دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1398 - 13:12
مدیرعامل ستاد دیه کشور:

شاکیان پرونده‌های غیرعمد «شمر بن ذی‌الجوشن» نیستند

مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: اولیای دم و طلبکاران مالی پرونده‌های غیرعمد، شمر بن ذی‌الجوشن نیستند.
کد خبر : 384112

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ستاد دیه کشور، سید اسدالله جولایی با حضور در برنامه «روی خط خبر» ضمن تقدیر از همیاری خیرین نوع‌دوست ایران اسلامی در راستای حمایت از بدهکاران غیر بزهکار گفت: در فرآیند استخلاص این دسته از زندانیان رعایت مقدماتی چند نیاز است که غیرعمد بودن و احراز نیازمندی افراد از جمله آن مؤلفه‌هاست.


وی ادامه داد: وقتی یک زندانی با تحقیق و اخذ استعلام‌های دقیق از سوی نهادهای ذی‌ربط، ناتوان از پرداخت بدهی شناخته شد در سیر رسیدگی به هر پرونده ما از شاکی یا شکات متعدد یک پرونده در راستای دستیابی هرچه زودتر آن‌ها نسبت به حقوق زایل شده‌شان دعوت می‌کنیم تا با لحاظ انصاف و تبیین شرایط معیشتی و مشکلات اقتصادی خانواده نیازمند این محکومان مبلغ را تا حد ممکن در قالب «گذشت رضایتمندانه» تقلیل دهیم که در این زمینه جالب است برخی با اطلاع موثق از احوال برخی محبوسان به‌کل و اگر بخواهم طبق آمار عرض کنم به‌طور میانگین تا 40 درصد طلبکاران با نیت مساعدت در آزادی یک دربند دردمند، از حقوق خودشان چشم‌پوشی می‌کنند.


مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به شیوه برگزاری جلسات صلح و سازش در این نهاد مردمی گفت: ما در مختومه کردن هر پرونده همواره احوال طرفین دعوا را موردنظر داریم و هرگز تلاش‌مان معطوف به این نیست که تنها یک زندانی را از بند رهایی دهیم، بلکه در وهله اول آنچه برای ما اهمیت دارد اینکه در یک سانحه رانندگی به‌طور مثال فردی زمین‌گیر شد یا خانواده‌ای پرجمعیت در پی حادثه‌ای کارگاهی یا دیگر حوادث مشابه سرپرست خود را از دست داد، این بازماندگان برای ما اولویت بیشتری دارند تا فردی که به دلیل قصور در رانندگی، یا حال خواب‌آلودگی، سرعت زیاد یا هر اشتباه سهوی دیگری به‌عنوان مسبب شناخته شده و در ادامه راهی حبس شده است.


وی افزود: جدای از موضوع دیات در پرونده‌های مالی نیز همین نگاه حمایتی وجود دارد. برخی تصور این را دارند که شاکیانی که حال آمده‌اند خوبی کنند و مبلغی به دوست و آشنای خود قرض دهند، چقدر سنگدل‌اند که مرد یا زنی را با وجود عائله‌مندی روانه زندان می‌کنند و در یک دعوای حقوقی تنها به مطالبه حقوق خود توجه دارند. حال این‌که با عنایت به مشاهدات میدانی و حقایق موجود در برخی از استان‌های کشور می‌توان گفت در برخی مناطق محروم طلبکاران پرونده‌ها وضعیت مالی به‌مراتب بدتری از فرد یا افراد زندانی دارند که حال در حبس حضور دارند. نباید استیفای حقوق را یک زیاده‌خواهی توأم با قساوت تفسیر کرد. شاکیان پرونده‌های غیرعمد «شمر بن ذی‌الجوشن» نیستند.


مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به حمایت از زندانیان غیرعمد تنها حمایت از یک شخص نیست، گفت: نه‌فقط خانواده چشم‌انتظار یک زندانی بلکه در آزادی محکومان غیرعمد فرزندانی که پدر یا مادر خود را در سهل‌انگاری یک راننده از دست داده‌اند، آن بانویی که بعد از سال‌ها زندگی مشترک و در آستانه میان‌سالی به دلیلی بروز اختلافات از همسر خود طلاق گرفته و مجبور شده مجدد به خانه پدری بازگردد.


جولایی با اشاره به تسهیلات ارائه‌شده به برخی از اتباع غیرایرانی گفت: پاره‌ای اتفاقات اگرچه مقصر حادثه جزء هم‌وطنان ما به شمار نمی‌آید اما گاه دیده شده به دلیل ناتوانی مالی فرد خارجی مشکل آسیب‌دیدگان ایرانی به دلیل هزینه بالای پزشکی بدتر و در شرایطی لاعلاج شده است، در چنین شرایطی با هدف التیام‌بخشی به آلام خانواده‌های ایرانی که عضوی از اعضای خویش را گرفتار مشکلاتی چون قطع نخاع یا دیگر مصائب درمانی می‌بینند ستاد دیه از اتباع غیربومی هم حمایت کرده است. در این زمینه با موافقت حداکثری اعضای هیئت‌مدیره مددجویانی از کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و ارمنستان نه به‌طور مستقیم بلکه طلبکاران آن‌ها از خدمات مجموعه حمایتی ستاد دیه بهره‌مند شده‌اند.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته