دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1394 - 16:36

تیم رباتیک دانشگاه آزاد گناباد چگونه گلادیاتورها را زمین زد؟

نزدیک به ده سال است که تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد شکل گرفته، از سال 1390 اما این تیم به شکل حرفه‌ای فعالیت می‌کند و در چهار سال گذشته که این تیم در مسابقات کشوری شرکت کرده افتخارآفرین بوده است.
کد خبر : 37866

به گزارش خبرنگار آنا، در این میان غیر از حمایت مسئولان واحد بویژه دکتر حسن‌زاده سرپرست واحد که از تیم رباتیک داشته‌اند و تلاش اعضای تیم، نقش حسن زحمتکش سرپرست تیم رباتیک واحد نیز در این موفقیت‌ها بر کسی پوشیده نیست. شرکت تیم در سومین دوره مسبقات رباتیک خیام مناسبت خوبی بود تا پای صحبت سرپرست تیم رباتیک این واحد دانشگاهی بنشینیم.


زحمتکش از جمله کارکنان منظم باذوق، خستگی ناپذیر، خوش‌رو و بااخلاق واحد گناباد است که مسئول آزمایشگاه‌های برق واحد نیز هست. نه تنها کارمندان بلکه استادان و دانشجویان نیز از نحوه برخورد خوب، حسن خلق و کار او رضایت کامل دارند.


صحبت را با سطح سومین دوره مسابقات رباتیک خیام آغاز می کنیم. زحمتکش سطح مسابقات را از نظر فنی بسیار خوب و بالا توصیف کرد و به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: 600 شرکت کننده در قالب حدود 150 تیم از سرتاسر کشور، نشان دهنده سطح فنی بالای مسابقات است و به قول مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی - که در این دوره از مسابقات حضور داشت - رقابت‌های رباتیک خیام قابلیت جهانی دارد.


از مهندس زحمتکش پرسیدم در مسابقات چه وظایفی بر عهده اوست که پاسخ داد: نقش سرپرست در قبل از مسابقات، حین مسابقات و بعد از مسابقات مشخص است، اعم از تدارکات تیم، هماهنگی‌های لازم با اعضا، نظم و...، اما من در وهله نخست عضو تیم هستم یعنی اینکه با مسائل فنی، کمک در ساخت ربات ها از نظر مکانیکی و الکتریکی که پایه‌گذار ساخت ربات‌ها است به همراه گروه نقش دارم.


وی ادامه داد: به همراه اعضای تیم که از دانشجویان برتر واحد و حتی شهرستان هستند در مجموعه آزمایشگاهی مهندسی برق دانشگاه که به جرات می‌توان گفت در کشور بی نظیر است، تمامی مراحل برنامه نویسی، ساخت مکانیکی و طراحی مدارات الکتریکی ربات‌ها را انجام داده‌ایم.


سرپرست تیم رباتیک واحد گناباد همچنین زحمات بی شائبه اعضای تیم را یادآور شد و به آنا گفت: اعضای تیم با وجود اینکه شاغل بوده و مشغله زیادی داشتند به طور شبانه روزی قبل از مسابقات در خدمت تیم بوده و تا پاسی از شب در محل آزمایشگاه برق بیش از توان خود مشغول کار بوده و ربات‌ها را برای مسابقات آماده می‌ساختند.








​زحمتکش از مسابقات گلادیاتورها هم گفت و اینکه ربات واحد گناباد با قدرت، تمامی ربات‌ها را از صحنه رقابت بیرون کرده و به مقام نخست مسابقات امسال رباتیک خیام دست پیدا کرد

صحبت را تغییر می‌دهیم و از زحمتکش و خانواده اش می‌پرسیم. او می گوید متولد 54/1/1 و در تاریخ 76/12/26 ازدواج کرده و صاحب سه فرزند دختر و همسرش خانه دار و کدبانویی نمونه است. بسیار به همسر و فرزندانش عشق می‌ورزد و پس از مراجعت از محل کار به خانه اگر خستگی هم دارد با دیدن اعضای خانواده‌اش تمام می‌شود. از محیط کار و کارش احساس رضایت می‌کند و می‌گوید دانشگاه با دانشجو و کار شور و نشاط خاصی دارد و با سال تحصیلی جدید این شور و نشاط بیش از پیش می‌شود.


بار دیگر به مسابقات رباتیک برگشتیم. زحمتکش می‌گوید از سال 1390 تیم رباتیک واحد در هر مسابقه کشوری که حضور داشته عنوانی را به دست آورده است که قهرمانی مسابقات سراسری سبلان، مقام اولی رباتیک روبولند 2013 فیروزکوه، دومی و سومی مسابقات خیام( دومین دوره )، نایب قهرمانی فیض کاپ کاشان، دومی مسابقات کردستان و نهایتا" مقام اول و سومی در سومین دوره مسابقات خیام از جمله عنوان‌هایی بودند که زحمتکش آنها را نام برد.


از حاشیه‌های سومین دوره مسابقات رباتیک خیام پرسیدیم که زحمتکش گفت: در مسابقات جنگجوی سبک وزن اگر بدشانسی نمی‌آوردیم به مقام اولی دست پیدا می‌کردیم چرا که تیم اول این رشته دو بار از ما شکست خورد و در آخرین دیدار به واسطه نقص فنی ربات، به مقام سومی رسیدیم.


زحمتکش از مسابقات گلادیاتورها هم گفت و اینکه ربات واحد گناباد با قدرت، تمامی ربات‌ها را از صحنه رقابت بیرون کرده و به مقام نخست دست پیدا کرد.


وی متذکر این موضوع هم شد که به دلیل فشردگی مسابقات، اعضای تیم فقط مسیر محل برگزاری مسابقات و اسکان را پیموده و حتی فرصت گردشی کوتاه را در شهر نیشابور نیافتند و از استرسی که گاهی پیش می‌آمد، غذا خوردن هم یادمان می‌رفت.


زحمتکش موفقیت تیم رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی گناباد را ابتدا توکل بر خدا و سپس نظم، انضباط تیمی و هماهنگی لازم اعضای تیم می‌داند.


او از تک تک بچه‌های تیم رباتیک، سجاد صالح نیا، حسین یعقوبی بیلندی، مجتبی حیدری و مسلم کاظم زاده قدردانی کرد و حمایت‌هایی که دکتر حسن‌زاده سرپرست واحد گناباد و دکتر بلوچیان معاون پژوهش و فناوری این واحد از تیم داشته‌اند را ستود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب