برنامهریزی کلید موفقیت تحصیلی و شغلی دانشجویان است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از ویژگیهای مشترک زندگی دانشجویی بیبرنامگی تحصیلی و شغلی است. دانشجویان پیش از ورود به دانشگاه دارای برنامه فشرده برای پیروزی در کنکور بوده و کمتر وقت آزاد دارند و به صورت تمام وقت فرصتهای خود را به خواندن درس اختصاص میدادند.
این برنامه تحصیلی به معنای این است که دانشجو هیچگونه برنامه مشخص روزانه، هفتگی یا ماهانه ندارد. برای داشتن برنامه در گام اول دانشجو باید اهداف خود را مشخص کند. به این معنا که در ذهن خود تصور کند که ۱۵ سال دیگر قرار است چه موفقیتهای تحصیلی و شغلی به دست بیاورد.
در گام بعدی دانشجو باید در نظر داشته باشد که اگر بخواهد به اهداف خود در ۱۵ سال آینده برسد، تا هفت سال دیگر باید چه مراحلی را طی کرده باشد؟ دانشجویان باید اهداف بلندمدت خود را به گامهای کوچکتر تبدیل کنند. همچنین دانشجو در مراحل اولیه برنامهریزی باید موانع احتمالی که باعث میشود نتواند به هدف خود برسد را خط بزند و آنها را مدیریت کند.
مهمترین گام عملی در جهت برنامهریزی و مدیریت زمان ثابت کردن وقت خواب است و اگر دانشجویان خواب ثابت نداشته باشند امکان برنامهریزی نیز ندارند. طی بررسی که بر ۷۰ فرد موفق انجام شده است این افراد همگی خواب تقریباً ثابتی داشتند؛ در ساعت خاصی میخوابیدند و بیدار میشدند؛ از سوی دیگر این افراد کمتر در روز میخوابیدند.
نماز اول وقت و وقت تغذیه ثابت از دیگر عوامل جدید در تصویب برنامهریزی و تضمین موفقیت دانشجویان در آینده است.
این گزارش برگرفته از راهنماییهای دبیرخانه منطقه یک مراکز مشاوره دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نوشته شده است.
انتهای پیام/4115/۴۰۸۴/ن
انتهای پیام/