ادامه گمانهزنیها برای تغییر در زمان برگزاری آزمونهای سراسری
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، براساس برنامه زمانی پیشبینیشده قرار است آزمونهای کارشناسی ارشد 5 و 6 اردیبهشت و کنکور سراسری 13 و 14 تیر برگزار شود که با وجود بحران سیل، داوطلبان ساکن در این مناطق خواستار جابهجایی زمان این آزمونها شده بودند، اما سازمان سنجش آموزش کشور هفته گذشته آب پاکی را بر دستان داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد ریخت و در اطلاعیهای اعلام کرد به دلیل طولانی بودن فرآیند اجرایی این آزمون امکان تغییر زمان آن وجود ندارد. سازمان سنجش همچنین در این اطلاعیه تأکید کرد که سهمیهای برای داوطلبان سیلزده پس از اعلام وزارت کشور در نظر خواهد گرفت.
حال که بارش باران باز جان تازهای در مناطق غربی کشور گرفته و باعث ادامه بحران سیل در این مناطق شده، ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد که قصد دارد جلسه فوقالعادهای درباره زمان آزمونها برگزار کند تا تصمیم تازهای درباره آزمونهای سراسری گرفته شود.
داوطلبان برخی از مناطق سیلزده که با بحرانهای شدیدتری روبهرو هستند دیگر زمانی حتی برای فکر کردن به آزمونهای سراسری ندارند. نهتنها تمام منابع آزمون این عزیزان از بین رفته بلکه هر چه داشتند و نداشتند را سیل برده است و چشم امید این آسیبدیدگان برای در نظر گرفتن فرصتی دوباره برای آزمودن اندوختههای خود است.
با یک حساب سرانگشتی میتوان به عمق فاجعه پی برد، در اولین سررسید آزمونها که همان آزمون کارشناسی ارشد است 614 هزار و 653 داوطلب ثبتنام کردهاند که با درگیر بودن 20 درصد کشور با پدیده سیل، مشخص میشود عده زیادی از شرکتکنندگان این آزمون در مناطق سیلزده هستند.
در آزمون سراسری هم یک میلیون و 116 هزار نفر ثبتنام کردهاند که باز هم با در نظر گرفتن مساحت مناطق سیلزده میتوان دریافت که تعداد زیادی از داوطلبان با این بحران مواجه هستند. رقابت در کنکور سراسری بسیار جدیتر و وسیعتر است. نیمی از کنکوریهای امسال از پایه دوازدهم نظام جدید هستند و با وجود نزدیک بودن به امتحانات پایانی، داوطلبان مناطق سیلزده که این شرایط را دارند با مشکلات دوچندان روبه رو هستند.
با این وجود بسیاری از ساکنان مناطق سیلزده امیدوارند که اگر حتی امکان تغییر آزمونهای سراسری وجود ندارد آزمون این داوطلبان به صورت نیمهمتمرکز در زمان دیگری برگزار شود. بسیاری از داوطلبان معتقدند در نظر گرفتن سهمیه در کنکورها دردی را دوا نمیکند چراکه اول باید آزمون را بهخوبی پشت سر گذاشت تا بتوان از سهمیهها استفاده کرد؛ وگرنه برای مردودی در امتحان که سهمیهای نمیتوان در نظر گرفت.
انتهای پیام/4122/4040/
انتهای پیام/