ضرورت تبادل علمی حوزه و دانشگاه برای حل مسائل کشور/ تولید علوم انسانی باید تقویت شود
على كشاورز در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به ارتباط حوزویان و دانشگاهیان با یکدیگر برای تبادل علم اظهار کرد: پیوند حوزه و دانشگاه موجب تولید علم مفید برای جامعه میشود و ضرورت دارد که تبادل علمی حوزه و دانشگاه برای حل مسائل کشور تقویت شود.
وی افزود: امام خمينى(ره) در پيام تشكيل بسيج دانشجو و طلبه به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کردهاند که از پيام ایشان اینگونه برداشت میشود كه وحدت طلاب علوم دينى و دانشجويان بايد شكل بگيرد تا از اين طريق چهارچوبهاى اصيل اسلام ناب محمدى در جامعه تبيين شود. با توجه به اینکه يكى از تأثيرگذارترين اقشار جامعه، دانشگاهیان هستند، باید سرچشمه معارف دينى دانشگاه از حوزههاى علميه تأمین شود.
مسئول بسيج دانشجويى دانشگاه فرهنگيان استان فارس با بیان اینکه از وحدت حوزه و دانشگاه میتوان تعامل و تبادل علم میان این دو نهاد را استخراج کرد، گفت: علومى كه در دانشگاهها توليد میشوند زمانى مبتنى بر نيازهاى جامعه اسلامى قرار میگیرد كه با علوم حوزوى عجين شوند. در واقع تعامل و وحدت حوزه و دانشگاه میتواند نيازهاى اساسى جامعه بهخصوص جوانان را پاسخ دهد.
کشاورز تصریح کرد: روند توليد علوم انسانى در كشور به كندى طى میشود، در علوم انسانى نتوانستهايم به جايگاهى درخور و قابل توجه برسيم و باید تولید علوم انسانی تقویت شود که يكى از راهکارهای آن، تعامل بيشتر حوزه و دانشگاه است. در واقع علوم حوزوى و دانشگاهى وقتی در كنار يكديگر قرار میگيرند، میتوانند در پيشرفت توليد علوم انسانى نقشى بیبديل داشته باشند که نمونه آن تعامل حوزویان و دانشگاهیان برای تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
وی با اشاره به اینکه جوانان در سطح دانشگاه باتوجه به تفكرات مختلفى كه در دانشگاهها وجود دارد، با نظامهاى فكرى گوناگونى روبرو هستند، افزود: این تفکرات، آرامش فكرى را از جوانان دانشجو میگیرد که تعامل حوزه و دانشگاه در اين زمينه بسيار مؤثر است. حوزه علميه میتواند با ترسيم منظومهای فكرى، منسجم و متقن براى دانشگاهيان، جوانان را در میان نظامهاى فكرى متفاوت، راهنمايى کند.
این فعال دانشجویی گفت: برطرف شدن مسائل اعتقادى دانشگاهيان، تأثير بسزايى در آرامش فكرى جوانان دارد و آسايش و آرامش فكرى براى جوان، مقدمه گامهاى بعدى او در توليد علم خواهد بود. در واقع میتوان وحدت حوزه و دانشگاه را در وحدت علم و دين دانست.
کشاورز ادامه داد: در ابتداى پیروزی انقلاب اسلامى با گروهى منحوس به نام مجاهدين خلق و يا به تعبير بهتر منافقين روبرو بوديم كه در ابتدا خود را پيرو اسلام معرفى كردند اما با گذشت زمان چهره واقعى آنان نمايان شد تا آنجا كه سردمداران اين گروه همچون تقى شهرام اذعان میكردند که پيراهن پوسيده اسلام را از هرجا كه وصله علمى زديم پاره شد و در ادامه به ماركسيست بودن خود اعتراف کردند. چنين تجربههاى تاريخى نشان میدهد كه دشمنان همواره تلاش کردهاند دين و علم را دو مقابل يكديگر قرار دهند تا بتوانند دانشگاهيان و حوزويان را از يكديگر جدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: حوزويان و دانشگاهيان با تأكيد بر تعامل حوزه و دانشگاه و ارائه مصاديق فراوان از وحدت علم و دين، میتوانند اقدامات دشمنان را ناكام کنند و به پیشرفت علمی کشور در علوم مختلف به ويژه علوم انسانى کمک بسیاری کنند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/