دولت لبنان درباره تخلیه زباله پایتخت تصمیمگیری کرد
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری انا بهنقل از پایگاه خبری «النشره»، پس از چندین هفته توقف جمعآوری زباله در بیروت، هیات دولت ائتلافی لبنان در نشستی اضطراری طرح پیشنهادی وزیر کشاورزی برای ایجاد دو مرکز موقت تخلیه زباله را تصویب کرد و قرار شد زبالههایی که در نقاط مختلف شهر انباشته شده است، جمع آوری شود و به این مراکز انتقال یابد.
براساس این گزارش، برطبق طرح ارائه شده، مدیریت تخلیه زباله بیروت به شهرداریهای نواحی مختلف بیروت سپرده میشود. مدیریت محلی تخلیه زباله یکی از خواستهای معترضانی بود که دولت را در حل این معضل ناتوان میدانستند.
بحران زباله در ماه ژوئیه و پس از آن آغاز شد که بزرگترین مرکز تخلیه زباله بیروت بسته شد و عملیات تخلیه زباله را در این محل متوقف کرد. در هفتههای بعد، ساکنان شهر ناگزیر شدند زبالههای خود را نخست در پشت خانهها قرار دهند و سپس به ریختن آن در زمینهای بایر و کنار خیابانهای روی آورند.
در این مدت، اعضای دولت لبنان نتوانستند بر سر راهحلی برای این موضوع به توافق دست یابند و این تعلل خشم ساکنان شهر را برانگیخت.
در روزهای اخیر، اهالی پایتخت ناتوانی در حل معضل زباله را نشانه دیگری از بیکفایتی و فساد دولت و نظام سیاسی کشور دانستند و علیه تشکیلات حکومتی دست به تظاهرات زدند. در جریان تظاهرات اعتراضی، برخی از معترضان در برابر پارلمان لبنان تجمع کردند و هنگام عبور خودرو وزیران، بهسوی آنها تخممرغ پرتاب کردند در حالیکه ماموران امنیتی ساختمان پارلمان را در محاصره داشتند و برای جلوگیری از نزدیک شدن تظاهرکنندگان، موانعی را در مسیرهای منتهی به این ساختمان ایجاد کرده بودند.
از نظر معترضان، ماجرای انباشت زباله نشانه دیگری از ناتوانی نظام سیاسی ناکارآمد محسوب میشد که بهدلیل اختلافنظر میان احزاب، گروهها و شخصیتهای مختلف همواره در معرض بیثباتی و بحران قرار دارد و بهجای اداره موثر امور کشور، درگیر رقابت و زورآزمایی سیاسی است.
لبنان دارای نظام سیاسی مبتنی بر رای آزاد مردم است اما وجود احزاب و گروههایی با وابستگیهای دینی، فرقهای و طایفهای گوناگون و رقابت میان رهبران آنها بارها باعث بروز بحرانهای سیاسی شده است.
براساس سنت سیاسی در لبنان، رئیسجمهوری این کشور از مسیحیان مارونی، نخستوزیر از مسلمانان اهلسنت و رئیس مجلس از مسلمانان شیعه است و کرسیهای پارلمان نیز به نسبت اقلیتهای مذهبی میان آنها توزیع شده است.
رئیسجمهوری با رای پارلمان انتخاب میشود اما اختلافنظر میان گروههای مختلف باعث شده است که از سال گذشته تاکنون، پارلمان این کشور بر سر فردی برای تصدی ریاستجمهوری به توافق دست نیابد و این سمت در دست کفیل ریاستجمهوری است. در عین حال، نمایندگان پارلمان دوره نمایندگی خود را تا سال ۲۰۱۷ تمدید کردهاند.
در جریان تجمع اخیر در برابر پارلمان لبنان، تظاهرکنندگان پوسترها و پلاکاردهای حاوی تصاویر و اسامی همه ۱۲۸ نماینده مجلس را تهیه کرده بودند که روی بعضی از آنها به حروف درشت نوشته شده بود: «شما در همه چیز شکست خوردهاید، به خانههایتان برگردید.»
برخی مقامهای دولتی و سیاستمداران هشدار داده بودند که تظاهرات اعتراضی میتواند به بحران سیاسی عمیقی تبدیل شود و لبنان را گرفتار بیثباتی بیشتری کند.
انتهای پیام/