دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1398 - 03:26
حجت‌الاسلام عندلیب:

آزادی بیان نباید وسیله‌ای برای توهین به مقدسات باشد

استاد حوزه و دانشگاه گفت: آزادی بیان نباید وسیله‌ای برای توهین به مقدسات باشد.
کد خبر : 385069
523FB9C5-CB7B-48F0-BEA8-A1F7432B110E.jpeg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به‌ مناسبت شهادت امام علی (ع) به همت اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا، نشستی علمی به صورت پخش آنلاین با حضور حجت‌الاسلام حسین عندلیب استاد حوزه و دانشگاه با عنوان «حقوق بشر در اندیشه امام علی(ع)» برگزار شد. 


حجت‌الاسلام حسین عندلیب در این برنامه به تبیین حقوق بشر در اندیشه امام علی (ع) پرداخت و گفت: برای بررسی حقوق بشر در اندیشه امام علی(ع) باید ابتدا جایگاه انسان در اندیشه امام علی(ع) را بشناسیم. از نگاه امام علی (ع) انسان دارای کرامت و احترام است. 


وی ادامه داد: لذا این امام اولین حق بشر را برخورداری از کرامت و احترام می‌داند و در همین راستا به مالک‌اشتر می‌فرماید، قلب خود را به دوستی، محبت و لطف به مردم سوق بده، زیرا مردم دو گروهند، یا برادر دینی تو و یا همانند تو انسان هستند. همچنین وقتی امام فهمید به کرامت و شخصیت یک زن یهودی تعرض شده است و خلال از پای او در آورده‌اند فرمود، اگر کسی از این غصه دق کند و بمیرد بر او ملالی نیست.


این استاد استاد حوزه و دانشگاه دومین حق از حقوق بشر را حق آزادی بیان و عقیده دانست و گفت: امام خوارج را که نماد اپوزیسیون بودند تحمل کرد و فرمود از آمدن مسجد، بهره‌مندی از بیت‌المال شما را محروم نمی‌کنم و تا زمانی که دست به شمشیر نبردید دست به شمشیر نمی‌برم. جالب اینکه امام وصیت نمود خوارج را بعد از من نکشید زیرا کسی که طالب حق بوده و اشتباه رفته با کسی که طالب باطل بوده و به باطل رسیده متفاوتند.


وی‌افزود: قوانین و مقررات کشورها محترم است و همان‌طور که در منشور حقوق بین‌الملل آمده نباید آزادی بیان به توهین و اهانت به مقدسات، نظم و اخلاق عمومی یا مخالف قوانین کشورها باشد.


این استاد دانشگاه اظهار کرد: از منظر امام علی(ع) حقوق دیگری همچون مالکیت فردی، برخورداری از آموزش و پرورش، حق حیات، آزادی‌های فردی و حریم خصوصی و ... برای بشر متصور است.


انتهای پیام/۴۱۰۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب