کتاب مقدمهای بر روابط ایران و عثمانی در دوره قاجاریه رونمایی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر به مناسبت بزرگداشت روز ملی خلیج فارس، آیین رونمایی کتاب «مقدمهای بر روابط ایران و عثمانی در دوره قاجاریه» تألیف عباس عاشورینژاد و مریم پرهیزگاری از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با حضور رئیس بنیاد ایرانشناسی بوشهر و جمع از استادان و دانشجویان رونمایی شد.
عبدالکریم مشایخی رئیس بنیاد ایرانشناسی بوشهر در این مراسم با اشاره به مراکز و مؤسسات تمدنی در کرانهها و پسکرانههای خلیج فارس گفت: بندر بوشهر بهعنوان مهمترین مرکز دانش در کرانه خلیج فارس از هزارههای قبل از اسلام پل انتقال دانش به کشورهای دیگر جهان بوده است.
وی افزود: در دوران اسلامی نیز دانشمندان سیراف، صاحب نام و مکتب بودهاند و در حوزههای مختلفی ازجمله پزشکی و سیستم آبیاری نقش مهمی در تکامل علوم در جهان داشتند.
رئیس بنیاد ایرانشناسی بوشهر با مرور محتوای کتاب «مقدمهای بر روابط ایران و عثمانی در دوره قاجاریه» گفت: این کتاب با استفاده از منابع فراوان و دست اول ازجمله شمارههای متعدد مجله «حبل المتین» که در دوره قاجار از هندوستان از طریق خلیج فارس به بوشهر میآمد با دقت تمام نگارش شده است.
مشایخی تصریح کرد: این کتاب بر مبنای اسناد آن دوره به بررسی روابط سیاسی، نظامی، اجتماعی، فرهنگی و دینی ایران و عثمانی در دوره قاجاریه پرداخته و بیشترین تمرکز خود را بر روی روابط این دو کشور از عهدنامه ارزروم دوم به بعد گذاشته است یعنی درست از زمانی که نویسندگان تاریخ معاصر موضوع روابط ایران و عثمانی را مسکوت گذاشتهاند.
وی اضافه کرد: این کتاب که در ادامه کتابهای «اسناد کنسولگری ایران و عثمانی در بندر بوشهر» و «امپراتوری عثمانی در بندر بوشهر» تألیف همین نویسندگان، نوشته شده با ارائه اطلاعات مهم و جدید از موضع بیان شده از این پس منبع بسیار مهمی برای درک بیشتر تاریخ روابط ایران با کشورهای بزرگ دنیا بهخصوص روابط ایران و عثمانی خواهد بود.
عباس عاشورینژاد یکی از مؤلفان این کتاب نیز با تشکر از همکاری مریم پرهیزگاری در نگارش کتاب و بهخصوص در بخش اسناد و روابط ادبی ایران و عثمانی از راهنماییهای ارزنده رئیس بنیاد ایرانشناسی بوشهر و زندهیاد استاد حسن زنگنه در مراحل مختلف نگارش کتاب قدردانی و تشکر کرد.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/