مردم ایران علاقهمند به تشکیل خانواده و فرزندآوری هستند
سیامک صدیقی در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره اینکه آیا کاهش جمعیت جوان ایران تهدیدی برای اقتصاد و امنیت کشور خواهد بود یا خیر؟ اظهار کرد: سفرهای زیادی به مناطق مرزی از خراسان جنوبی تا سیستان و بلوچستان و یا کردستان و خوزستان کردهام که شاهد اشتراکات زیادی در این مناطق بودم.
وی افزود: مهاجرت جمعیت جوان کشور از این مناطق بوده که جوانان به دلیل نداشتن کار مناسب و شرایط مطلوب مجبور به مهاجرت از آن منطقه می شدند، به طوری که اکنون در آن پدیده سالمندی اغراق شده داریم.
این فعال حوزه خانواده ادامه داد: 10 سال پیش جمعیت هر روستا هزار خانوار بوده، ولی الان تا 30 خانوار تقلیل یافته و جمعیتی که کاهش پیدا کرده همان جمعیت جوان است.
وی افزود: واقعاً در مناطق مرزی چه اتفاقی میافتد که تولید را در این مناطق از دست میدهیم و قیمت تمام شده مایحتاج بیشتر میشود و روستاییان برای خرید به شهر میآیند.
صدیقی ادامه داد: اکنون در حوزه اقتصاد دچار ضعف شدیم در بحث امنیت هم همین طور یعنی دو المان بهنامهای امنیت و اقتصاد را به خاطر مهاجرت جمعیت از روستا به شهر را از دست دادیم.
وی درباره پیشنهاد برای افزایش جمعیت اظهار کرد: موضوع فرزند آوری و توجه به خانواده به لحاظ فرهنگی موضوع مورد توجه جوانان است چرا که مردم ما علاقهمند به تشکیل خانواده و فرزندآوری هستند.
این فعال حوزه خانواده ادامه داد: این تشکیل خانواده و فرزندآوری به شرطی خوب است که شرایط مهیا باشد و برای این موضوع باید زیرساختهای آن را دولت درست کند که متأسفانه با عدم مدیریت و عدم استفاده از امکانات با مشکل و بحران روبرو میشویم.
وی گفت: براساس آمار ارائه شده 57 درصد جمعیت ما بیکار هستند و این جمعیت بیکار از سن 15 تا 29 سال را تشکیل میدهند، یعنی تا سن 30 سالگی جوانان زیادی داریم که تا شغل مناسبی پیدا کنند تا آن زمان ازدواج و اهداف آن به عقب میافتد و آن دوره فرزندآوری آنها به تعویق میافتد و به خاطر شرایط اقتصادی تعداد فرزندان کاهش پیدا میکند.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/