دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1398 - 13:24
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای:

باید برنامه آموزشی و درسی خود را مطابق با نیازهای ملی تنظیم کنیم

رئیس دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای گفت: باید برنامه آموزشی و درسی خود را مطابق با نیازهای ملی تنظیم کنیم.
کد خبر : 379178

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ابراهیم صالحی عمران در نشست خبری این دانشگاه که صبح امروز برگزار شد، گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای با توجه به تأکیدات رهبری بر رونق تولید در سال ۹۸؛ مقوله‌های کارآفرینی، رونق تولیدات دانشجویی و اشتغال جوانان را با قدرت و سرعت بیشتری دنبال می‌کند.


وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: این دانشگاه مأموریت‌گراست و در سال جاری برنامه‌های مختلفی را به صورت هدفمند انجام می‌دهد که در این رابطه می‌توان به تربیت نیروهای مهارتی و همچنین نیروهای کارآمد در رشد اقتصادی اشاره کرد.


صالحی عمران اضافه کرد: یکی از تفاوت‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر دانشگاه‌ها این است که ما یک دانشگاه مهارتی هستیم و مسئولیت‌های ما با توجه به شعار سال بیشتر است. از آنجایی که در سال‌های اخیر نگاه اقتصادی و تولید و همچنین رشد اقتصادی مورد توجه همه مسئولان و به خصوص مقام معظم رهبری است، یک حرکت ملی و گفتمان ملی به وجود آمده که در این رابطه دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای پیشبرد اهداف اقتصادی کشور فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام می‌دهد.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار کرد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این دانشگاه به‌طور اساسی برای پیوند با اقتصاد برنامه‌های آموزشی و درسی خود را بر اساس نیازهای ملی تغییر داده است که در این رابطه باید بگویم تغییرات با تأکید بر جنبه تولید برنامه‌ریزی شده و مقوله شایستگی‌محور فارغ‌التحصیلان مورد توجه است.


وی ادامه داد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هر دو هفته یک‌بار شعار برنامه‌ریزی که برای سال ۹۸ تدوین شده، به همه دانشکده‌ها ابلاغ می‌شود که بر اساس آن به‌طور منظم این دانشگاه به اصلاح آموزشی سرفصل‌ها می‌پردازد. درواقع بیش از ۱۰۰ رشته در این دانشگاه به مرور زمان تغییر می‌کند و از طرفی اعضای هیئت علمی، کادر آموزشی و مربیان با آموزش‌های مختلف توانمند می‌شوند.


صالحی عمران اضافه کرد: ما معتقدیم که تمامی اساتید باید با مقوله‌های کسب‌و‌کار، تجاری‌سازی آموزشی و کار عملی آشنا باشند تا بتوانند به‌خوبی ایفای نقش کنند. این در حالی است که ارتباط متقابل دانشگاه و صنعت در سال جاری جدی گرفته شده است.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌‌ای با اشاره به ارتقای رونق تولید در دانشگاه ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای هزار و 600 کارگاه و آموزشگاه را برای دانشجویان در محیط‌های کوچک کاری راه‌اندازی کرده است که قرار است در این مراکز دانشجویان به تولید پرداخته و دستاوردهای آنها در بازار کار به فروش برسد.


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وی خاطرنشان کرد: ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌این دانشگاه در راستای تجاری‌سازی و رونق تولید ۱۶ مرکز نوآوری راه‌اندازی کرده است که هدف از این کار را می‌توان به آموزش مبتنی بر تولید عنوان کرد. البته باید بگویم درآمد حاصل از تولیدات کارگاه‌ها و مراکز نوآوری برای ارتقای این محیط‌های تولیدی هزینه خواهد شد.


صالحی عمران گفت: تقویت نیروی انسانی در این دانشگاه به صورت مأموریت‌گرا بوده و در تلاش هستیم نیروهای مهارتی و کاربردی را وارد جامعه بکنیم. در حال حاضر ۱۷۳ دانشکده و آموزشکده در دانشگاه فنی و حرفه‌ای فعالیت دارند که دو گروه کادر اساتید و اساتید مدعو در آموزش، پژوهش و مهارت‌های کاربردی و تقویت نیروهای دانشجویی به ما کمک می‌کنند.


وی از امضای تفاهم‌نامه‌ای با کشور لبنان خبر داد و افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: دانشگاه فنی و حرفه‌ای تفاهم‌نامه‌ای را با آموزش عالی لبنان منعقد کرده که تا مهرماه آینده ما بتوانیم از این کشور دانشجوی مهارتی داشته باشیم.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای درباره خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه نیز گفت: ۱۴۷ خوابگاه دانشجویی را در سال گذشته ارتقاء دادیم، امسال هم اصلاحات رفاهی خوابگاه‌ها را با کمک صندوق رفاه، خیرین و درآمدهای اختصاصی دانشگاه انجام خواهیم داد.‌ البته این در حالی است که در سال جاری مراکز مشاوره را برای دانشجویان در تمامی خوابگاه‌ها راه‌اندازی خواهیم کرد.


وی از اختصاص ۱۶ میلیارد تومان بودجه برای تأسیس ۱۰۰ چمن مصنوعی در آموزشکده و دانشکده‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: اولویت این دانشگاه پذیرش رشته فنی و حرفه‌ای، هنرستان و کار و دانش است.


صالحی عمران اضافه کرد: در سال ۹۸ این دانشگاه برای فعالیت فرهنگی دانشجویان ۶ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته است و از طرفی باید بگویم رسالت دانشگاه مسئولیت اجتماعی است.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار کرد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌۴۰ ملک در ۲۷ دانشکده که حدود ۱۵ درصد فضای آموزشی می‌شود متأسفانه هنوز در اختیار آموزش و پرورش است و با توجه به اینکه بارها نامه‌نگاری کرده و پیگیری‌های مختلفی را از سوی وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش انجام داده‌ایم اما املاک و اسناد این فضاهای آموزشی که مربوط به دانشگاه فنی و حرفه‌ای است به ما تحویل داده نشده است.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید برنامه‌های خود را معطوف به هدف‌ رونق تولید دنبال کند. در همین راستا باید برنامه آموزشی و درسی خود را مطابق با نیازهای ملی تنظیم کنیم که در این رابطه سرفصل‌های دروس ۱۸۰رشته تا مهر ماه سال جاری تغیر خواهد کرد.


ابراهیم صالحی عمران افزود: دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان یک دانشگاه مأموریت‌گرا شناخته شده است که مأموریت‌های خاصی را دنبال می‌کند. هدف اساسی آن تربیت تکنسین و نیروی مهارتی در جامعه است. طبیعتاً این نیروها می‌توانند در عرصه تولید ایفای نقش داشته باشند و منجر به رشد اقتصادی شوند.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: این دانشگاه باید برنامه‌های خود را معطوف به هدف‌ رونق تولید دنبال کند. در همین راستا باید برنامه آموزشی و درسی خود را مطابق با نیازهای ملی تنظیم کنیم. برنامه درسی دانشگاه در حال شایستگی‌محور شدن است، مهارت‌هایی مد نظر ماست که به فارغ‌التحصیلان کمک می‌کند که در عرصه تولید موفق‌تر عمل کنند. این موضوع در دستور اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای قرار دارد و هر دو هفته یک بار، سرفصل‌های مربوطه ارسال می‌شود. در حال حاضر کمیته‌های مختلف تشکیل شده و خروجی جلسات منجر به تغییر سرفصل‌ها به‌مرور زمان خواهد شد.


وی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۴ گرایش با رشته‌ها تغییر سرفصل داشته‌اند من معتقدم باید ارتباط متقابل صنعت و دانشگاه را جدی گرفت، در همین راستا اعضای هیئت علمی خود را به حوزه صنعت می‌فرستیم که با مهارت‌های تولید از نزدیک آشنا شوند.


وی افزود: ورود به بحث اقتصاد آموزش بسیار مهم است، اگر بخواهیم بیکاری را برطرف کنیم، باید دانشگاه‌ها پای کار بیایند، البته تمامی اقدامات معطوف به دانشگاه نیست اما دانشگاه می‌تواند با تربیت نیروی انسانی و اهدافی که پیشتر به آن اشاره شد، موفق عمل کند.


منبع: خبرگزاری فارس


انتهای پیام/4107/4007/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب