دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 خرداد 1398 - 15:40

چگونه ترس بشر از هوش مصنوعی را کاهش دهیم

اکثر انسان‌ها از هوش مصنوعی و مخلوقات آن می‌ترسند و خواستار توقف توسعه این تکنولوژی هستند. حال دانشمندان قصد دارند این ترس را از بین ببرند.
کد خبر : 384739
robot_head_alamy.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ دانشگاه‌های جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از تایمز هایر اجوکیشن، در سال‌های اخیر هوش مصنوعی پیشرفت‌هایی باورنکردنی داشته است؛ برای مثال می‌توان به ساخت روبات‌های انسان‌نمایی مانند سوفیا و روبات بوستون داینامیک اشاره کرد.


ساخت این مخلوقات هوش مصنوعی چنان برای انسان‌ها شگفت‌انگیز بود که باعث ترس برخی شده است. بسیاری از دانشمندان و چهره‌های سرشناس تکنولوژی هشدار داده‌اند که باید مراقب توسعه هوش مصنوعی بود چراکه این تکنولوژی می‌تواند به حدی قدرتمند و هوشمند شود که بشر را نابود و تاج حاکمیت زمین را بر سر بگذارد.


با این حال نباید فراموش کرد که هوش مصنوعی و تکنولوژی‌های مرتبط با آن مزایای مثبتی برای زندگی انسان‌ها داشته‌ است. بسیاری از فرایندهای سخت ریاضی و مهندسی که در گذشته زمان و انرژی زیاد را صرف می‌کرد، با کمک هوش مصنوعی در چشم بر هم زدنی حل می‌شود. بنابراین برخی از دانشگاه‌ها تصمیم گرفته‌اند که از نقش خود برای هراس‌زدایی مردم نسبت به هوش مصنوعی استفاده کنند. 


برای مثال دانشگاه استنفورد مؤسسه جدیدی با هدف تمرکز روی هوش مصنوعی و استفاده از مزایای مثبت آن تأسیس کرده است تا تمام زمینه‌های علمی را درگیر هوش مصنوعی کند.


از زمانی که جان مک‌کارتی در دهه 1960 به دانشگاه استنفورد رفت، این مؤسسه آموزش عالی به برترین مؤسسه برای توسعه هوش مصنوعی تبدیل شده است. هدف این مؤسسه آموزش عالی این است که با بهره‌گیری از قدرت پردازش کامپیوتری عظیمی که در اختیار دارد، مغز انسان را شبیه‌سازی کند و بتواند هوش مصنوعی فراتر از توانایی‌ها بشری خلق کند.


احداث یک مؤسسه جدید با تمرکز بر هوش مصنوعی یکی از مکانیسم‌های اصلی  برای هراس‌زدایی انسان‌ها نسبت به مخلوقات هوش مصنوعی است. اعضای هیئت علمی مؤسسه جدید از تمام بخش‌ها و دانشکده‌های استنفورد در مؤسسه هوش مصنوعی جدید فعالیت می‌کنند تا دیدگاه جامع‌تری فراهم شود.


در آزمایشگاه هوش مصنوعی استنفورد که در سال 1962 توسط مک‌کارتی تأسیس شد، جمعی از دانشمندان برتر حوزه علوم کامپیوتری مشغول به کار هستند.


یکی از اهداف مؤسسه هوش مصنوعی جدید این است که هوش مصنوعی را وارد همه حوزه‌های دانشگاهی و علمی کند. برنامه اصلی این است که تأثیر هوش مصنوعی بر جامعه، اقتصاد و سیاست بشر سنجیده شود. پیشنهاد برای موقعیت‌های سیاسی، برنامه‌ریزی برای آموزش قانون‌گذاری، روزنامه‌نگاری و دیگر حرفه‌ها و تشویق جهانیان به تلاش‌های مشابه نیز از جمله اهداف این مؤسسه جدید است.


انتهای پیام/4107/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب