محتملترین گزینه در سودان کودتا از سوی شورای نظامی این کشور است، تصریح کرد: «البته مخالفان اعتصاب عمومی انجام دادند و تظاهرات در روز عید فطر برای شورای نظامی خطر بسیار بزرگی است».
انتهای پیام/4106/4082/
انتهای پیام/